• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

Baklagil çeşitleriyle mozaik yaptılar

23 Aralık 2022, Cuma 12:55
23 Aralık 2022, Cuma 12:55
Baklagil çeşitleriyle mozaik yaptılar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Baklagil çeşitleriyle mozaik yaptılar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Jale Tekinalp Yücel Kültür Merkezi Mozaik Sanatları öğrencileri tarafından raf ömrü dolan bulgur, pirinç, kurutmalık biber, kurutmalık patlıcan, biber, mercimek, mısır ve fıstık gibi ürünlerden mozaik yapılıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Emine Göğüş Mutfak Müzesi birim sorumlusu Ahmet Taşdemir, “Burası müze olmadan önce bir konaktı. Bu konağın ilk sahibi de Türkiye’nin ilk Turizm Bakanı Ali İhsan Göğüş’ün doğduğu evdir. Eski bakan annesinin adını yaşatması amacıyla konağı Gaziantep Büyükşehir Belediyesine hibe etmiştir. Emine Göğüş Mutfak Müzesi 2008 yılında açıldığı için ve Gaziantep’in 25 Aralık Kurtuluş Yıldönümü münasebetiyle bizlerde mozaik sergisi açtık. Şu an yapılan mozaikler sadece taşlardan değil tahıllardan da ilgi odaklı olması için kurutmalıkları da hatırlattığından dolayı gelen ziyaretçilerimizin ilgisini çekeceğini düşündüğümüzden dolayı mozaik sergimizi açtık. Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı mozaik atölyesinde çalışan hocalarımızın yapmış olduğu mozaik sergisi bir hafta boyunca Emine Göğüş Mutfak Müzesinde görmek isteyen misafirlerimize açıktır” ifadelerini kullandı.

“Bu şehrin yiyecekleriyle mozaikleri harmanladık”
Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Jale Tekinalp Yücel Kültür Merkezi Mozaik Sanatları Koordinatörü Gülçin Sökücü, “Gaziantep 2015 yılında Gastronomi unvanını aldıktan sonra şehrimiz çok sayıda festival ve fuarlara davet almaya başladı aynı zamanda yurtiçinden ve yurtdışından konuk ağırladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, bana hocam ne yapabiliriz diye sorduğunda bende gastronomi ile mozaik sanatını birleştirdik. Bu şehrin yiyecekleriyle mozaikleri harmanladık. Gastro Mozaik Sanatı 2015 yılında başladı, küçük materyallerle yiyecek olarak pirinç, buğday gibi burada yetişen ürünleri yan yana getirerek resim ve görsel sunumlar oluşturduk. İnsanların çok ilgisini çekti daha sonra fıstık festivalleri, GastroAntep Festivali ve festivallerle bu iş daha da canlandı. Uluslararası platformlarda ünlü şeflerinde yer aldığı programlarda Gaziantep ağırlamaya başladı. Onlarla Gaziantep’te mozaiklerle workshop yaptık. Gaziantep’e gelen ünlü şefleri bu şehrin yetiştirmiş olduğu lezzetlerin ve ürünlerin tanıtımlarını mozaik sanatıyla gösterme imkanımız oldu. Basit bir tabak üzerinde değil de bir resim veya sanat üzerinde bu yiyecekleri renkliliği ve farklılığı gördükten sonra daha çok etkilendiler. Çevrecilik ve şehircilik anlamında Gastro mozaik çok önemli, aynı zaman da sürdürülebilir sanatlar içerisinde yer alıyor. Tablo ve eserlerimizde raf ömrü dolan ürünleri kullanıyoruz, buda ayrı bir güzellik olarak çevreye katkı sağlıyor. İnsanların Gaziantep’te bu kadar renkte yiyecek var mı sorusuna cevap veriyor. Bir anlamda da şehrin vitrinini oluşturuyor. Bu yapılan mozaikler her yıl yapılan festival ve fuarlarda sergileniyor anca şu an sergimiz Emine Göğüş Mutfak Müzesinde sergileniyor” diye konuştu.
[gallery ids=',71900,71901,71902,71903,71904,71905,71906,71907,71908,71909']

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız