• BIST 100

    14264,61%1,67
  • DOLAR

    43,02% 0,16
  • EURO

    50,44% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5984,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    10051,88% 1,21

Bakan Soylu, Diyarbakır’da Kur’an kursu açılışı ve hafızlık icazet programına katıldı

09 Ekim 2022, Pazar 18:10
09 Ekim 2022, Pazar 18:10
Bakan Soylu, Diyarbakır’da Kur’an kursu açılışı ve hafızlık icazet programına katıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bakan Soylu, Diyarbakır’da Kur’an kursu açılışı ve hafızlık icazet programına katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde “Hamo Ağa” olarak tanınan kanaat önderi Mehmet Arslan’ın oğlu iş adamı Tahsin Arslan’ın yaptırdığı 'Muhammed Recai Arslan Kur’an Kursu' açılışına ve hafızlık icazet programına katıldı.

Türkçe ve Kürtçe kasidelerin okunduğu programda konuşan Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve sevgilerini ilettiğini belirtti. Açılışını yapacakları Kur’an kursunu, 56 çocuğu, 300 torunu olan ve yörede Hamo Ağa olarak tanınan Mehmet Arslan’ın oğlu iş insanı Tahsin Arslan’ın yaptırdığına değinen Soylu, 'Allah sizden razı olsun. Bu Kur’an kursu Cenab-ı Allah’ın emriyle, nasiptir, ’Hamo Ağa’ ve ailesine nasip oldu. Onların hizmetiyle inşallah yeni hafızlar gelecek. Hazır buraya gelmişken hocalarımızın sohbetinden ve Kur’an-ı Kerim’den biraz daha istifade edelim. Allah hayırlı, uğurlu etsin, hayrınızı kabul etsin' dedi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su da 80 yatak kapasiteli Kur’an kursunun şu anda 57 öğrencisi bulunduğunu ifade ederek, Arslan ailesinin her alanda güzel hizmetlere imza attığını, kendilerine teşekkür ettiklerini ifade etti.
Kur’an kursunun 4 katlı olduğunu, 2 bin metrekare kapalı, 500 metrekare açık alana sahip olduğunu aktaran Vali Su, 'İnşallah çocuklarımız burada Kur’an-ı Kerim’i öğrenecekler, güzel hizmetlere imza atacaklar. Bu vesileyle emeği geçen herkese, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu Kur’an kursumuzun ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.

İş adamı Tahsin Arslan ise, programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Ali İhsan Su ve tüm katılımcılara kendisi tarafından yaptırılan “Muhammed Recai Arslan Kur’an Kursu' açılış programına katıldıkları için teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Bakan Soylu ve programa katılanlar 18 öğrenciye icazet belgelerini verirken, daha sonra iş insanı Tahsin Arslan’ın 2 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu adına yaptırdığı 'Muhammed Recai Arslan Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdikten sonra bölgeden ayrıldı.

Programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Bismil İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Suna Kepolu Ataman, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, din adamları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
[gallery ids=',48474,48475,48476,48477,48478,48479,48480,48481,48482']

Ukrayna'da kritik atamalar

Venezuela'dan dünyaya "ABD'yi kınayın" çağrısı

Brezilya Devlet Başkanı Lula: ABD, kabul edilemez bir çizgiyi aştı

ABD'de helikopter kazası: 4 ölü

Edirne'de otomobil ile tır çarpıştı: 4 yaralı

Rusya: Donbass’ta bir yerleşim daha Rus ordusunun kontrolüne geçti

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Maduro ve eşi derhal serbest bırakılmalı

İstanbul için fırtına uyarısı

Trump, Venezuela saldırısındaki gerçek niyetlerini açıkladı: Petrol şirketleri devreyi girecek, ülkeyi biz yöneteceğiz

Diyarbakır Havalimanı'nda "kar temizliği" tartışması: Valilik, belediyeyi yalanladı

Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem

Kolombiya, Venezuela sınırına güvenlik güçleri konuşlandırdı

ABD savaş gemisindeki Maduro New York'a götürülüyor

Fransa'dan ABD'nin Venezuela saldırısına tepki: Uluslararası hukukun ihlalidir

BMGK'ya ABD'nin Venezuela'ya saldırısına ilişkin acil toplantı çağrısı

Yunanistan genelinde çiftçilerin eylemleri sürüyor

Çin'den ABD'nin Venezuela saldırısına kınama

Siyonist rejim destekçisi Machado: Venezuela'da hükümeti devralmaya hazırız

5 Ocak etkinlikleri nedeniyle Adana’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

Malatya'da konteyner iş yerinde yangın

Dışişleri Bakanlığı: Venezuela'da tüm tarafları itidalli davranmaya çağırıyoruz

​Bitlis’te köy yollarının açılması için çalışmalar sürüyor

HÜDA PAR'dan Venezuela açıklaması: Amerika küresel bir haydut gibi hareket ediyor

Batmanlı minikler harçlıklarını Gazze'ye bağışladı

Kars'ta yolcu otobüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Ankara’da Uluslararası Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma Yarışması'nın finali yapıldı

Urfa’da Gazze için yürüyüş ve gıyabi cenaze namazı etkinliği düzenlendi

DMM: Hatay'daki konut kuralarına ilişkin iddialar dezenformasyon

Malatya'da alkol faciası: 2 genç zehirlenerek hastaneye kaldırıldı

Gazeteci Sabaz, ABD'nin Venezuela'ya saldırısı ve İran'ı tehdit etmesinin arka perdesini anlattı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ukrayna'da kritik atamalar

Venezuela'dan dünyaya "ABD'yi kınayın" çağrısı

Brezilya Devlet Başkanı Lula: ABD, kabul edilemez bir çizgiyi aştı

ABD'de helikopter kazası: 4 ölü

Edirne'de otomobil ile tır çarpıştı: 4 yaralı

Rusya: Donbass’ta bir yerleşim daha Rus ordusunun kontrolüne geçti

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Maduro ve eşi derhal serbest bırakılmalı