Baklagil çeşitleriyle mozaik yaptılar

GÜNDEM 23.12.2022 12:55:09 0
Baklagil çeşitleriyle mozaik yaptılar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Baklagil çeşitleriyle mozaik yaptılar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Jale Tekinalp Yücel Kültür Merkezi Mozaik Sanatları öğrencileri tarafından raf ömrü dolan bulgur, pirinç, kurutmalık biber, kurutmalık patlıcan, biber, mercimek, mısır ve fıstık gibi ürünlerden mozaik yapılıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Emine Göğüş Mutfak Müzesi birim sorumlusu Ahmet Taşdemir, “Burası müze olmadan önce bir konaktı. Bu konağın ilk sahibi de Türkiye’nin ilk Turizm Bakanı Ali İhsan Göğüş’ün doğduğu evdir. Eski bakan annesinin adını yaşatması amacıyla konağı Gaziantep Büyükşehir Belediyesine hibe etmiştir. Emine Göğüş Mutfak Müzesi 2008 yılında açıldığı için ve Gaziantep’in 25 Aralık Kurtuluş Yıldönümü münasebetiyle bizlerde mozaik sergisi açtık. Şu an yapılan mozaikler sadece taşlardan değil tahıllardan da ilgi odaklı olması için kurutmalıkları da hatırlattığından dolayı gelen ziyaretçilerimizin ilgisini çekeceğini düşündüğümüzden dolayı mozaik sergimizi açtık. Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı mozaik atölyesinde çalışan hocalarımızın yapmış olduğu mozaik sergisi bir hafta boyunca Emine Göğüş Mutfak Müzesinde görmek isteyen misafirlerimize açıktır” ifadelerini kullandı.

“Bu şehrin yiyecekleriyle mozaikleri harmanladık”
Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Jale Tekinalp Yücel Kültür Merkezi Mozaik Sanatları Koordinatörü Gülçin Sökücü, “Gaziantep 2015 yılında Gastronomi unvanını aldıktan sonra şehrimiz çok sayıda festival ve fuarlara davet almaya başladı aynı zamanda yurtiçinden ve yurtdışından konuk ağırladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, bana hocam ne yapabiliriz diye sorduğunda bende gastronomi ile mozaik sanatını birleştirdik. Bu şehrin yiyecekleriyle mozaikleri harmanladık. Gastro Mozaik Sanatı 2015 yılında başladı, küçük materyallerle yiyecek olarak pirinç, buğday gibi burada yetişen ürünleri yan yana getirerek resim ve görsel sunumlar oluşturduk. İnsanların çok ilgisini çekti daha sonra fıstık festivalleri, GastroAntep Festivali ve festivallerle bu iş daha da canlandı. Uluslararası platformlarda ünlü şeflerinde yer aldığı programlarda Gaziantep ağırlamaya başladı. Onlarla Gaziantep’te mozaiklerle workshop yaptık. Gaziantep’e gelen ünlü şefleri bu şehrin yetiştirmiş olduğu lezzetlerin ve ürünlerin tanıtımlarını mozaik sanatıyla gösterme imkanımız oldu. Basit bir tabak üzerinde değil de bir resim veya sanat üzerinde bu yiyecekleri renkliliği ve farklılığı gördükten sonra daha çok etkilendiler. Çevrecilik ve şehircilik anlamında Gastro mozaik çok önemli, aynı zaman da sürdürülebilir sanatlar içerisinde yer alıyor. Tablo ve eserlerimizde raf ömrü dolan ürünleri kullanıyoruz, buda ayrı bir güzellik olarak çevreye katkı sağlıyor. İnsanların Gaziantep’te bu kadar renkte yiyecek var mı sorusuna cevap veriyor. Bir anlamda da şehrin vitrinini oluşturuyor. Bu yapılan mozaikler her yıl yapılan festival ve fuarlarda sergileniyor anca şu an sergimiz Emine Göğüş Mutfak Müzesinde sergileniyor” diye konuştu.
[gallery ids=',71900,71901,71902,71903,71904,71905,71906,71907,71908,71909']

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Yükleniyor