• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Bakan Kacır: “Küçük ve orta düzeydeki işletmelere 120 ila 500 bin liralık bir destek sağlayacağız”

14 Temmuz 2023, Cuma 03:30
14 Temmuz 2023, Cuma 03:30
Bakan Kacır: “Küçük ve orta düzeydeki işletmelere 120 ila 500 bin liralık bir destek sağlayacağız”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bakan Kacır: “Küçük ve orta düzeydeki işletmelere 120 ila 500 bin liralık bir destek sağlayacağız”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, depremden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde açıklamalarda bulunarak, küçük ve orta düzeydeki işletmelere 120 ila 500 bin liralık destek sağlayacaklarını söyledi.
Bir dizi ziyaret için Gaziantep’e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Nurdağı’nda İpekyolu Sosyal Girişim Merkezini ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesindeki ekonominin canlanması için var güçleriyle çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Kacır, küçük ve orta düzeydeki işletmelere 120 bin ila 500 bin liralık destek sağlayacaklarını ifade etti.

“Ekonomi ve ticaretin bir an önce eski günlerine geri gelmesi gerekiyor”
Bakan Kacır, “Gaziantep’te olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bugün depremden etkilenen Gaziantep’teyiz. Burada bakanlığımız koordinasyonunda yapılan çalışmaları bizzat yerinde görmek önümüzdeki dönemde atacağımız adımları Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla istişare etmek üzere ekip arkadaşlarımızla birlikte bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Gaziantep’teki sanayici ve girişimcilerimizin taleplerini çözmeye gayret etmiş olacağız. Tabi ülkemiz 100 yılın felaketini yaşadı. Milletçe büyük bir acıya şahitlik ettik. Ama devlet olarak bize düşen bu acıyı dindirmektir. Depremin ilk anından itibaren devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşımızın yanında oldu. Bizde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak tüm çalışmalara katkı vermeye çalıştık. Deprem bölgesinin hızla yeniden inşası önemlidir. Bölgenin ihtiyacı konut ihtiyacının yanı sıra ekonomi ve ticaretin bir an önce eski günlerine geri gelmesidir. Bu nedenle zarar gören sanayi tesislerimiz başta olmak üzere girişimlerin faaliyetleri sürdürecek nefes aldıracak bölgenin kalkınma yolculuğunda tökezlemeden devam edecek imkan sağlayacak adımları bugüne kadar atmaya gayret ettik. Yeni sanayi alanlarını bölgeye kazandırdık” dedi.

“Gaziantep’e kazandıracağımız yeni sanayi alanlarının büyüklüğü 2 bin 300 hektar”
Bakan Kacır, “Gaziantep’e kazandıracağımız yeni sanayi alanlarının büyüklüğü 2 bin 300 hektar ölçeğindedir. Yine depremden etkilenen ilçelerimizde en üst düzeyde teşfikler sunabilmek adına bu ilçeleri cazibe merkezleri programına dahil ettik. Bugüne dek 460 yatırım teşvikiyle özel sektörümüzün gerçekleştireceği 55 milyar liralık yatırımın önünü açtık. Kalkınma ajanslarımızın birçok projeleri destek almaya hak kazandı. Bugün ziyarette bulunduğumuz Nurdağı ilçemizde buradaki iş atölyelerini yerinde inceleme imkanı bulduk. Burada hayata geçirdiğimiz projeler ilçemizde bölgemizde iktisadi faaliyetin yeniden eski günlerine dönmesinin özellikle kadın ve gençlerimizin yeni girişim fikirlerini oluşturmalarını sağlayacak projelerdir” şeklinde konuştu.

“120 bin ila 500 bin liralık bir destek sağlayacağız”
Bakan Kacır, “Tabi önemli bir kesimimiz olan KOBİ’lerimiz bu bölgede binlerce yeni KOBİ’miz hayat bulmuştu. Yine elbette KOBİ’lerimizin yanındayız. Depremin ilk haftalarından itibaren önemli adımlar atmaya gayret ediyoruz. Vefat eden vatandaşların hissadar olduğu tüm KOBİ’lerimizin KOSGEB’e olan tüm borçlarını sildik. Deprem bölgesindeki tüm KOBİ’lerimizin kredi ve destek ödemelerini 2024’de kadar erteledik. Alternatif finansman kaynağını da yürürlüğe almayı hedefliyoruz. Küçük ve orta düzeydeki işletmeleri 120 bin ila 500 bin liralık bir desteği sağlıyor olacağız. 36 süreli bu programda işletmeler ilk 6 ay boyunca destekten faydalanacak. Sonraki 18 ayda herhangi bir ödeme yapmayacak. 36 ayın son 12 diliminde 3 taksitle faizsiz olatrak geri ödemeleri gerçekleştirecekler. Bütün bu desteklerle hedefimiz bu bölgenin hızla kalkınmasının sağlanmasıdır. Allah’ın izniyle devlet ve milletimiz bütün sorunlarla mücadele edecek kuvvettedir. İnşallah önümüzdeki dönemde sanayi ve teknoloji bakanlığı olarak gerek mevcut sanayi sitelerinin hızla dönüşümünü gerçekleştirmek gerek sanayi alanlarını hızla inşa etmek gerek KOBİ’lerimizi desteklemek gerek bölgesel kalkınma programlarıyla yerelin gücünü ulusala hatta küresele taşıyabilmek adına büyük bir gayret göstermeye devam edeceğiz' diye konuştu.

Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Batman'da hobi bahçeleri mağdurları süreci basınla paylaştı

LGS yerleştirme sonuçları yarın erişime açılacak

Gazze’de açlık felaketi büyüyor: 6 kişi daha şehit oldu

Kanada'dan işgal rejimine silah ihracatı açıklaması

Malatya'da "Parkistan Park Buluşmaları" gerçekleştiriliyor

Şırnak’ta bazı bölgeler geçici "özel güvenlik bölgesi” olarak ilan edildi

Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik bir katliam daha

Rusya'da 600 yıl aradan sonra ilk Krasheninnikov Yanardağı patlaması

Çevreyi kirletenlere 6 ayda 2,6 milyar lira ceza

Güneydoğu’dan temmuzda 1,1 milyar dolarlık ihracat: Yüzde 2,1 büyüme

36 ilde 102 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Gram altın 4 bin 400 TL’yi aştı

Gaziantep'te 158 aranan şahıs yakalandı

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Ankara’da sağanak yaşamı felç etti

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Batman'da hobi bahçeleri mağdurları süreci basınla paylaştı

LGS yerleştirme sonuçları yarın erişime açılacak

Gazze’de açlık felaketi büyüyor: 6 kişi daha şehit oldu

Kanada'dan işgal rejimine silah ihracatı açıklaması