• BIST 100

    14187,09%-0,77
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,39% 0,36
  • GRAM ALTIN

    5938,97% 0,52
  • Ç. ALTIN

    9522,21% -0,18

Bakan Işıkhan, Mardin'de iş dünyasının temsilcileriyle buluştu

07 Eylül 2024, Cumartesi 13:51
07 Eylül 2024, Cumartesi 13:51
Bakan Işıkhan, Mardin
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin'de iş dünyası temsilcileriyle buluşarak Türkiye'nin ekonomik kalkınma hedefleri ve istihdam politikaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla Mardin Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Mardin’de bulunan iş adamlarıyla buluşma programı gerçekleştirildi.

Programa, başta Bakan Işıkhan olmak üzere Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Mardin milletvekilleri ve iş adamları katıldı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dilekleriyle konuşmasına başlayan Bakan Işıkhan, ülkenin afetlere karşı dayanıklılığının önemine dikkat çekti.

Işıkhan, “Türkiye’nin kalkınma sürecinde iş dünyasının önemli bir rol oynamaktadır. Mardin’in ekonomik potansiyelinin ülkenin büyüme hedeflerine ulaşmasında kilit bir noktada yer almaktadır. Yerel iş dünyası ile sık sık bir araya gelmenin, sahadan gelen geri bildirimlerin sorunların çözümü önemli bir kritiktir. Bir ayağımız hep Mardin’de olacak, şehrin tüm sorunlarını çözmek için çalışacağız. İş dünyasına verilen destekler devam edecek inşallah.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin 2023-2026 Orta Vadeli Programı’nın temel hedeflerinden birinin enflasyonu kontrol altına almak ve kalıcı istihdamı artırmak olduğunu belirten Işıkhan, “İşverenlere yönelik destekler süremeye devam edecek. İŞKUR vasıtasıyla işveren ve işçiyi buluşturma süreçleri hızlanıp ve yeni teşviklerle işletmelerin büyümesine katkı sağlanacak. İş-Pozitif projesi ve İşgücü Uyum Programı gibi yeni projelerle istihdam arttırılacak. Önümüzdeki dönemde de yine işverenlerimizin istihdam artışı noktasında desteklenmeye devam edileceği bir dönem olacak.” şeklinde aktardı.

İstihdamına yönelik projelerin önemine vurgu yapan Işıkhan, “İş-Pozitif projesi ile iş arayanlar ve işverenler arasındaki çevrimiçi bağlantıları kolaylaştıracağız. Ayrıca, iş kanunlarında yapılacak düzenlemelerle çalışma hayatının daha adil ve sürdürülebilir hale getirilecek. Türkiye’nin sosyal güvenlik, ihracat ve savunma sanayii alanlarında dünya ölçeğinde örnek gösterilen bir ülke konumuna gelmiştir. Ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması için çalışmaları hız kesmeden devam ettireceğiz inşallah.” dedi.

Işıkhan, Mardin’in tarihi, kültürel ve ekonomik açıdan Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirterek, “şehrin yeni yatırımlar ve istihdam alanlarıyla daha da büyüyeceğine kalpten inanıyoruz. Mardin’in geleceğini inşa etmede iş dünyası kritik bir rol oynayacak. Mardin’in kalkınmasında iş dünyasının katkıları asla göz ardı edilemez" ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı. (İLKHA)

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Sinop'ta feci kaza: 1 ölü, 10 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş büyükelçileri kabul etti

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme oranı yüzde 7'ye yaklaştı

Irak'ta yeni parlamentonun ilk oturum tarihi belli oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama