• BIST 100

    11001,07%0,94
  • DOLAR

    42,49% -0,02
  • EURO

    49,36% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5806,01% 0,75
  • Ç. ALTIN

    9327,36% 0,00

Bakan Yerlikaya'dan uyuşturucu ile mücadele açıklaması

16 Mart 2025, Pazar 00:21
16 Mart 2025, Pazar 00:21
Bakan Yerlikaya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 Haziran 2023'ten bugüne 61 bin 500 uyuşturucu imal ve satıcısının tutuklandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam tarafından Adana merkez Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı.

"Türkiye Yüzyılı"nın huzurun yüzyılı olması için İçişleri Bakanlığı olarak 675 bin kişiyle çalıştıklarını, milletin destek ve dualarıyla da yol yürüdüklerini vurgulayan Yerlikaya, "Başta terör ve terörün tüm türleri, organize suç örgütleri, zehir tacirleri, göçmen kaçakçılığı organizatörleri, tüm suç ve suçlarla mücadelede biz iki günü bir olmadan hep arkadaşlarımızla beraber Allah için çalışıyoruz. Bunların da neticelerini alıyor muyuz? Evelallah alıyoruz. Nasıl? Çünkü Cenab-ı Allah'ın ipine sımsıkı sarılan devlet ve millet iradesinden başka bir güç yoktur. Biz milletimize hadim olma nimetiyle şereflendik. Milletimizin emrindeyiz diye eğer yol yürürsen o zaman da Allah'ın izniyle iki yakamızda bir araya gelir. Kanundan korkmayan, suç işlemekten kim kibirleniyorsa biz onlara diyoruz ki, 'Kimsin sen, ne oluyorsun?' Milletin iradesinden daha büyük bir güç var mı? Seni bu suç işlemeye, sözüm ona organize, böyle bir çete, şehir eşkıyası olmaya iten kim? 14, 15, 17 yaşındaki gencecik çocukları kandırıp 3-5 liraya, motosikletin üstüne bin, benim hemşehrilerime racon kes. Var mı öyle yağma? Yapabilir mi bunu? Eğer yaparsa biz onun alnını karışlarız." dedi.

Yerlikaya, "Hukuk, nizam, kanun var. Bizim 675 bin kahraman İçişleri ailemiz var. 2-3 gün TikTok'tan hava atabilir ama bil ki doğru olanlar ayakta kalır, eğri olanlar bastığı tahta çürük, yürüdüğü yol, yol olmadığı için benim arkadaşlarım onları alır, götürür adalete Allah'ın izniyle teslim eder." dedi.

Yerlikaya, 4 Haziran 2023'ten bu yana uluslararası, ulusal, bölgesel ve yerel 940 organize suç örgütünü çökerttiklerini ve adalete teslim ettiklerini belirtti

Adana'daki organize suç örgütlerine seslenen Yerlikaya, "Gittiğiniz yol yol değil. Milletin helal kazancına göz dikemeyeceksiniz. Buna fırsat veremeyeceğiz. İster yurt dışında ol, nereye gidersen git. Biz onu da bu ülkenin dirayeti, kararlı azmi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya liderliği, onu saklandığı yerden getirip, daha önceki sözde arkadaşlarının yanına götürüp cezaevine tıkmak bizim boynumuzun borcu. Yaptık, yapmaya da Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." diye belirtti.

Sokaklardaki uyuşturucu satıcıları ile mücadele ettiklerini söyleyen Yerlikaya, "4 Haziran 2023'ten bu güne amiyane tabirle 'fişekçisi', satıcısından baronuna hiçbirinden en ufak bir çekincemiz yok. Çünkü kanun gücü böyle bir şey. 4 Haziran 2023'ten bu güne kadar uyuşturucu imal ve satıcılarından 61 bin 500 kişiyi tutukladık. Öyle teknikler, öyle yöntemler geliştirdik ki arkadaşlarımın kahraman cesaretleriyle onları öyle tuşa getireceğiz ki bayramdan sonra görün. Şu ana kadar zehir tacirlerinde günde ortalama 117 tutuklama yapıyoruz. Bak bayramdan sonra neler oluyor." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde artrografi uygulaması başarıyla gerçekleştirildi

Venezuela’dan OPEC+’a çağrı: ABD’nin saldırıları enerji istikrarını tehdit ediyor

Çalıntı araçla geldikleri Malatya’da yakayı ele verdiler

Trump'ın İhvan kararı Mısır'da toplu yargılamaları nasıl etkileyecek?

Vergi denetimlerinde 201 işletme mercek altında

Batman'da çocuk hastalara fonksiyonel hasta yatağı desteği başladı

Batman'da görme engelliler için Braille Kur'an'ı Kerim kursu başladı

Konya’da “Şehir ve Aile Şûrası” tamamlandı

ABD, siyonist rejimin Beyrut'a attığı ancak patlamayan "GBU-39" bombasını geri istedi

Adliye–Şehir Hastanesi raylı sistem bağlantısında sona yaklaşıldı

Antalya’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlendi

Okuma yazma kurslarına yoğun ilgi

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

Siirt–Şırnak sınır hattında yaban hayatının zenginliği bir kez daha gözler önüne serildi

Suriye güvenlik güçleri, eski "Ulusal Savunma Milisi" komutanını gözaltına aldı

Yetimler Vakfı, Gazze'de sıcak yemek seferberliğini sürdürüyor

Şanlıurfa’da huzur operasyonu

Şanlıurfa’da zabıtadan zincir marketlere denetim

Bingöl Üniversitesi’nde yeni doğan buzağılar kampüse neşe kattı

G20 polemiği büyüyor: Güney Afrika, ABD'ye kapıyı kapattı

Siirt İl Sağlık Müdürlüğünden karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarı

Siyonist rejim Gazze'de ateşkesi ihlal ediyor: Bir Filistinli şehit oldu

Alternatif yem kaynağı: Tuz çalısı

Japonya’da “İnsan Yıkama Makinesi” satışa sunuldu

Eski subay, İngilizlerin Afganistan'da savaş suçu işlediğini doğruladı

Endonezya’da seller ve toprak kaymaları: Ölü sayısı 442’ye yükseldi, 400’ün üzerinde kişi hâlâ kayıp

Siyonist işgalciler, Mescid-i Aksa baskınlarına devam ediyor

Kültür harcamaları 2024 yılında 408 milyar 339 milyon oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 2026 bütçesi Türkiye Yüzyılı’nın stratejik hedeflerini güçlendiriyor

Foto kapanlar kızıl tilkilerin gündüz aktifliğini ortaya çıkardı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep Şehir Hastanesi’nde artrografi uygulaması başarıyla gerçekleştirildi

Venezuela’dan OPEC+’a çağrı: ABD’nin saldırıları enerji istikrarını tehdit ediyor

Çalıntı araçla geldikleri Malatya’da yakayı ele verdiler

Trump'ın İhvan kararı Mısır'da toplu yargılamaları nasıl etkileyecek?

Vergi denetimlerinde 201 işletme mercek altında

Batman'da çocuk hastalara fonksiyonel hasta yatağı desteği başladı

Batman'da görme engelliler için Braille Kur'an'ı Kerim kursu başladı