Reklam
  • BIST 100

    14384,86%-0,06
  • DOLAR

    48,60% 0,16
  • EURO

    56,45% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6801,84% 0,98
  • Ç. ALTIN

    10855,04% 0,00
Reklam

Bakan Gürlek: 6 faili meçhul cinayet aydınlatıldı, 52 maktulün dosyası çözüldü

11 Eylül 2026, Cuma 10:02
11 Eylül 2026, Cuma 10:02
Bakan Gürlek: 6 faili meçhul cinayet aydınlatıldı, 52 maktulün dosyası çözüldü
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının koordinasyonunda 6 faili meçhul cinayet dosyasının daha aydınlatıldığını açıkladı. Gürlek, bugüne kadar 46 dosyada 52 maktul ve 7 yaralının bulunduğu faili meçhul olayların ayd

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda faili meçhul cinayetlere ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gürlek, İçişleri Bakanlığı ile koordinasyon içerisinde Cumhuriyet Başsavcılıkları, emniyet ve jandarma teşkilatlarının güçlü eşgüdümüyle faili meçhul cinayetlerin üzerine kararlılıkla gidildiğini belirtti.

24 Nisan'da kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının koordinasyonunda altı cinayet dosyasının daha aydınlatıldığını aktaran Gürlek, böylece 46 dosyada, 52 maktul ve 7 yaralının bulunduğu faili meçhul olayların üzerindeki sır perdesinin kaldırıldığını bildirdi.

Medine Kesmeni dosyası

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 2020 yılında yol kenarındaki sulama kanalında ağır yaralı bulunan ve bir gün sonra hayatını kaybeden 7 yaşındaki Medine Kesmeni'nin ölümüne ilişkin dosya yeniden incelendi.

Olay yerindeki araç parçaları, PTS ve baz kayıtları ile yeni tanık beyanlarının birlikte değerlendirilmesi sonucunda şüpheli Erkan Edincik'in tespit edildiği belirtildi.

Edincik "ihmali davranışla kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

12 yıllık dosya DNA ile çözüldü

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 2014 yılında dere yatağında bulunan ve 12 yıldır kimliği belirlenemeyen kemiklerin, DNA incelemesi sonucunda 2013 yılında kaybolan Dilek Kalkan'a ait olduğu tespit edildi.

Dosyanın yeniden açılmasının ardından olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 7 şüpheliden 6'sı gözaltına alındı. Bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İzmir'de 8 şüpheli yakalandı

İzmir'in Torbalı ilçesinde 8 Mart'ta evine girmeye çalışan kişilerin peşinden gittikten sonra silahla vurularak hayatını kaybeden Mehmet Köstekçi'nin dosyası da yeniden ele alındı.

Kamera görüntüleri, HTS ve baz kayıtlarının incelenmesi sonucunda 8 şüpheli tespit edildi. Düzenlenen operasyonda şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alındı.

2011'deki cinayete yeniden inceleme

Muş'un Hasköy ilçesinde 2011 yılında silahlı saldırı sonucu öldürülen Felemez Kulaç'ın dosyasında da geçmişe yönelik kapsamlı inceleme yapıldı.

1988 yılına uzanan husumet ile olay öncesi ve sonrasındaki hareketlilik HTS, baz ve PTS kayıtları üzerinden yeniden değerlendirildi. Olayla bağlantılı şüphelilere yönelik operasyonlarda 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilere yönelik adli işlemlerin sürdüğü kaydedildi.

18 yıllık cinayet dosyası açıldı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 2008 yılında öldürülerek yol kenarına bırakılan Sedat Ünal'ın dosyası da yeniden incelendi.

18 yıl önceki kriminal bulgular, DNA verileri ve HTS kayıtlarının yeniden değerlendirilmesiyle Ünal'ın son görüldüğü ruhsatsız kumarhaneden olay yerine uzanan hareketlilik ortaya çıkarıldı. 7 şüpheli hakkında kasten öldürme suçundan adli işlem başlatıldı.

Kayıp Mekiye Akyel dosyası

Siirt'in Baykan ilçesinde 2024 yılında kaybolan Mekiye Akyel'in bulunmasına yönelik çalışmalarda ise 190 bin metrekarelik alanda yüzlerce personelle arama yapıldı.

Dijital ayak izleri, HTS ve PTS kayıtları, tanık anlatımları ve şüphelilerin çelişkili beyanları ayrıntılı şekilde incelendi. Soruşturma sonucunda eski eşi ve yakınlarının da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında töre saikiyle tasarlayarak kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından iddianame düzenlendi.

"Hiçbir fail adaletten kaçamayacak"

Gürlek, açıklamasında faili meçhul dosyaların aydınlatılması için teknolojinin sunduğu imkanlardan yararlanıldığını ve eski delillerin yeniden değerlendirildiğini vurguladı. "Hiçbir cinayet karanlıkta kalmayacak, hiçbir fail adaletten kaçamayacaktır" diyen Gürlek, faili meçhul olayların üzerine kararlılıkla gidilmeye devam edileceğini belirtti. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com
Reklam
Reklam

Bilecik’te cami yardım kutularından para çalan şüpheli tutuklandı

Tarsus Umut Kervanından ihtiyaç sahiplerine et ve yumurta desteği

Kayseri’de 15 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Kenya’da hemşirelerin 43 günlük grevi sona erdi

Şanlıurfa'da safra kanalı taşlarının tedavisinde yeni dönem

Afrika CDC: Kongo'daki Ebola salgını kontrol dışına çıkıyor

Türkiye’nin genç araştırmacı hamlesinde en büyük pay yapay zekâya

Brezilya Yüksek Mahkemesinde yolsuzluk ve taraflılık gölgesinde oturum ikinci kez iptal edildi

Okullara saldırı hazırlığı iddiası: C31K suç örgütüne yönelik operasyonda 27 şüpheli yakalandı

18 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 43 organizatör tutuklandı

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çelik’ten HAKSİAD Mardin şubesine nezaket ziyareti

Şanlıurfa'da çocukların manevi ve ahlaki gelişimine katkı sunacak kreş açıldı

Myanmar cuntası meşruiyet arayışı için bu defa Kamboçya'da

Herkesin dikkatine çeken Trump’ın tutarsız açıklamaları

Anthropic: Yapay zeka modelleri siber saldırı ve biyolojik silah araştırmalarında kullanılmaya çalışıldı

Dışişleri Bakanlığı arşivinden Yunan ordusunun Anadolu’daki mezalimine ilişkin fotoğraflar

KPSS Lisans Alan Bilgisi sınavları hafta sonu gerçekleştirilecek

Zonguldak'ta ruhsatsız silahlar ele geçirildi

İhracatın yüzde 46,1’ini büyük ölçekli girişimler gerçekleştirdi

Benzine 3,20 lira zam bekleniyor

Ticaret satış hacmi temmuzda yüzde 0,6 azaldı

Toplam ciro temmuzda yüzde 30,2 arttı

Eruh Devlet Hastanesi'nde hastaların yaşamına dokunan yeni hizmet

Kütahya’da 10 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Trump'ın UCM'ye yönelik baskısı: Savaş suçlarının hesabını soran mahkeme hedefte

İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı’nda ABD’ye ait insansız bot hedef alındı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

Brent petrol 105,84 dolara geriledi

İtalya'da şiddetli yağış ve fırtına: 2 ölü, bir ağır yaralı

İslam Yakut’un 2 tonluk uyuşturucu trafiğinin ayrıntıları ortaya çıktı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bilecik’te cami yardım kutularından para çalan şüpheli tutuklandı

Tarsus Umut Kervanından ihtiyaç sahiplerine et ve yumurta desteği

Kayseri’de 15 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Kenya’da hemşirelerin 43 günlük grevi sona erdi

Şanlıurfa'da safra kanalı taşlarının tedavisinde yeni dönem

Afrika CDC: Kongo'daki Ebola salgını kontrol dışına çıkıyor

Türkiye’nin genç araştırmacı hamlesinde en büyük pay yapay zekâya

Reklam
Yeni Slow Radyo