• BIST 100

    15858,05%0,69
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,25% 0,27
  • GRAM ALTIN

    7340,62% 1,91
  • Ç. ALTIN

    11976,41% 1,08

Bakan Yerlikaya'dan uyuşturucu ile mücadele açıklaması

16 Mart 2025, Pazar 00:21
16 Mart 2025, Pazar 00:21
Bakan Yerlikaya
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 Haziran 2023'ten bugüne 61 bin 500 uyuşturucu imal ve satıcısının tutuklandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam tarafından Adana merkez Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı.

"Türkiye Yüzyılı"nın huzurun yüzyılı olması için İçişleri Bakanlığı olarak 675 bin kişiyle çalıştıklarını, milletin destek ve dualarıyla da yol yürüdüklerini vurgulayan Yerlikaya, "Başta terör ve terörün tüm türleri, organize suç örgütleri, zehir tacirleri, göçmen kaçakçılığı organizatörleri, tüm suç ve suçlarla mücadelede biz iki günü bir olmadan hep arkadaşlarımızla beraber Allah için çalışıyoruz. Bunların da neticelerini alıyor muyuz? Evelallah alıyoruz. Nasıl? Çünkü Cenab-ı Allah'ın ipine sımsıkı sarılan devlet ve millet iradesinden başka bir güç yoktur. Biz milletimize hadim olma nimetiyle şereflendik. Milletimizin emrindeyiz diye eğer yol yürürsen o zaman da Allah'ın izniyle iki yakamızda bir araya gelir. Kanundan korkmayan, suç işlemekten kim kibirleniyorsa biz onlara diyoruz ki, 'Kimsin sen, ne oluyorsun?' Milletin iradesinden daha büyük bir güç var mı? Seni bu suç işlemeye, sözüm ona organize, böyle bir çete, şehir eşkıyası olmaya iten kim? 14, 15, 17 yaşındaki gencecik çocukları kandırıp 3-5 liraya, motosikletin üstüne bin, benim hemşehrilerime racon kes. Var mı öyle yağma? Yapabilir mi bunu? Eğer yaparsa biz onun alnını karışlarız." dedi.

Yerlikaya, "Hukuk, nizam, kanun var. Bizim 675 bin kahraman İçişleri ailemiz var. 2-3 gün TikTok'tan hava atabilir ama bil ki doğru olanlar ayakta kalır, eğri olanlar bastığı tahta çürük, yürüdüğü yol, yol olmadığı için benim arkadaşlarım onları alır, götürür adalete Allah'ın izniyle teslim eder." dedi.

Yerlikaya, 4 Haziran 2023'ten bu yana uluslararası, ulusal, bölgesel ve yerel 940 organize suç örgütünü çökerttiklerini ve adalete teslim ettiklerini belirtti

Adana'daki organize suç örgütlerine seslenen Yerlikaya, "Gittiğiniz yol yol değil. Milletin helal kazancına göz dikemeyeceksiniz. Buna fırsat veremeyeceğiz. İster yurt dışında ol, nereye gidersen git. Biz onu da bu ülkenin dirayeti, kararlı azmi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya liderliği, onu saklandığı yerden getirip, daha önceki sözde arkadaşlarının yanına götürüp cezaevine tıkmak bizim boynumuzun borcu. Yaptık, yapmaya da Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." diye belirtti.

Sokaklardaki uyuşturucu satıcıları ile mücadele ettiklerini söyleyen Yerlikaya, "4 Haziran 2023'ten bu güne amiyane tabirle 'fişekçisi', satıcısından baronuna hiçbirinden en ufak bir çekincemiz yok. Çünkü kanun gücü böyle bir şey. 4 Haziran 2023'ten bu güne kadar uyuşturucu imal ve satıcılarından 61 bin 500 kişiyi tutukladık. Öyle teknikler, öyle yöntemler geliştirdik ki arkadaşlarımın kahraman cesaretleriyle onları öyle tuşa getireceğiz ki bayramdan sonra görün. Şu ana kadar zehir tacirlerinde günde ortalama 117 tutuklama yapıyoruz. Bak bayramdan sonra neler oluyor." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İran, operasyonun 18. dalgasını başlattı

Siirt’te üreticiler erkenci karpuzla pazara hazırlanıyor

Akdeniz İhracatından şubat ayında 1 Milyar 345 milyon dolarlık katkı

Karlıova’da tipi nedeniyle araçlar mahsur kaldı

Demir-çelik ve metal ihracatı ocakta 2,2 milyar dolar oldu

Yüksek doz insülin verilen 26 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meslek liseleri ve MESEM'ler cazip hale getirilmeli

İki firma hakkındaki soruşturma sonlandırıldı

Adana’da berbere silahlı saldırı: Bir yaralı

Mardin’de feci kazada ölü sayısı 4’e yükseldi

Yeşilyurt Belediyesi 'RE-SEED' projesinde pilot belediye oldu

Bursa'da sahibinden kaçan boğa trafiği durdurdu

Bakan Bayraktar, EBRD Başkanı Renaud-Basso ile enerji ve madencilik yatırımlarını görüştü

Dicle Kalkınma Ajansı 6 uzman personel alacak

ABD denizaltısı, İran’a ait savaş gemisini Hint Okyanusu’nda batırdı

Bakan Fidan, bölge ülkeleriyle İran'ı görüştü

İzmir’de 21 bin 20 sosyal konut için TOKİ kura tarihi açıklandı

Dünya Obezite Günü’nde uzmanından uyarı: Obezite kronik hastalıkları tetikliyor

Adana’da örtü altı karpuz hasadında geri sayım başladı

Gaziantep'te bağımlılıkla mücadeleye katkı sunanlara onur ödülü

Vaiz Karanfil: Zekât bireyi arındırır toplumu güçlendirir

Savaş hiledir: İran, işgalci rejim ve ABD’yi, yere çizdiği uçak, helikopter çizimleriyle kandırdı

Öğrenciler, öğretmenler ve veliler teravih namazında buluştu

Türkiye'nin ürettiği ilk hızlı tren raylara iniyor

Malatya'da atletizm pisti inşaatı sürüyor

ATÜ’de “İBAN Senin Riske Atma” farkındalık semineri düzenlendi

Tekstil sektörü, Texhibition Fuarı ile uluslararası alıcılarla buluştu

Batman'da araç altına giren kişi ağır yaralandı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile görüştü

ANFİDAP’tan Gazze Tutum Belgesi: Garantörlük ve adalet olmadan kalıcı barış mümkün değil

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran, operasyonun 18. dalgasını başlattı

Siirt’te üreticiler erkenci karpuzla pazara hazırlanıyor

Akdeniz İhracatından şubat ayında 1 Milyar 345 milyon dolarlık katkı

Karlıova’da tipi nedeniyle araçlar mahsur kaldı

Demir-çelik ve metal ihracatı ocakta 2,2 milyar dolar oldu

Yüksek doz insülin verilen 26 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meslek liseleri ve MESEM'ler cazip hale getirilmeli