• BIST 100

    11313,9%1,61
  • DOLAR

    41,01% 0,19
  • EURO

    47,52% -0,15
  • GRAM ALTIN

    4390,33% -0,06
  • Ç. ALTIN

    7069,08% 0,00

Bakan Tekin: Maneviyatı güçlü bireyler yetiştirmeliyiz

20 Eylül 2024, Cuma 10:32
20 Eylül 2024, Cuma 10:32
Bakan Tekin: Maneviyatı güçlü bireyler yetiştirmeliyiz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Psikolojik olarak iyi desteklenmiş, manevi olarak iyi yetişmiş bireylerin önümüzdeki dönemde dünyada yaşanacak kaoslardan daha az etkileneceğine inanıyorum." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a giden Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde üçüncüsü düzenlenen "Din Eğitimi ve Hizmetleri Çalıştayı"na katıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı olarak kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Tekin, iş birliği halkasını genişletmek için gece gündüz çalışacaklarını vurguladı.

"Çocuklarımızla beraber biz de dijital bağımlılıklarımızdan kurtulalım"

Bakan Tekin, "Bu yıl aileleri de işin içine katacak bir dizi etkinliği hayata geçiriyoruz ve diyoruz ki mesela çocuklarımızın okuma alışkanlıklarının zayıf olduğunu düşünüyorsak gelin hep beraber evimizde çocuklarımıza örnek olalım, öğretmenlerimizin işini kolaylaştıralım. Çocuklarımızla akşamları kitap okuma saatleri yapalım. 'Çocuklarımız kafasını cep telefonundan, bilgisayardan ya da televizyondan almıyor.' diyorsanız çocuklarımız eve geldiğinde dijital bağımlılık örneği olarak kabul edilecek davranışlar içine girmeyelim. Çocuklarımızla beraber biz de dijital bağımlılıklarımızdan kurtulalım." dedi.

"Maneviyatı da güçlü bireyler yetiştirmek gerektiğine inanıyorum"

Dünyanın gelecekteki önemli problemlerinden birinin duygusal ve manevi sorunlar olacağına inandığını söyleyen Bakan Tekin, şöyle konuştu: "Lübnan'da israilin yaşattığı siber saldırılar neticesinde inanıyorum ki birçok insan cep telefonlarıyla arasında güven ilişkisi geliştirecekler ve psikolojik olarak bundan etkilenecekler. Herkes artık cep telefonlarına kuşku ile bakacak. Bu ve benzeri, ilerleyen dönemlerde farklı toplumsal ilişkilerimizden kaynaklanan manevi ve duygusal kaos iklimi yaşayacağımızı tahmin ediyorum ve bunun insanlık için ciddi bir felakete sebep olacağını tahmin ediyorum. O yüzden bu tür kaos ortamıyla mücadele etmek için maneviyatı da güçlü bireyler yetiştirmek gerektiğine inanıyorum. Psikolojik olarak iyi desteklenmiş, manevi olarak iyi yetişmiş bireylerin önümüzdeki dönemde dünyada yaşanacak kaoslardan daha az etkileneceğine inanıyorum."

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nde aslında yapmaya çalıştıklarının tam anlamıyla bu olduğunu dile getiren Bakan Tekin, millî ve manevi açıdan güçlü, erdemli bireyler yetiştirmek istediklerini belirtti. (İLKHA)

Gazze’de sığınma merkezine yapılan saldırıda 12 şehit, onlarca yaralı

Şanlıurfa'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 15 gözaltı

Gazze’de 5 aylık bebek yetersiz beslenme nedeniyle şehid oldu

Brent petrol 67,27 dolardan işlem görüyor

Kolombiya'da iki ayrı saldırıda 12'si polis 18 kişi öldü

ABD’den İran’ın petrol ticaretine yaptırım

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Zor günler geçiren beyaz eşya satıcıları taksit ve KDV düzenlemesi istiyor

İki ilde uyuşturucu operasyonu: 3 milyon hap ele geçirildi

Dolandırıcılık suçundan aranan şahıs yakalandı

Çarpışan 2 tırın sürücüsü kardeş çıktı: 1 ölü 1 yaralı

Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demir Yolu Hattı’nın temeli atılıyor

Şili'de 7,5 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Nijerya'da sel felaketleri: 228 ölü

Bankacılık sektöründe mevduat 25 trilyon lirayı aştı

Ankara’da yolcu otobüsü alev aldı

Sıcak hava hafta sonu etkisini sürdürecek

İzmir'de 3 günde bir su kesintileri olacak

Hollanda'dan Polonya'ya hava savunma desteği

Kahramanmaraş'ta 3.7 büyüklüğünde deprem

Paşinyan: Ermenistan-Türkiye sınırının açılacağına inanıyorum

ALBA’dan ABD’nin Venezuela’ya yönelik hamlesine sert tepki

Rusya en büyük hava saldırılarından birini gerçekleştirdi

Kocaeli'de 1 kilo 873 gram bonzai ele geçirildi

İki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Malezya'da askeri uçak alev alarak düştü

Gazze'de zorla yerinden edilenlerin sayısı 796 binin üzerine çıktı

Pakistan'da havai fişek deposunda patlama: 2 ölü, 34 yaralı

Malatya Valisi Yavuz deprem konutlarını yerinde inceledi

Siyonist Netanyahu: HAMAS ateşkes anlaşmasını kabul etse de Gazze'yi işgal edeceğiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze’de sığınma merkezine yapılan saldırıda 12 şehit, onlarca yaralı

Şanlıurfa'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 15 gözaltı

Gazze’de 5 aylık bebek yetersiz beslenme nedeniyle şehid oldu

Brent petrol 67,27 dolardan işlem görüyor

Kolombiya'da iki ayrı saldırıda 12'si polis 18 kişi öldü

ABD’den İran’ın petrol ticaretine yaptırım

Altın fiyatları bugün ne kadar?