• BIST 100

    10418,98%2,06
  • DOLAR

    41,95% 0,13
  • EURO

    48,94% 0,09
  • GRAM ALTIN

    5774,89% 0,84
  • Ç. ALTIN

    9815,30% 0,31

Bakan Yerlikaya: Terörsüz Türkiye her inanç ve kimliğin kardeşçe yaşadığı bir vatan demektir

20 Ekim 2025, Pazartesi 13:53
20 Ekim 2025, Pazartesi 13:53
Bakan Yerlikaya: Terörsüz Türkiye her inanç ve kimliğin kardeşçe yaşadığı bir vatan demektir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, "Terörsüz Türkiye, Türk’ün de Kürt’ün de, her inanç ve kimliğin kardeşçe yaşadığı bir vatan demektir. Bu çerçevede Terörsüz Türkiye, sadece bir güvenlik projesi değil; huzur, kalkınma ve kar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da Şanlıurfa Bulvarı üzerinde bulunan bir otelin konferans salonunda düzenlenen Huzur ve Güvenlik Toplantısı'nda konuştu.

Bakan Yerlikaya, toplantının nedeninin, "çocuklara huzurlu yarınlar bırakmak için atılan adımları değerlendirmek ve kararlılıklarını bir kez daha ilan etmek" olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, ‘Terörsüz Türkiye’ gibi tarihî ve milli bir sürecin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Çatısı altında, siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve milletle birlikte yürütüldüğünü söyleyen Yerlikaya, "Terörsüz Türkiye: Yaşama hakkının, huzurun ve  güvenliğin teminat altına alınması demektir. Milli iradenin kayıtsız şartsız hâkimiyetidir. Silahların değil, sözün konuştuğu bir Türkiye’dir. Terörsüz Türkiye:Üreten, istihdam sağlayan, bölgesel kalkınmayı gerçekleştiren bir Türkiye’dir. Ülkemizin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin devamıdır. Terörsüz Türkiye: Türk’ün de Kürt’ün de, her inanç ve kimliğin kardeşçe yaşadığı bir vatan demektir. Bu çerçevede Terörsüz Türkiye: Sadece bir güvenlik projesi değil; huzur, kalkınma ve kardeşliğimizi büyütme projesidir. Bir medeniyet hedefidir. Terörsüz Türkiye; çocuklarımızın korkusuz büyüdüğü, şehirlerimizin canlandığı, dağların, vadilerin, sokakların barışın sesiyle dolduğu, hiçbir gencimizin terör örgütlerinin ağına düşmediği, demokrasinin ve hukukun güç kazandığı, uluslararası alanda güçlü, bölgesinde lider bir Türkiye’nin adıdır." dedi.

Terörün, tüm insanlığın ortak düşmanı olduğunu söyleyen Yerlikaya, terörün bu topraklardan silinmesine giden yolda, herkesin diline, söylemine, tutum ve davranışlarına dikkat etmesinin zaruri olduğunu belirtti.

Yerlikaya, "Ancak görüyoruz ki; böylesine büyük bir hedefe doğru ilerlerken; bu süreci saptırmaya çalışan,  sabote etmek isteyen aktörler de sahne alıyor." diye ekledi.

Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Terörsüz Türkiye, bir ‘’milli mücadele’’ sahasıdır. Bu sahada terör sevicilerine, terör propagandası yapanlara, kardeşliğimize musallat olan aparatlara kesinlikle yer yoktur.

Açıkça ifade etmek isterim: devletimizin niteliklerine, milletimizin ortak değerlerine, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarına saldırı, siyaset değildir; bir provokasyondur.

Hiç kimse; gece-gündüz demeden fedakarca görev yapan, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için, huzur ve güvenliği için canından geçen, serden geçen polisimize, 'düşman' deme alçaklığına cüret edemez. Buna müsaade etmeyiz! Bu söylemi lanetliyorum!  Polislerimiz, aziz milletimizin evlatlarıdır. Bizim kahramanlarımızdır. Kara Vatan’da, Mavi Vatan’da, Siber Vatan’da huzurun ve güvenliğin teminatlarıdır. Altını çizerek söylüyorum: Siyasi fikir ifade etmekle; devletimizin niteliklerine, kurucu iradesine, milletimizin değerlerine yönelik, saldırgan, hakaretamiz söylem ve eylemler, aynı şey değildir. Bunlar, siyasi tartışma maskesi altında  demokrasimizi zehirleme ve  Terörsüz Türkiye’ye yönelik bir suikast teşebbüsüdür."

"Bizim gündemimiz kardeşliğimizi büyütmedir. Huzur ve güvenliğin tesisidir. Büyük ve Güçlü Türkiye’dir." diyen Bakan Yerlikaya, provokasyonla yönlendirilen, fanatizme götüren söylemlerin milletin iradesine ihanet olduğunu söyledi.

Yerlikaya, "Türkiye Yüzyılı’na yürürken; provokasyonlara teslim olmayacağız. Birlikte üreteceğiz, birlikte çalışacağız, Allah’ın izniyle birlikte kazanacağız. Aziz Milletimizin sağduyusu, tarih bilinci ve kardeşlik mayası her türlü fitneyi boşa çıkaracaktır.  İnşallah Terörsüz Türkiye hedefi ile; bu topraklarda gözyaşının değil, umudun yeşereceği, kalkınmanın hâkim olduğu bir geleceği, hep birlikte inşa edeceğiz." diye konuştu.

Bakan Yerlikaya, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Milletimizin cesaretiyle, devletimizin kararlılığıyla, terör bu ülkenin gündeminden tamamen silinecektir. Çünkü bizim en büyük gücümüz; İnancımız, kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz ve Ay-Yıldızlı bayrağımızın gölgesinde millet olma irademizdir.

Evelallah, bu irade oldukça, bu kardeşlik yükseldikçe, hiçbir güç milletimizin önünde duramaz, duramayacaktır! Bin yıldır birlikte yürüdüğümüz bu yolu, ebediyen birlikte yürüyeceğimizden de hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü biz Türküyle, Kürdüyle, Biriz, beraberiz ve biz birlikte Türkiye’yizk." (İLKHA)

​Bingöl’de köylülerden TOKİ’ye tepki: Meralarımızı geri istiyoruz

Umut Kervanı Cizre’de ihtiyaç sahibi ve muhtaçlar yararına kermes düzenliyor

Filipinler'i Fengshen Fırtınası vurdu: 8 ölü, 2 kayıp

Konya'da 20 milyon metrekarelik alanda dev güneş enerjisi üssü

Filipinler'de 5,8 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te kitap fuarı 150 bin ziyaretçiyi ağırladı

Bakan Yerlikaya, Diyarbakır'dan muhtarlara seslendi: Mahallenin sesini daha gür taşıyın

Kudüs Seriyyeleri: Komutan Mahmud Talal Abdullah işgal zindanlarında şehit oldu

Güney Kore’den Savunma Hamlesi: Hedef Dünyada İlk Dört

Okurların ortak talebi: Yılda bir kez olması yetmiyor

İşgal ordusu, Gazze'de "sarı hat" oluşturmaya başladı

Yeşilyurt Belediyesi, Suluköy’deki mezarlık alanını yeniledi 

Şeyh İkrime Sabri'den Mescid-i Aksa çağrısı

İşgal altındaki topraklardan göç eden siyonistlerin sayısı geri dönenleri aştı

Siirt’te et fiyatları düştü, kasaplarda yoğunluk yaşanıyor

Katil rejim, ateşkese rağmen Gazze'de 99 Filistinliyi şehit etti

46 yıllık oto lastik ustası: Canınızı seviyorsanız kış lastiği taktırın

Bakan Yerlikaya: Terörsüz Türkiye her inanç ve kimliğin kardeşçe yaşadığı bir vatan demektir

Siyonist işgalciler Tulkerem’de hastane kuşattı

Ankara'da "Bir Okul, Bin Umut; Gazze Kermesi" düzenlendi

Siyonist işgalciler El-Halil ve Beyt Ummer'de tarım arazilerini tahrip etti

Kanada Başbakanı: Netanyahu ülkemize gelirse tutuklanacak

Hatay'da toprak kayması: Araçlar mahsur kaldı, otoyol kapandı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 1 gözaltı

Dünya İstatistik Günü: Gazze'de yoksulluk, işsizlik ve açlık büyüyor

Batman'da Mereto Dağı yolundaki çalışmalar sürüyor

Batman'da otizmli bireyler için II. Ulusal Eylem Planı toplantısı yapıldı

Gaziantep'te öğrencilere trafik eğitimi verildi

SGK, Batman'da esnafa yönelik bilgilendirme çalışması yaptı

Siyonist işgalciler Filistin'in eğitim kurumlarını hedef alıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


​Bingöl’de köylülerden TOKİ’ye tepki: Meralarımızı geri istiyoruz

Umut Kervanı Cizre’de ihtiyaç sahibi ve muhtaçlar yararına kermes düzenliyor

Filipinler'i Fengshen Fırtınası vurdu: 8 ölü, 2 kayıp

Konya'da 20 milyon metrekarelik alanda dev güneş enerjisi üssü

Filipinler'de 5,8 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te kitap fuarı 150 bin ziyaretçiyi ağırladı

Bakan Yerlikaya, Diyarbakır'dan muhtarlara seslendi: Mahallenin sesini daha gür taşıyın