• BIST 100

    16355,91%1,37
  • DOLAR

    44,61% 0,09
  • EURO

    51,50% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6679,29% 0,28
  • Ç. ALTIN

    10800,37% 0,00

Bakan Yerlikaya'dan uyuşturucu ile mücadele açıklaması

16 Mart 2025, Pazar 00:21
16 Mart 2025, Pazar 00:21
Bakan Yerlikaya
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 Haziran 2023'ten bugüne 61 bin 500 uyuşturucu imal ve satıcısının tutuklandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam tarafından Adana merkez Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı.

"Türkiye Yüzyılı"nın huzurun yüzyılı olması için İçişleri Bakanlığı olarak 675 bin kişiyle çalıştıklarını, milletin destek ve dualarıyla da yol yürüdüklerini vurgulayan Yerlikaya, "Başta terör ve terörün tüm türleri, organize suç örgütleri, zehir tacirleri, göçmen kaçakçılığı organizatörleri, tüm suç ve suçlarla mücadelede biz iki günü bir olmadan hep arkadaşlarımızla beraber Allah için çalışıyoruz. Bunların da neticelerini alıyor muyuz? Evelallah alıyoruz. Nasıl? Çünkü Cenab-ı Allah'ın ipine sımsıkı sarılan devlet ve millet iradesinden başka bir güç yoktur. Biz milletimize hadim olma nimetiyle şereflendik. Milletimizin emrindeyiz diye eğer yol yürürsen o zaman da Allah'ın izniyle iki yakamızda bir araya gelir. Kanundan korkmayan, suç işlemekten kim kibirleniyorsa biz onlara diyoruz ki, 'Kimsin sen, ne oluyorsun?' Milletin iradesinden daha büyük bir güç var mı? Seni bu suç işlemeye, sözüm ona organize, böyle bir çete, şehir eşkıyası olmaya iten kim? 14, 15, 17 yaşındaki gencecik çocukları kandırıp 3-5 liraya, motosikletin üstüne bin, benim hemşehrilerime racon kes. Var mı öyle yağma? Yapabilir mi bunu? Eğer yaparsa biz onun alnını karışlarız." dedi.

Yerlikaya, "Hukuk, nizam, kanun var. Bizim 675 bin kahraman İçişleri ailemiz var. 2-3 gün TikTok'tan hava atabilir ama bil ki doğru olanlar ayakta kalır, eğri olanlar bastığı tahta çürük, yürüdüğü yol, yol olmadığı için benim arkadaşlarım onları alır, götürür adalete Allah'ın izniyle teslim eder." dedi.

Yerlikaya, 4 Haziran 2023'ten bu yana uluslararası, ulusal, bölgesel ve yerel 940 organize suç örgütünü çökerttiklerini ve adalete teslim ettiklerini belirtti

Adana'daki organize suç örgütlerine seslenen Yerlikaya, "Gittiğiniz yol yol değil. Milletin helal kazancına göz dikemeyeceksiniz. Buna fırsat veremeyeceğiz. İster yurt dışında ol, nereye gidersen git. Biz onu da bu ülkenin dirayeti, kararlı azmi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya liderliği, onu saklandığı yerden getirip, daha önceki sözde arkadaşlarının yanına götürüp cezaevine tıkmak bizim boynumuzun borcu. Yaptık, yapmaya da Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." diye belirtti.

Sokaklardaki uyuşturucu satıcıları ile mücadele ettiklerini söyleyen Yerlikaya, "4 Haziran 2023'ten bu güne amiyane tabirle 'fişekçisi', satıcısından baronuna hiçbirinden en ufak bir çekincemiz yok. Çünkü kanun gücü böyle bir şey. 4 Haziran 2023'ten bu güne kadar uyuşturucu imal ve satıcılarından 61 bin 500 kişiyi tutukladık. Öyle teknikler, öyle yöntemler geliştirdik ki arkadaşlarımın kahraman cesaretleriyle onları öyle tuşa getireceğiz ki bayramdan sonra görün. Şu ana kadar zehir tacirlerinde günde ortalama 117 tutuklama yapıyoruz. Bak bayramdan sonra neler oluyor." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Türkiye ile Sudan arasında kritik istişare

30 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

İtalya Varese’de orman yangını ile mücadele sürüyor

Aydın açıklarında sürüklenen teknedeki 2 kişi kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta 10 bin sentetik hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Afganistan’da resmi belgelerde yabancı kelime dönemi kapanıyor

Siyonist rejim Lübnan'da hastaneleri ve sivil altyapıyı hedef alıyor

Mısır’ın amacı arabuluculuk

Kırsal Kalkınmaya 35 milyon euroluk destek

İzmir açıklarında 3,6 büyüklüğünde deprem

İran, ABD gemisini hedef aldı

Marmaris’e yanaşan lüks geminin yakıt faturası duyanları şaşkına çevirdi

Uşak Belediye Başkan Vekili Hatice Terekeci Özkan oldu

Tayland'da Charnvirakul hükümeti göreve başladı

Mersin’de gerçekleştirilen denetimlerde 866 firmada 94 bini aşkın ürün kontrol edildi

Bolu Belediyesi soruşturmasında 3 zanlı tutuklandı

Cumhurbaşkanı: ”Türkiye’nin gündeminde seçim yok”

Tarım ve Orman Bakanlığından zirai don uyarısı

Trump’tan İran’a “bir gecede yok edilebilir” tehdidi

Mersin’de arama kaydı bulunan 870 kişi yakalandı

Trump: İran ile anlaşma için son tarih Salı günü

Siirt’te kuruyan Zirin GölÜ yeniden eski doğal görünümüne kavuştu

Luhansk'ta 41 madenci mahsur kaldı

Çamlıca Koleji öğrencisinden uluslararası başarı

Şanlıurfa'da feci kaza: 3 ölü, 1 yaralı

Antalya'da 11 adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi

Hindistan'da bir dönme dolap aşırı yük nedeniyle devrildi: 40 yaralı

Algida'dan boykottan kaçış hilesi: Marketlerde Oando markasıyla görünmeye başladı

Hastanede büyük mağduriyet: Yeni anneler merdivenle bebeklerine ulaşıyor

Bakan Uraloğlu: Bölünmüş yol ağımızı 30 bin kilometrenin üzerine çıkardık

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye ile Sudan arasında kritik istişare

30 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

İtalya Varese’de orman yangını ile mücadele sürüyor

Aydın açıklarında sürüklenen teknedeki 2 kişi kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta 10 bin sentetik hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Afganistan’da resmi belgelerde yabancı kelime dönemi kapanıyor

Siyonist rejim Lübnan'da hastaneleri ve sivil altyapıyı hedef alıyor