• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Bakan Kurum: “Temmuz ayı sonunda 15 bin, ağustosta 20 bin deprem konutumuzu süratle tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz"

20 Temmuz 2024, Cumartesi 12:54
20 Temmuz 2024, Cumartesi 12:54
Bakan Kurum: “Temmuz ayı sonunda 15 bin, ağustosta 20 bin deprem konutumuzu süratle tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan Kurum: “Temmuz ayı sonunda 15 bin, ağustosta 20 bin deprem konutumuzu süratle tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerle ilgili konuşmasında, “Temmuz ayı sonunda 15 bin, Ağustos’ta 20 bin deprem konutumuzu süratle tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” dedi.
Bakan Kurum, Şanlıurfa Valiliğinde düzenlenen "İl Koordinasyon Toplantısı" öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve gelir gelmez önceliği deprem bölgesindeki çalışmalara verdiğini ifade etti. Şanlıurfa özelinde bir uydu kent kurmayı planladıklarını aktaran Kurum, örnek modern bir yaşam alanı inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.
Kurum, konuşmasına Giresun’da yaşanan sel felaketine değinerek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kurum, “Sel sebebiyle Giresun’umuza, ilçelerimize öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını süratle yapacaklar. Bugün peygamberler diyarı, sahabelerimizin şehri Şanlıurfa’mızda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Buradan Şanlıurfa’mızı, ilçelerimizi, köylerimizi, tüm kardeşlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Göreve geldiğimiz 2 Temmuz’dan bu yana milletimize hizmet etmek aşkıyla tüm ekibimizle birlikte 18 günlük sürede afetzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak, onların ihtiyaçlarını gidermek için hep birlikte gece gündüz yollardayız. 11 ilimizde saha çalışmaları yaparken aslında hüzün ve mutluluğu da aynı anda yaşıyoruz. Gittiğimiz yerlerde acımız 6 Şubat’taki o ilk saatlerdeki gibi taze. Ama mücadelemiz de yine 6 Şubat’taki gibi güçlüdür. Hep birlikte bu mücadeleyi o gün başlattık. Devletimiz, milletimiz tek yürek olduk. Ve depremin yaralarını sarmak adına da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 11 ilimizde 14 milyon vatandaşımız için hep birlikte bir mücadele ediyoruz. Dün de omuz omuzaydık, bugün de omuz omuzayız ve milletimizle bu anlamda tek yüreğiz. Bu birlikteliği 2 hafta önce ilk ziyaretimizi yaptığımız Malatya, Maraş ve Hatay illerimizde gördük. Aynı duyguları geçtiğimiz hafta Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Adana’mızda gördük. Yeni konutlarımız, altyapısıyla, üst yapısıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçları gidersin istiyoruz. Şu ana kadar 11 ilimizde 283 bin yeni yuvamızın inşaatını başlattık, süratle inşaatlarımızı devam ettiriyoruz. 4 bin 500’e yakın köyümüzde çalışıyoruz ve istiyoruz ki köylerimizde de üretim devam etsin, istihdam devam etsin, kalkınma, kırsal kalkınma devam etsin. Ovasıyla, tarlasıyla, çiftçisiyle, turizmiyle, tarımıyla bütüncül bir bakış açısıyla bu süreçleri yürütmeye çalışıyoruz. İnşallah yılsonuna kadar 200 bin konutu vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. 10 gün sonra yani temmuz ayı sonunda 15 bin, ağustosta 20 bin deprem konutumuzu süratle tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle depremzede kardeşlerimize anahtar teslimlerini yapacağız. Onların mutluluklarına hep birlikte şahitlik edeceğiz. İnşallah her ay 25 bin konutumuzun teslimi ile birlikte etap etap konutlarımızı tamamlayacağız ve bu projelerimizi, sözlerimizi tutmak suretiyle gerçekleştirmiş olacağız” dedi.
Toplantı daha sonra kentteki kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla basına kapalı devam etti.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

KDK’dan ücretli öğretmenler için emsal prim kararı

Mersin'de etkili olan fırtına gezi teknesini batırdı

Prof. Dr. Öztürkmen: Kar yağışı sadece görsel bir güzellik değil, doğanın rehabilitasyon sürecidir

Türkiye ile Libya arasında yeni iş birliği dönemi

Gaziantep fuar esnafı: Fuarlar kültürel etkileşime de katkı sunuyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 654'e yükseldi

Uzay keşifleri etkinliği, üç kuşağı bir araya getirdi

Kış aylarında güvenli sürüş için dikkat edilmesi gerekenler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt kardeşlerimiz yeni Suriye’nin asli parçası oluyor

Mardin’in tarihi ilim mekanı Kasımiye Medresesi"nden kartpostallık görüntüler

Diyarbakır'da kaybolan kadını arama çalışmaları 3'üncü gününde

Rahatsızlanan avcı ambulans helikopter ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Gaziantep'te gümrük kaçağı cep telefonlarına el konuldu

Malatya'da şüpheli çocuk ölümü

Memur-Sen Mardin İl Temsilcisi Yılmaz: Emekli maaşı yoksulluk sınırının esas alındığı bir maaş olmalıdır

İşgal rejimi Kalkiliya ve El-Halil’de çok sayıda kişiyi alıkoydu

HÜDA PAR İl Başkanı Suiçer'den Elazığ depreminin yıldönümüne ilişkin mesaj

Uyuşturucu satıcılığından aranan hükümlü yakalandı

İşgal rejimi saldırısında çok sayıda Filistinli şehit oldu ve yaralandı

Doç. Dr. Atasoyu: C vitamininin fazlası böbrek taşı riskini artırıyor

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği’nden Doğunun Nabzı’na 11. Yıl Ziyareti

GASKİ’den su sayaçları için don uyarısı

Kalınlığı bir metreyi bulan karlı yollar açılarak kronik hastanın ilaçları ulaştırıldı

Mil-Diyanet Sen: Camiler ve Kur’an kursları genel bütçeden ısınmalıdır

İnsan Hakları Merkezi: israilin Gazze’de eğitim kurumlarına saldırısı 3-5 yıllık kayba yol açacak

Diyarbakır’da Uçak Krizi: Kış Şartları Uçuşları Vuruyor

Bakan Şimşek: Fitch kredi notu görünümünü pozitife çevirdi

Keçilerini kurtarmak isterken kayalıklarda mahsur kaldı

Şanlıurfa’da HÜDA PAR Gençlik Kolları'nda bayrak değişimi

Siirt’te kınalı keklik avının bedeli ağır oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


KDK’dan ücretli öğretmenler için emsal prim kararı

Mersin'de etkili olan fırtına gezi teknesini batırdı

Prof. Dr. Öztürkmen: Kar yağışı sadece görsel bir güzellik değil, doğanın rehabilitasyon sürecidir

Türkiye ile Libya arasında yeni iş birliği dönemi

Gaziantep fuar esnafı: Fuarlar kültürel etkileşime de katkı sunuyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 654'e yükseldi

Uzay keşifleri etkinliği, üç kuşağı bir araya getirdi