• BIST 100

    16680,61%-0,17
  • DOLAR

    43,64% 0,04
  • EURO

    52,06% 0,27
  • GRAM ALTIN

    7146,55% 1,29
  • Ç. ALTIN

    11742,95% 0,50

Bakan Işıkhan: 'Tüm öncü göstergeler, son 22 yılın en düşük işsizlik oranının ortaya çıkacağını gösteriyor'

02 Mart 2024, Cumartesi 12:30
02 Mart 2024, Cumartesi 12:30
Bakan Işıkhan:
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan Işıkhan: 'Tüm öncü göstergeler, son 22 yılın en düşük işsizlik oranının ortaya çıkacağını gösteriyor'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin’de iş adamları ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda açıklamada bulunan Bakan Işıkhan, 'Bir ayağımız hep Mardin’de olacak. Mardin’in bütün sorunlarını çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız demiştik. O nedenle sık sık Mardin’e gelmeye, sahaya çıkıp, çalışmaları yerinde görmeye gayret edeceğiz' dedi.
Koltuk kavgalarından halka hizmet etmeye zaman bulamayan eski Türkiye kalıntısı köhne zihniyetlerle kaybedecek vakitlerinin olmadığını dile getiren Işıkhan, 'Bizim artık; bize engel oluyorlar bahaneleriyle, temel atmama şovlarıyla, iş bilmezliklerini mağduriyet masallarıyla örtbas etmeye çalışarak reklam belediyeciliği yürütenlerle kaybedecek vaktimiz yok. Bizim vatandaşının derdini kendi derdi bilen, bulunduğu ilçedeki her haneyi kendi evi gibi bilen, laf değil icraat üreten gerçek belediyeciliğe ihtiyacımız var. Şehirlerimizin ve ilçelerimizin sorunlarına gerçekçi çözümler üreten, proje geliştiren, şehrinin ihtiyacına göre gelecek vizyonu çizebilen yerel yönetimlere ihtiyacımız var' ifadelerini kullandı.
Mart ayında açıklanacak 2023 yılı TÜİK verilerinde hem genelde, hem kadınlarda, hem de gençlerde, 2002 yılından bu yana en yüksek iş gücüne katılım oranları ve istihdam oranlarını beklediklerini aktaran Işıkhan, 'Aynı şekilde tüm öncü göstergeler, son 22 yılın en düşük işsizlik oranının ortaya çıkacağını gösteriyor. İnşallah bu güzel gelişmeleri sizlerin desteğiyle daha da yukarı taşıyacağız. Aktif iş gücü programları ile işverenimize, işçisini kendisinin yetiştirdiği imkan tanıyoruz. Bu programlarımızın şartlarını esneterek daha fazla vatandaşımızın yararlanması noktasında adımlar atıyoruz. İş başı eğitim programı ve mesleki eğitim kurslarından Mardin’de bugüne kadar 40 binden fazla vatandaşımız faydalanmıştır. Her yıl bir milyondan fazla kişinin işe yerleşmesine aracılık ediyor, işverenlerimizin aradığı elemanı bulmasına destek oluyoruz. Mardin’de 21 yılda, sadece İŞKUR aracılığıyla 44 bin vatandaşımızın işe yerleşmesini sağladık. Bugüne kadar toplam 51 bin kişi Toplum Yararına Programlardan yararlandırılmıştır. Mardin‘de, 2002 yılında aktif sigortalı kişi sayısı 46 bin 549 iken 2023 yılı sonu itibarıyla aktif sigortalı sayısı 188 bin 948 olmuştur. Aktif sigortalı sayısı son 21 yılda 4 katına çıkmıştır. İnşallah bu sayıyı daha da artıracağız. Ayrıca, kadın istihdam projemiz, iş-pozitifin duyurusunu yapmıştık. Bu projeyle işverenle iş arayanı çevrimiçi olarak bir araya getirip istihdam ve işe yerleştirme süreçlerini hızlandırdığımız bir sistem kurduk' diye konuştu.
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun da, kente son yıllarda çok önemli yatırımların yapıldığını belirterek 'Cumhurbaşkanımız liderliğinde büyüyen gelişmelerden istifade eden Mardin için var gücümüzle çalışıyor ve gayret ediyoruz' dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bingöl’de şubat ayı mutat toplantısı gerçekleştirildi

Konya’da 15 bin 200 TOKİ konutu için kura tarihi belli oldu

Bingöl’de 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplandı

Malatya'da sanayi sitesinde araç yangını

Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere 15 bin lira nakdi destek verilecek

İşgal rejimi, Lübnan'ın güneyinde iki beldeye saldırı yaptı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı geçici başbakan adayı atadı

Hayvan destekli rehabilitasyon uygulamalarıyla sosyal ve duygusal gelişime katkı sağlanıyor

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

Mardin'de 3’üncü kattan düşen çocuk ağır yaralandı

Şanlıurfa’da otoyolda hırsızlık olayı aydınlatıldı

Batman'da manevi eğitim seferberliği

Siirt-Şirvan yolu sürücüleri mağdur ediyor

Mersin’in batısına çok kuvvetli yağış uyarısı

Samsun'da "Veda Hutbesi'nden Günümüze Mesajlar" yarışmasının ödül töreni düzenlendi

Diyarbakır'da "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" il finalleri devam ediyor

İslam İşbirliği ülkeleri ulaştırma bakanları İstanbul’da toplanıyor

Bakan Tekin: Dijital dünyada değerlerimizi güçlendirmeliyiz

Umut Kervanı Gaziantep Derneği Başkanı Özaslan: Ramazan öncesi hazırlıklarımızı tamamladık

İstanbul'da "Nezaket Haftası" kapsamında "Nezaket Koridoru" açılışı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kanada’daki okul saldırısına ilişkin açıklama

Güney Ege’de fırtına bekleniyor

Hindistan'da seçim propagandasında Müslümanları hedef alan silah görüntüsü tepki çekti

Uyku depolamak mümkün mü?

Gazze'de soykırım: Şehit sayısı 72 bin 45'e yükseldi

Bursalı akademisyenlerin geliştirdiği kayış tahrikli asansör motoruna Avrupa patent tescili

Gaziantep’te 189 koruyucu aile bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme şekli ve taksit tutarlarını açıkladı

Çukurova Üniversitesi’ne 250 yataklı Çocuk Hastanesi yatırımı

Sudan'da Kur'an-ı Kerim hafızlık merkezine İHA saldırısı: Bir çocuk hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl’de şubat ayı mutat toplantısı gerçekleştirildi

Konya’da 15 bin 200 TOKİ konutu için kura tarihi belli oldu

Bingöl’de 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplandı

Malatya'da sanayi sitesinde araç yangını

Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere 15 bin lira nakdi destek verilecek

İşgal rejimi, Lübnan'ın güneyinde iki beldeye saldırı yaptı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı geçici başbakan adayı atadı