Balcalı Hastanesi'ne renkli dopplerli ultrasonografi cihazı bağışlandı

Tarih: 16.01.2025 15:33 Güncelleme: 16.01.2025 15:33
Balcalı Hastanesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adana Verem Savaşı Derneği, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı’na en son teknolojik donanıma sahip bir renkli dopplerli ultrasonografi cihazı bağışladı.

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, bu anlamlı bağışının insana, bilime ve eğitime yapılan çok değerli bir yatırım olduğunu söyledi.

 Cihazın Nükleer Tıp Anabilim Dalı’na teslim edilmesiyle ilgili sade bir tören düzenlendi. Törene Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert, Adana Verem Savaşı Derneği Başkanı Levent Etiz, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hacer Yıldızdaş, Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kibar ve anabilim dalı öğretim üyeleri katıldı.

"Bu cihaz hastalarımızın tanı ve tedavi süreçlerine çok önemli katkılar sunacak"

Cihazın tanıtımını gerçekleştiren Prof. Dr. Kibar, "Teknoloji her geçen gün büyük bir hızla gelişiyor. Bizlerde hastalarımıza sunduğumuz sağlık hizmetinin kalitesini en üst düzeyde sürdürebilmek için bu gelişime hızla ayak uydurmak zorundayız. Şüphesiz ki bu cihaz, hastalarımızın tanı ve tedavi süreçlerine çok önemli katkılar sunacak. Bu değerli katkıyı sağlayan Adana Verem Savaşı Derneği’ne, kıymetli başkanı Levent Etiz Bey'e, dernek yönetim kuruluna ve cihazın satın alınma sürecini hızlı bir şekilde gerçekleştiren başhekimlik ekibimize en içten şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

 "Cihaz hastalarımıza şifa olacak"

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş de bağışların sağlık alanında büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu tür katkıların diğer kurum ve kişilere örnek olmasını temenni etti. Bağışların hastaneye yapılan yatırımların kalitesini artırarak daha iyi sağlık hizmeti sunulmasına da olanak tanıyacağını belirten Prof. Dr. Beriş, "Adana Verem Savaşı Derneği’nin bu anlamlı bağışı yalnızca bir cihaz değil; aynı zamanda insana, bilime ve eğitime yapılan çok değerli bir yatırımdır. Dolayısıyla bu katkı, sadece hastalarımıza şifa olmakla kalmayacak aynı zamanda genç hekimlerimizin eğitimine de büyük bir destek sağlayacak." şeklinde konuştu.

 Adana Verem Savaşı Derneği’nin bundan önceki yıllarda da Dr. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'nin Çukurova Üniversitesi'ne kazandırılması başta olmak üzere, Balcalı Hastanesi'nin çeşitli birimlerinin teknolojik altyapısını güçlendiren önemli tıbbi cihaz bağışlarında bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Beriş, "Bundan sonra da kıymetli desteklerin devam edeceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle, başta Sayın Levent Etiz Bey olmak üzere Adana Verem Savaşı Derneği’nin tüm üyelerine üniversitemiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

 Tören sırasında, bağışta bulunan Levent Etiz’e teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca, yeni cihazın ilk hasta muayenesi de gerçekleştirildi.

Renkli Dopplerli Ultrasonografi cihazı, hastaların tanı ve tedavi süreçlerinde önemli kolaylıklar sağlayarak sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve doğru şekilde verilmesine olanak tanıyacak. (İLKHA)

Soğuk da öldürüyor: Gazze'de bir bebek daha şehit oldu

HÜDA PAR Adana teşkilatından Gazze'ye destek

Çevre koruma harcamaları 441 milyar TL’yi aştı

ABD hükümeti, helikopter-uçak çarpışmasında sorumluluğu kabul etti

AIPA’dan Türkiye’de yapay zekânın toplumsal etkilerine odaklanan kapsamlı araştırma

İşgalciler Batı Şeria'da 11 Filistinliyi alıkoydu

İletişim Başkanı Duran, bütçe görüşmelerine katıldı

2024 KPSS’de branş sıralamaları güncellendi

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi’nden Wilson hastalığında nakil başarısı

Aydoğan: Oyun oynayan çocuk hayata hazırlanır

Asgari ücrette gözler ikinci toplantıda

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa’da yürüyüş düzenleyecek

Doğanın siyah incisi kara leylek foto kapanla görüntülendi

Medeniyet İlkokulu’nda Okur-Yazar Buluşması

Yeni kurulacak şirketler için ETDS zorunlu olacak

Kamboçya'da sınır çatışmalarında sivil ölü sayısı 18'e yükseldi

Kısa vadeli dış borç stoku ekimde 165,7 milyar dolara geriledi

Çocukları intihar eden ailelerden Meta’ya dava: Cinsel şantaj tehlikesini bilerek görmezden geldi

Mardin’de park halindeki otomobil alev aldı

“Enerjinin Yıldızları Projesi”ne TİSK’ten ödül

Elektrik ve doğal gaz yardımı başladı

Ruhsal yüklerin bedendeki yansıması: Bruksizm

Kudüs'te demografik sürgün planı: Filistinliler evlerinden zorla çıkarılıyor

Köylülerden usulsüz arazi satışı iddiası: 70 yıllık tarlalarımız başkalarına verildi

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa 1 milyon TL’lik destek çağrısı

Bitki çayları doğru tüketilmediğinde faydadan çok zarar verebilir

Bakan Memişoğlu: Türkiye’de şu anda 8 bin 300 aile sağlığı merkezimiz var

Şanlıurfa’da iki araç kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Kurtlar sürüye saldırdı: 70 koyun telef oldu

ChatGPT’ye yeni görsel üretim modeli ve “Images” sekmesi eklendi

Yükleniyor