Balık sezonu sona erdi, esnaf gelecek sezona umutla bakıyor

Balık sezonu sona erdi, esnaf gelecek sezona umutla bakıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 16.04.2025 16:19:11 0

15 Nisan'da balık sezonunun kapanmasıyla birlikte esnaf, av yasağı sürecinde balık çeşitliliğinde azalma ve fiyatlarda artış beklerken yeni sezona dair umutlarını ise Eylül'e taşıyor.

Adana Balıkçı Pazarı esnafı, 15 Nisan’da av yasağının başladığını ve sezonu kapattıklarını açıkladı.

Balıkçılar, geçen sezonun zorluklarını paylaşarak, fiyatlardaki artışın ve çeşitlilikteki azalmanın kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Av yasağının ardından Halil Balıkçı, sezon boyunca balık piyasasının sağlık açısından önemli faydalar sunduğunu vurguladı.

İsmail Uluçay, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde sezonun 15 Nisan’da sona erdiğini, ancak Adana’da sezonun 1 Mayıs’a kadar devam edeceğini belirtti.

Nusrettin Özgün, sezonun kötü geçtiğini ve balık çeşitliliğinin azaldığını, ancak balığın sağlık açısından önemini vurgulayarak vatandaşları balık tüketmeye çağırdı.

"Gelecek sezon inşallah daha bereketli ve daha güzel balıklar gelecek"

15 Nisan itibariyle balık av yasağının başladığını hatırlatan esnaf Halil Balıkçı, yeni sezonun daha bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

Balıkçı, “15 Nisan nedeniyle balık sezonumuzu kapattık, şu an av yasağı var. Bu yasağın bizim için sağlıklı olmasının nedeni, gelecek sezon yani 15 Eylül’de inşallah daha bereketli ve daha güzel balıklar gelecek olmasıdır” dedi.

Balığın et ürünlerine göre daha sağlıklı ve ekonomik olduğunu belirten Balıkçı, “Balık piyasası ete göre gayet iyi, hiç yoksa ne yediğimizi biliyoruz. Omega 3 bakımından oldukça zengin. İnşallah eylül ayında yeni sezonu bereketiyle birlikte açacağız. Herkese balık yemeyi öneriyorum. Şu an piyasada sadece besi levrek, çupra ve sardalya bulunuyor. 'Deniz balığı geliyor' diyen yalan söyler” ifadelerini kullandı.

“Adana’da sezon 1 Mayıs’a kadar sürecek”

Balıkçı İsmail Uluçay ise Adana ve Akdeniz bölgesinde sezonun henüz sona ermediğine dikkat çekerek, “Marmara ve Karadeniz’de av sezonu 15 Nisan’da sona erdi. Bizim bölgemizde 1 Mayıs’a kadar devam ediyor. Adana’nın sıcak olması nedeniyle sezon geç başlar geç biter, arada 15 gün fark olur” dedi.

Mevsimsel değişikliklerin etkisiyle balık miktarında dalgalanma yaşandığını aktaran Uluçay, “Elhamdülillah yine de bereketli bir sezon geçti. Hava şartları nedeniyle balığın azlığı ve çokluğu arasında değişimler oldu. Fiyatlarımız uygun. Sezon sonrası az da olsa fiyat artışı ve çeşitlilikte azalma bekleniyor. En fazla 4-5 çeşit balık kalacak. Ay sonuna kadar vatandaşlarımız balık almaya devam edebilir. 1 Mayıs’tan sonra sadece uluslararası sularda belgeye sahip tekneler avlanabilecek” diye konuştu.

“Hem balık yok hem zam var”

Sezonun verimsiz geçtiğini dile getiren bir diğer balıkçı Nusrettin Özgün ise yaşadıkları zorluklara dikkat çekti.

Özgün, “Balık sezonumuzun son gününü yaşadık. Bu yıl sezon çok kötü geçti. Balık fiyatları yükseldi, insanlar balık yiyemiyor. Gönül isterdi ki herkes balık yiyebilsin ama enflasyon nedeniyle alım gücü düştü. Buna rağmen sürekli zam geliyor” dedi.

Esnafın zor durumda olduğunu belirten Özgün, “Sezon kapanınca çeşitlilik de azalıyor. Uluslararası sulardaki av da 20 gün içinde bitecek. Doğal olarak tüketilebilecek tek ürün balık kaldı. Her şey hormonlu. Sağlığına önem veren insanlar için balık en doğru tercih. Gönlümüz ister ki enflasyon düşsün, balık fiyatları düşsün” şeklinde konuştu. (İLKHA)

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

Yükleniyor