• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Bakan Şimşek, emniyet personeline bisiklet dağıtım törenine katıldı

18 Kasım 2023, Cumartesi 09:05
18 Kasım 2023, Cumartesi 09:05
Bakan Şimşek, emniyet personeline bisiklet dağıtım törenine katıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bakan Şimşek, emniyet personeline bisiklet dağıtım törenine katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te emniyet personeline bisiklet dağıtım törenine katıldı.
Bir dizi program için Gaziantep’te bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Büyükşehir Belediyesi’nin emniyet personeline bisiklet dağıtım törenine katıldı. Bakan Şimşek, yaptığı konuşmada, 'Bizim en büyük önceliklerimizden bir tanesi yeşil dönüşüm. Neden yeşil dönüşüm önemli? Bir kere her şeyden önce 2053’te biz bir hedef koyduk. Net Zero diyorlar uluslararası arenada, yani sıfır emisyon. Bu çok önemli çünkü küresel ısınma bir realite. Ve bu çok ciddi tahribat yapma potansiyeline sahip. Eğer küresel ısınma bu hızla devam ederse dolayısıyla bu tür inisiyatifler çok değerli. Bir taraftan biz yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyoruz. Şu anda bizim toplam kurulu elektrik anlamında söylüyorum gücümüzün yüzde 55’i yenilenebilir. Biz bunu önümüzdeki 10-12 yılda yüzde 70’in üzerine çıkartmak istiyoruz. Bu çok anlamlı, çünkü hakikaten yaşanabilir şehirler için ve yaşanabilir bir dünya için hepimizin çaba göstermesi gerekiyor. Hükümet olarak biz bu hedefler noktasında çok kararlıyız. O nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu anlamlı töreni çok değerli bizim nezdimizde. Ben emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bugün dediğim gibi Gaziantep modelinin, Gaziantep dinamizminin en güzel örneklerini birinci elden tekrar yaşamış olduk' dedi.

'Şehrimizde 120 bin bisiklet vermeye karar verdik'
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de kentte 120 bin bisiklet dağıttıklarını açıklayarak, 'Şehir dirençli olmak zorunda. Şehir emniyetli olmak zorunda. Bunun için de emniyet teşkilatımız çok fedakarlık yapıyor. Bunu yapmamız için emniyet teşkilatlarımızın huzurlu mutlu olması gerekiyor. Allah sizden razı olsun. Ben bütün emniyet teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Şehrimizde bisiklet yolları yaptık. Avrupa’ya gittiğinizden zaman bütün almanya’da bisiklet yollarında her yaş grubu bisiklet kullanıyor. Bunun üzerine dedim ki ya öğretmen kullanmazsa öğrenci kullanmıyor. Emniyet teşkilatı kullanmazsa şehir kullanmıyor. 120 bin bisiklet vermeye karar verdik. Ve konuda aldığımız bisiklet dağıtma kararımızı uyguluyoruz' diye konuştu.
Törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ’Gaziantep Modeli’ çok önemli hizmetlere ve yatırımlara imza attığını söyledi. Gaziantep Valisi Kemal Çeber ile AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül de kentte ’Gaziantep Modeli’ ile ileriye dönük çok önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayarak, yapılan yatımlara desteklerini esirgemeyen bakanlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kentteki emniyet personellerine bisiklet dağıtımı yapıldı.

ABD'li Demokratlardan Trump'a çağrı: Gazze'de savaşı bitirin

Siyonist rejim, yardım bekleyen sivilleri hedef aldı: 12 şehit

HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi

Güney Kore ile Polonya arasında 6,5 milyar dolarlık tank anlaşması

ABD-Hindistan tarife gerginliği F-35'leri vurdu

ABD'den nükleer denizaltı hamlesi

Adana'da eğitim uçağı düştü: 2 yaralı

Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Çocuklar camide oyunlarla eğleniyor

İstanbul'da üçlü zirve sonrası ortak Gazze açıklaması

Doğrulama tuzağına düşmeyin!

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Elazığ'daki göçükte mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'li Demokratlardan Trump'a çağrı: Gazze'de savaşı bitirin

Siyonist rejim, yardım bekleyen sivilleri hedef aldı: 12 şehit

HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı