• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Bakan Yerlikaya'dan uyuşturucu ile mücadele açıklaması

16 Mart 2025, Pazar 00:21
16 Mart 2025, Pazar 00:21
Bakan Yerlikaya
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 Haziran 2023'ten bugüne 61 bin 500 uyuşturucu imal ve satıcısının tutuklandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam tarafından Adana merkez Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı.

"Türkiye Yüzyılı"nın huzurun yüzyılı olması için İçişleri Bakanlığı olarak 675 bin kişiyle çalıştıklarını, milletin destek ve dualarıyla da yol yürüdüklerini vurgulayan Yerlikaya, "Başta terör ve terörün tüm türleri, organize suç örgütleri, zehir tacirleri, göçmen kaçakçılığı organizatörleri, tüm suç ve suçlarla mücadelede biz iki günü bir olmadan hep arkadaşlarımızla beraber Allah için çalışıyoruz. Bunların da neticelerini alıyor muyuz? Evelallah alıyoruz. Nasıl? Çünkü Cenab-ı Allah'ın ipine sımsıkı sarılan devlet ve millet iradesinden başka bir güç yoktur. Biz milletimize hadim olma nimetiyle şereflendik. Milletimizin emrindeyiz diye eğer yol yürürsen o zaman da Allah'ın izniyle iki yakamızda bir araya gelir. Kanundan korkmayan, suç işlemekten kim kibirleniyorsa biz onlara diyoruz ki, 'Kimsin sen, ne oluyorsun?' Milletin iradesinden daha büyük bir güç var mı? Seni bu suç işlemeye, sözüm ona organize, böyle bir çete, şehir eşkıyası olmaya iten kim? 14, 15, 17 yaşındaki gencecik çocukları kandırıp 3-5 liraya, motosikletin üstüne bin, benim hemşehrilerime racon kes. Var mı öyle yağma? Yapabilir mi bunu? Eğer yaparsa biz onun alnını karışlarız." dedi.

Yerlikaya, "Hukuk, nizam, kanun var. Bizim 675 bin kahraman İçişleri ailemiz var. 2-3 gün TikTok'tan hava atabilir ama bil ki doğru olanlar ayakta kalır, eğri olanlar bastığı tahta çürük, yürüdüğü yol, yol olmadığı için benim arkadaşlarım onları alır, götürür adalete Allah'ın izniyle teslim eder." dedi.

Yerlikaya, 4 Haziran 2023'ten bu yana uluslararası, ulusal, bölgesel ve yerel 940 organize suç örgütünü çökerttiklerini ve adalete teslim ettiklerini belirtti

Adana'daki organize suç örgütlerine seslenen Yerlikaya, "Gittiğiniz yol yol değil. Milletin helal kazancına göz dikemeyeceksiniz. Buna fırsat veremeyeceğiz. İster yurt dışında ol, nereye gidersen git. Biz onu da bu ülkenin dirayeti, kararlı azmi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya liderliği, onu saklandığı yerden getirip, daha önceki sözde arkadaşlarının yanına götürüp cezaevine tıkmak bizim boynumuzun borcu. Yaptık, yapmaya da Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." diye belirtti.

Sokaklardaki uyuşturucu satıcıları ile mücadele ettiklerini söyleyen Yerlikaya, "4 Haziran 2023'ten bu güne amiyane tabirle 'fişekçisi', satıcısından baronuna hiçbirinden en ufak bir çekincemiz yok. Çünkü kanun gücü böyle bir şey. 4 Haziran 2023'ten bu güne kadar uyuşturucu imal ve satıcılarından 61 bin 500 kişiyi tutukladık. Öyle teknikler, öyle yöntemler geliştirdik ki arkadaşlarımın kahraman cesaretleriyle onları öyle tuşa getireceğiz ki bayramdan sonra görün. Şu ana kadar zehir tacirlerinde günde ortalama 117 tutuklama yapıyoruz. Bak bayramdan sonra neler oluyor." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Suudi Arabistan İranlı 5 diplomatın ülkeyi terk etmelerini istedi

Her yağış sonrası ortaya çıkan tablo değişmiyor: Sokaklar yine göle döndü

İran: İşgal altındaki topraklarda füze üstünlüğü sağladık

Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 6 yaralı

Siyonist rejim: Başaramadık

Hasar gören Rus tankeri Libya sularına sürükleniyor

Malatya'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İran'dan Dimona Nükleer Santrali'nin de bulunduğu güney bölgesini hedef alan 6. dalga füze operasyonu

Çekya'da siyonist rejim ile bağlantılı silah fabrikası kundaklandı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan nükleer güvenlik riskini önlemek için itidal çağrısı

Kütahya'da silahlı kavga: 2 yaralı, 4 gözaltı

Polonya, Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti

Cizre'de yamaçtan kopan dev kaya bir evin üzerine düştü

Dışişleri Bakanlığı: Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik baskıyı kınıyoruz

İran'dan Irak'a gaz akışı yeniden başladı

Bingöl'de otomobil devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Ukrayna: Rusya'ya ait Ka-52 helikopteri düşürüldü, mürettebat öldü

Down sendromlu genç hem eğitim hem de spor hayatında başarıları ile dikkat çekiyor

Vesikalık fotoğraflardan kalan hatıra: Şecere-i Tayyibe şehitleri

Kenya'da yolcu uçağı pistten çıktı

Palandöken: Yapılandırma ve hurda teşviki hem esnafı rahatlatır hem de ekonomiye canlılık kazandırır

 Kuzey Kore'de yapılan seçimlerde Kim Jong-Un oyların yüzde 99,93'ünü aldı

Mardin’de sağanak etkili oldu: Uluslararası İpekyolu göle döndü

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

İran'ın 4 bin km uzaktaki Diego Garcia üssüne füze fırlatması savaşın seyrini nasıl değiştirir?

Rusya: Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin çıkarları doğrultusunda kullanılan ulaşım ve enerji altyapı tesisleri vuruldu

İngiltere'de menenjit salgını hızla yayılıyor: Vaka sayısı 20'ye yükseldi, 2 ölü

Güney Kore'de fabrikada yangın: 11 ölü, 59 yaralı

Eskişehir'de trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Suudi Arabistan İranlı 5 diplomatın ülkeyi terk etmelerini istedi

Her yağış sonrası ortaya çıkan tablo değişmiyor: Sokaklar yine göle döndü

İran: İşgal altındaki topraklarda füze üstünlüğü sağladık

Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 6 yaralı

Siyonist rejim: Başaramadık

Hasar gören Rus tankeri Libya sularına sürükleniyor