• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Bakan Uraloğlu, Süveyş Kanalı’na alternatif Fav Limanı projesini anlattı

GÜNDEM 22.02.2024 21:30:03 0
Bakan Uraloğlu, Süveyş Kanalı’na alternatif Fav Limanı projesini anlattı

Bakan Uraloğlu, Süveyş Kanalı’na alternatif Fav Limanı projesini anlattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şanlıurfa’da bir araya geldiği muhtarlara Süveyş Kanalı’na alternatif olacak Fav Limanı projesini anlattı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, muhtarlarla bir araya gelerek Şanlıurfa’dan geçirilmesi planlanan Fav Limanı ile Avrupa’yı birbirine bağlayacak projeden bahsetti. Konuşmasına Şanlıurfa’da talep edilen hızlı trenle ilgili yapılması planlanan çalışmalarla başlayan Bakan Uraloğlu, “Urfa’nın hızlı treni Mersin’den yola çıktı. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep, burada başladık devam ediyoruz. Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya kadar olan bölümün de projesini bitirdik. Şimdi buranın projesini alacağız, bakanımızla, büyükşehir belediye başkanımızla cumhurbaşkanımıza getireceğiz. İnşallah yatırım programına aldırarak buranın ihalesini de yapacağız. Hızlı trenimiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

'Kalkınma yolu iş olacak, aş olacak'
Fav Limanı ile Avrupa arasında yapılması planlanan kalkınma yolundan bahseden Bakan Uraloğlu, “Siz kalkınma yolunu duydunuz mu hiç? Duyan var mı kalkınma yolunu aranızda? Bir arkadaşımız arkadan el kaldırdı. Demek ki tam ulaşamıyoruz. Bakın bugün Süveyş Kanalı’ndan bazı gemiler geçmiyor. Biliyorsunuz değil mi, orada saldırılar var. Gemiler Afrika’nın ucundan dolanıyor. Çin’den çıkan bir gemi, Avrupa’ya 45 günde gidiyor. Süveyş Kanalı’ndan gittiği zaman 35 günde gidiyor. Biz şimdi şöyle bir şey yapacağız. Bunun Şanlıurfa ile ilgisini size söyleyeceğim. Bakın Basra Körfezi’ndeki Fav Limanı’ndan geçen hafta arkadaşlarımız oradaydı, ulaştırmadaki bürokrat arkadaşlarımız oradaydı, Fav Limanı’nı ziyaret ettiler. 2025 yılında yani seneye ilk kazı bitiyor. Neye hizmet edecek bu Fav Limanı? Irak üzerinden bin 200 kilometre demiryolu, aynı zamanda hızlı tren olacak bu. Otoyol ve oradaki enerji nakil hatları, iletişim hatlarıyla beraber bin 200 kilometre yaparak nereye getireceğiz? Habur Sınır Kapısı’nın biraz Şanlıurfa tarafında, biraz batıda olan Ovaköy’den Türkiye’ye getireceğiz. Oradan da hızlı treni sadece Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya getirmeyeceğiz, aynı şekilde oradan Ovaköy’e ya da Ovaköy’den buraya kadar getireceğiz. Biz bununla beraber ülkemizin en güneyinde, en doğusundaki hattı, en batısındaki, en kuzeyindeki Kapıkule’ye kadar getireceğiz. Bu bize iş olacak, aş olacak, ticaret olacak. Bu bize taşımacılık olacak. Gerçekten bu proje ülkemizin ufkunu açacak” diye konuştu.

Yapıcıoğlu Tarsus’ta esnaf ve tekstil sektörü temsilcileriyle buluştu

Ülke genelinde düzensiz göç denetimi: 547 göçmen yakalandı, 21 organizatör gözaltında

Sağlık Bakanlığı 19 bin personel alımı yapacak

Döviz kurlarında son durum

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Doğu ve Güneydoğu için toz taşınımı ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden sel ve su baskını uyarısı

Abdulmelik el-Husi: ABD uçak gemileri Yemen direnişinden kaçıyor

UNRWA: 3 bin yardım tırı Gazze sınırında bekletiliyor

HAMAS'tan ABD'ye tepki: UNRWA'nın yasaklanmasına verilen destek, siyonist soykırıma ortaklıktır

Kassam Tugayları'ndan Refah'ta siyonistlere pusu

Siyonist rejim Şam'da başkanlık sarayı yakınına hava saldırısı düzenledi

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ