• BIST 100

    16194,88%0,90
  • DOLAR

    44,35% 0,05
  • EURO

    51,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6490,42% 1,80
  • Ç. ALTIN

    10875,84% 1,18

Bakan Selçuk: Evde bakım ücretini bin 544 TL'ye yükselttik

22 Temmuz 2020, Çarşamba 12:41
22 Temmuz 2020, Çarşamba 12:41
Bakan Selçuk: Evde bakım ücretini bin 544 TL
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan Selçuk: Evde bakım ücretini bin 544 TL'ye yükselttik

Bakan Selçuk, düzenli olarak yapılan ve temmuz ayı memur maaşı katsayısındaki düzenlemeyle artan sosyal hizmet modellerindeki ödemelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

2020 Temmuz ayı ödeme döneminde 768 bin yaşlı, 637 bin engelli olmak üzere toplamda 1 milyon 405 vatandaşa aylıkların ödendiğini ifade eden Bakan Selçuk, 2020 yılında yapılan ödemelerin ise toplamda 12 milyar TL’ye ulaşacağını kaydetti.

Yaşlı ve engelli aylığı tutarlarının, memur maaşlarına yapılan zamla birlikte artırıldığını belirten Bakan Selçuk, yaşlı aylıklarının 711.50 TL’ye, yüzde 40-69 arası engelli aylıklarının 567.97 TL’ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşların aylıklarının da 851.95 TL’ye yükseldiği bilgisini paylaştı.

“EVDE BAKIM ÜCRETİNİ 1.544 TL’YE ÇIKARDIK”

18 yaş altı bakıma muhtaç engelli yakını olan vatandaşlara ödenen aylıkların da 567.97 TL’ye yükseldiğini kaydeden Bakan Selçuk, ağır silikozis hastalığı bulunanların aylıklarının da 1.562,86 liraya çıktığını açıkladı.

Bakan Selçuk, 535.805 engelli vatandaşa evde bakım yardımı yapıldığının altını çizerek, “2020 yılı Temmuz-Aralık dönemi için evde bakım yardımını aylık 1.544,61 TL’ye çıkardık” dedi.

“144 BİN ÇOCUĞUMUZA 155 MİLYON LİRALIK DESTEK SAĞLADIK”

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, ekonomik nedenlerle kurum bakımına bırakılmaması için önce aileleri ve yakınlarının yanında kalmasını destekliyoruz” diyen Bakan Selçuk, “Bu kapsamda aylık 144 bin çocuğumuz için 155 milyon TL Sosyal Ekonomik Destek (SED) sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ailesi yanında bakımı sağlanan çocukların akranları ile aynı şartlara sahip olması için verilen SED hizmetinde çocuk başına yapılan yardım miktarının 1.023 TL’den 1.082 TL’ye yükseldiğini anımsatan Bakan Selçuk, koruyucu ailelere de çocuk başına yapılan ödemede miktarın 1.485 TL’den 1.687 TL’ye çıkarıldığının bilgisini paylaştı.

“SOSYAL HAYATA DAHA GÜÇLÜ ENTEGRE OLMALARINI AMAÇLIYORUZ”

İhtiyaçları doğrultusunda uygulanan sosyal hizmet modelleri ile düşük gelirli birey ve ailelerin desteklendiğini vurgulayan Bakan Selçuk, dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile desteklendiğini kaydetti.

Ekonomik olarak desteklenen bireyi ve aileleri üretime ile istihdama yönelik projelerle de buluşturduklarını ifade eden Bakan Selçuk, “Düşük gelirli vatandaşlarımızın bu projelerle ekonomik ve sosyal hayata daha güçlü şekilde entegre olmasını amaçlıyoruz” dedi.

Bakan Selçuk, ayrıca yaşlı ve engellik aylıklarının ödemelerin her ayın 5 ila 9’u arasında PTT aracılığıyla yapıldığını, talep edilmesi halinde aylıkların hanelere teslim edildiğini hatırlattı.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kütahya’da şap hastalığı nedeniyle 15 köy karantinaya alındı

Şanlıurfa’da tarihi eser operasyonu: 4 şüpheli hakkında işlem

Aksa Tufanı direnişçilerinden anlamlı video: Şehit Süleyman Ebu Hudayr'ın son anları paylaşıldı

Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 265’e yükseldi

Fransa’da yaklaşık 770 bin öğrencinin bilgileri sızdırıldı

Şanlıurfa’da hac yolculuğu öncesi eğitim başladı

Mersin’de hafif ticari araç devrildi: Bir yaralı

31 Mart 2026’da Türkiye 5G ile tanışıyor

İzmir’de baraj doluluk oranları yükselişte

İzmir’de ekmeğe zam

İran Kızılayı: Saldırılarda 5 yaş altı 66 çocuk şehit oldu

İzmir Karabağlar’da mobilya imalathanesinde yangın

Hürmüz Boğazındaki gerilim nedeniyle zirvelere çıkan benzin fiyatında düşüş

Kış lastiği uygulamasında 2026 takvimi netleşti

Mersin’de uyuşturucu satıcılarına operasyon: 4 tutuklama

Hava sıcaklıklarında önemli derecede değişim bekleniyor

Gaziantep'te tarihi geçmiş ürün satan işyerleri kapatıldı

Lizbon’da öğrenciler yükseköğretim talepleri için yürüdü

Türkiye’de elektrikli araç sayısı 400 bine yaklaştı

Batman'da üretim ve istihdamı artıracak destek paketi

Yatırım dolandırıcılığı soruşturması: 65 gözaltı kararı

Yahudi çeteler Kalkilya'da Filistinlilere ait ziraî depoyu ateşe verdi

Meta çocuk istismarını gizlemekle suçlu bulundu

HAMAS: Siyonist rejimin esirlere idam yasası vahşi bir adım

e-Avukat uygulaması kullanıma sunuldu

Bingöl'de korunma altındaki çocuklar Siyer-i Nebi heyecanı yaşadı

6 Arap ülkesinde fırtına ve sel alarmı: Umman’da can kaybı 7’ye yükseldi

Enerji krizinde suçlu kim? ABD-İngiltere hattı eleştiri altında

Şanlıurfa’da planlı elektrik kesintisi: Çok sayıda mahalle etkilenecek

Midelerinde uyuşturucu taşıyan 3 şahıs tutuklandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kütahya’da şap hastalığı nedeniyle 15 köy karantinaya alındı

Şanlıurfa’da tarihi eser operasyonu: 4 şüpheli hakkında işlem

Aksa Tufanı direnişçilerinden anlamlı video: Şehit Süleyman Ebu Hudayr'ın son anları paylaşıldı

Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 265’e yükseldi

Fransa’da yaklaşık 770 bin öğrencinin bilgileri sızdırıldı

Şanlıurfa’da hac yolculuğu öncesi eğitim başladı

Mersin’de hafif ticari araç devrildi: Bir yaralı