• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Bakan Kurum: 2025 yılı sonu itibariyle evine girmeyen tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacak

17 Aralık 2024, Salı 20:33
17 Aralık 2024, Salı 20:33
Bakan Kurum: 2025 yılı sonu itibariyle evine girmeyen tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Deprem bölgelerindeki 11 ilde toplamda 3 bin 481 şantiyede çalışmaların devam ettiğini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgelerinde şu ana kadar yapılan konut sayısının 391 bin 741'e ulaştığına dikkat çekti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya geldi.

Bakan Kurum, Battalgazi ilçesi Orduzu Bahçebaşı Mahallesinde 7 bin konutun yapıldığı inşaat alanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Malatyalı hemşerileriyle el ele vererek 11 şehri istihdamıyla, üretimiyle en güçlü şekilde ayağa kaldırmak için mücadele ettiklerini belirten Bakan Kurum "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, devletimizin gücü, milletimizin desteğiyle 11 ilimizin her yerinde, ilçelerinde gece gündüz demeden çalışıyoruz" dedi.

"11 ilde toplamda 3 bin 481 şantiyede çalışıyoruz"

Yeni konutların inşaat sürecine dikkat çeken Kurum, "Yeni yuvalarımızı bir saat daha erken bitirme motivasyonuyla çalışıyoruz ve bu motivasyonla da ilk günkü aşkla son konut teslim edilene kadar çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

11 ilde toplamda 3 bin 481 şantiyede çalıştıklarını belirten Kurum, "Bu kapsamda tüm şantiyelerimizde de 182 bin mesai arkadaşımız, yol arkadaşımız gece gündüz çalışmaktadır" dedi.

"Deprem bölgesinde şu ana kadar yapılan konut sayısı 391 bin 741'e ulaştı"

Malatya'da şu ana kadar 19 bin 751 konutun teslim edildiğini belirten Kurum, "Ocak ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yeni konutlarımızın teslimlerini gerçekleştireceğiz. Malatya'da 201 bin konutun teslimini de inşallah gerçekleştirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, deprem bölgesinde şu ana kadar yapılan konut sayısının 391 bin 741'e ulaştığını ve tüm deprem bölgesinde hak sahibi vatandaşlar için inşa edilmesi gereken konutların yüzde 93'ünün inşaatlarının başladığını vurguladı.

"2024 yılı sonuna kadar 11 ilimizde 201 bin 688 konutumuzu teslim etmiş olacağız"

Malatya'da inşa edilmesi gereken konutların ihalesinin yüzde 83'ünün tamamlandığını belirten Kurum, "15 Ocak itibariyle Malatya'da ihalesi yapılmamış hiçbir iş kalmayacak. 2024 yılı sonuna kadar 27 bin 400'ü Malatya'mızda olmak üzere 11 ilimizde de 201 bin 688 konutumuzu teslim etmiş olacağız. 2025 yılı sonuna geldiğimizde Malatya'da 80 bin 600 konut olmak üzere tüm deprem bölgemizde 452 bin 983 konutumuzu bitirmiş olacağız. Bu da 2025 yılı sonu itibariyle evine girmeyen tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacak anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

"Çarşısıyla, pazarıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal donatılarıyla yepyeni inşa çalışmalarını yürütüyoruz"

Bakan Kurum, konutların yanı sıra şehri bir bütün olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Sadece konut yapmıyoruz. Çarşısıyla, pazarıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal donatılarıyla yepyeni inşa çalışmalarını yürütüyoruz. Ecdat yadigarı eserleri de unutmadık. Battalgazi'nin memleketine yakışacak şekliyle sosyal donatılarıyla, buradaki camileriyle, medreseleriyle her türlü ayrıntıyı titizlikle inceliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Malatya'nın yeniden yeşermesi için çalışıyoruz"

Malatya'da simge mekân olarak adlandırılacak Söğütlü Camii'nin temellerinin atıldığını belirten Kurum, "İnşaat sürecini hızlı bir şekilde yürüteceğiz. Tarihiyle, kültürüyle, ticaretiyle, istihdamıyla Malatya'nın yeniden yeşermesi için çalışıyoruz. Şire Pazarı, Kuyumcular Çarşısı, Yüzüncü Yıl ve Bakırcılar Çarşısı projeleriyle Malatya'yı daha güçlü hale getireceğiz" ifadelerine yer verdi.

"2025 yılı sonuna geldiğimizde, Malatya merkezini genişletmiş ve inşa etmiş olacağız"

"Saray Mahallesi'ndeki konutlar, Niyazi Mısır'daki konutlar, ofisler ve dükkanlar gibi projelerle Malatya'nın merkezini genişletmek ve güçlendirmek için çalışıyoruz. 2025 yılı sonuna geldiğimizde, Malatya merkezini en güçlü şekilde genişletmiş ve inşa etmiş olacağız" diyen Kurum, bu projelerin tamamlanmasıyla Malatya'nın ekonomisinin yeniden canlanacağını, üretim, istihdam ve ticaretin daha da güçlü hale geleceğini ifade etti. (İLKHA)

Batman'da mahalle sakinleri: Öğrenci sayısı iki katına çıktı, yeni okul şart oldu

B promosyonuna alternatif olarak sunulan sıfır faizli kredilere başvurmak caiz midir?

Güney Kore'nin beşinci keşif uydusunu fırlattı

HAMAS’tan ABD’ye sert tepki: Uydurma iddialarla açlığı meşrulaştırıyorlar

Organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor!

Lübnan'ın güneyinde bir araca İHA ile saldırı: 4 şehit

Vietnam'da şiddetli seller: 35 ölü, 60 yaralı

Araç koyun sürüsüne daldı 30 hayvan telef oldu

Kırmızı bültenle aranan 9, ulusal düzeyde aranan 2 kişi Türkiye’ye getirildi

Gümrük kapısında 721 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü

Denizlerde hava durumu: Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı

Hava açık ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

İngiltere'de trende bıçaklı saldırı: 10 yaralı, 2 kişi gözaltında

Türkiye'nin ham çelik üretimi 9 ayda 28,1 milyon tonu aştı

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da mahalle sakinleri: Öğrenci sayısı iki katına çıktı, yeni okul şart oldu

B promosyonuna alternatif olarak sunulan sıfır faizli kredilere başvurmak caiz midir?

Güney Kore'nin beşinci keşif uydusunu fırlattı

HAMAS’tan ABD’ye sert tepki: Uydurma iddialarla açlığı meşrulaştırıyorlar

Organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor!

Lübnan'ın güneyinde bir araca İHA ile saldırı: 4 şehit

Vietnam'da şiddetli seller: 35 ölü, 60 yaralı