• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,04% 0,21
  • EURO

    48,49% -0,29
  • GRAM ALTIN

    5388,39% -0,76
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Bakan Uraloğlu: Deprem bölgesinde konut ve altyapı çalışmaları hızla tamamlanıyor

21 Mart 2025, Cuma 20:19
21 Mart 2025, Cuma 20:19
Bakan Uraloğlu: Deprem bölgesinde konut ve altyapı çalışmaları hızla tamamlanıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya'daki deprem konutları ve altyapı projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek için geldiği Malatya'da, İkizce deprem konutları şantiyesinde yaptığı inceleme ve katıldığı İl İstişare Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Malatya ziyaretinde çeşitli programlara katıldığını belirten Bakan Abdulkadir Uraloğlu, "Malatya'daki tüm yatırımlarımızla ilgili arkadaşlarımızdan bilgi aldık, değerlendirmeler yaptık. Şu anda İkizce 2 bölge deprem konutları ve bağlantı yollarının şantiyesindeyiz. 6 Şubat'taki depremlerin ardından yeni yerleşim yerlerinin ana ulaşım hatları ve altyapı bağlantıları karayolları genel müdürlüğümüze görev olarak verildi. Malatya da bu kapsamda çalışma yapılan 8 ilimizden biri." dedi.

"İkizce 2 bölgesinde toplamda 44,3 kilometrelik yol inşaatı devam ediyor"

Bu bağlamda, Malatya'daki yol inşaatı hakkında bilgi veren Uraloğlu, "İkizce 2 bölgesinde toplamda 44,3 kilometrelik yol inşaatı devam ediyor. Şu an 29,5 kilometrelik bölümü tamamlandı, ay sonuna kadar 32 kilometreyi tamamlamayı hedefliyoruz. Yıl sonunda ise tüm yolu bitirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

"4,4 milyar lira değerindeki bu proje kapsamında OSB ve TOKİ bölgelerine hizmet edecek iki kavşağı da planladık"

Projenin detaylarına değinen Uraloğlu, "Yolun altyapısı, üst yapısı, asfaltı, içme suyu hatları, kanalizasyon, drenaj, elektrik ve telekom hatları gibi birçok yapıyı bir arada gerçekleştiriyoruz. 4,4 milyar lira değerindeki bu proje kapsamında OSB ve TOKİ bölgelerine hizmet edecek iki kavşağı da planladık. Mevsim şartlarına bağlı bazı beklemeler olsa da genel süreç gayet iyi ilerliyor. Bu bölgedeki vatandaşlarımız evlerine asfalt yoldan ulaşma imkânı bulacak." dedi.

"İstanbul'da toplamda yaklaşık 160 kilometrelik metro ağı tamamlandı"

İstanbul'daki metro projeleri ile ilgili muhalefetin gündeme taşıdığı iddialara ilişkin de bilgi veren Uraloğlu, "İstanbul'da toplamda yaklaşık 160 kilometrelik metro ağı tamamlandı, inşaatı devam eden iki önemli proje var. Bunlardan biri Arnavutköy ile Kapıkule arasındaki 17,5 kilometrelik hattımızdır. Diğeri ise Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı güzergâhındaki 4,5 kilometrelik hattımızdır" ifadelerini kullandı.

"Büyükşehir Belediyesi'nin bu projede herhangi bir talebi ya da katkısı bulunmuyor"

Altunizade hattında yaşanan spekülasyonlara dikkat çeken Uraloğlu, "Bu hattın Topağacı Mahallesi, Kazım Karabekir Mahallesi ve Ümraniye Spor Köyü'ne kadar uzatılması için Ümraniye Belediyesi ve İstanbul Valiliği'nden talep geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin bu projede herhangi bir talebi ya da katkısı bulunmuyor. Vatandaşlarımızın ihtiyacını çözmek için Cumhurbaşkanımızdan yetki alarak bu projeyi başlattık ve hayata geçiriyoruz." dedi.

"Kimse yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çalışmasın"

Son olarak, kamuoyunu doğru bilgilendirmenin önemine vurgu yapan Uraloğlu, "Kimse yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çalışmasın. Biz İstanbul'umuz için çalışıyoruz ve işin doğrusu budur. Hem Malatya'daki yatırımlarımız hem de İstanbul’daki projelerimiz en kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. (İLKHA)

Yeni atama ve görevden almalar Resmî Gazete'de yayımlandı

HAMAS, 3 işgalci cesedini Kızılhaç aracılığıyla teslim etti

Gazze'de siyonist saldırılarda 5 şehit

Pentagon'dan Ukrayna'ya Tomahawk onayı

Dışişleri Bakanı Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı İbrahimovic ile görüştü

Mardin’de hasta vakasına giden ambulans otomobille çarpıştı

Vietnam'da sel felaketinde ölü sayısı 28'e yükseldi

İBB uygulamasındaki veri sızıntısı soruşturması: 4 tutuklama

Mardin’de tıra arkadan çarpan kamyon sürücüsü hayatını kaybetti

Rus petrolü tartışması yeniden alevlendi

Ağrı'da tırlarda 761 kilo uyuşturucu maddesi ele geçirildi

ABD medyası: Venezuela, Rusya’dan acil askeri destek istedi

Hollanda'da yolcu treni hemzemin geçitte kalan tır'a çarptı: 5 yaralı

ABD ile Hindistan arasında savunma iş birliği anlaşması

Rusya: Ukrayna'da 7 yer ele geçirildi

DSÖ'den M çiçeği virüsü için küresel salgın uyarısı

Hollanda'da kesin seçim sonuçları açıklandı

Rus Oreşnik hipersonik füzeleri Belarus'a konuşlandırılıyor

Kamyonet ile elektrikli bisiklet çarpıştı: 2 yaralı

Rusya'dan Avrupa temsilcilerine ülkeye giriş yasağı

Uçakta ani irtifa kaybı sonrası yolcular hastaneye kaldırıldı

Baltık Denizi'nde gerilim artıyor

“Bir Şefkat Haresi Projesi" kapsamında öğretmenlere “İyi Oluşu Güçlendirme” eğitimi verildi

Babasının kullandığı tırı'n altında kalan bebek hayatını kaybetti

Malatya'da bir şahıs iş yerinde ölü bulundu

Gaziantepli hayırseverden 4 yeni sağlık tesisi

Yavuz: İslam dünyası bilgiyle, bilimle, teknolojiyle bağını güçlendirmeli

Tespih ustası Şahin: Tespih sadece bir aksesuar değil; zikir, sabır ve dostluk sembolüdür

Mersin’de 2025 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Konya’da Şehit Burak Aydoğan Caddesi yeniden trafiğe açıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeni atama ve görevden almalar Resmî Gazete'de yayımlandı

HAMAS, 3 işgalci cesedini Kızılhaç aracılığıyla teslim etti

Gazze'de siyonist saldırılarda 5 şehit

Pentagon'dan Ukrayna'ya Tomahawk onayı

Dışişleri Bakanı Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı İbrahimovic ile görüştü

Mardin’de hasta vakasına giden ambulans otomobille çarpıştı

Vietnam'da sel felaketinde ölü sayısı 28'e yükseldi