Bakan Kasapoğlu: “An itibarı ile 200 bine yakın vatandaşımızı tesislerimizde tüm ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle misafir ediyoruz'

Tarih: 13.02.2023 18:05 Güncelleme: 13.02.2023 18:05
Bakan Kasapoğlu: “An itibarı ile 200 bine yakın vatandaşımızı tesislerimizde tüm ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle misafir ediyoruz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bakan Kasapoğlu: “An itibarı ile 200 bine yakın vatandaşımızı tesislerimizde tüm ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle misafir ediyoruz'

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, deprem bölgesinden gelen vatandaşların bakanlık bünyesindeki yurt ve tesislerde konaklandığını belirterek, “An itibarı ile 200 bine yakın vatandaşımızı tesislerimizde tüm ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle misafir ediyoruz” dedi.
10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen vatandaşlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait spor tesisleri ve Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda misafir ediliyor. Afet bölgesinde bulunan gönüllü gençlerin, vatandaşların ve kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin dayanışma içerisinde çalışmalar yürüttüğünü belirten Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Depremin ilk saatlerinden itibaren Osmaniye’deydim. Osmaniye’de özellikle arama kurtarma çalışmalarında artık sona gelindi. Hayatın normalleşmesine yönelik adımlarımızı da hızlıca attık. Bununla birlikte ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimiz, gönüllü vatandaşlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri bu dayanışmayı en güçlü şekilde ortaya koyuyorlar” dedi.

“200 bine yakın vatandaşımızı tesislerimizde tüm ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle misafir ediyoruz”
Deprem bölgesinde etkilenen 200 bine yakın vatandaşın bakanlığa ait yurt ve spor tesislere aktarıldığını belirten Kasapoğlu, şu ifadelere yer verdi:
“Gün dayanışma günü. Gün birbirimizin elinden tutma ve beraberce doğrulma günü. Hep birlikte yaralarımızı saracağız ve bu zorlu günleri geride bırakacağız. An itibarı ile tüm bölgede cansiperane görev yapan arkadaşlarımız var, milletimiz var ve tabii tüm kurum, kuruluş ve bakanlıklarımız var. Binlerce gönüllü gencimiz sahada. Gençlerimiz her zamanki gibi bu ülkenin en büyük umudu. Bakanlık tesislerimiz, özellikle ilk andan itibaren spor tesisleri ile gençlik merkezleri, yurtları, kampları ile ilk andan itibaren milletimizin emrinde. An itibarı ile 200 bine yakın vatandaşımızı tesislerimizde tüm ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle misafir ediyoruz. Çok ciddi bir yurt kapasitesini an itibarı ile depremzedelerin de yurtlarda var olması söz konusu. İlk andan itibaren Osmaniye’de 10 bine yakın vatandaşımız yurtlarda. Bununla birlikte yurtların ülke genelindeki boş kapasitenin değerlendirilmesi söz konusu, 160 bine yakın kapasiteyi değerlendirme amacı ile bir planlama yaptık. Hem depremzedeleri hem de hiçbir öğrencimizi asla mağdur etmeyecek planlamayı gerçekleştiriyoruz. Özellikle öğrencilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. Biliyorsunuz ailesi deprem bölgesinde olup yurtlarda kalan öğrencilerimiz var, Tıp Fakültesi öğrencileri var, staj yapanlar var, devlet korumasında öğrenciler ve çalışan öğrenciler var ve kalma durumu olan tüm öğrencileri depremzede vatandaşlarımızla birlikte onlarla beraber olma noktasında planlamayı en güçlü şekilde yapıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızdan şunu istiyoruz, yurtlarla ilgili taleplerini Yurt İdareleri ile ve Gençlik Spor İl Müdürlükleri ile koordine etsinler. Her an gençlerimizin hizmetinde çağrı merkezlerimiz var.”
[gallery ids=',113681,113682']

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

Küba'dan ABD'ye sert tepki

Yükleniyor