• BIST 100

    10853,49%0,99
  • DOLAR

    40,68% 0,07
  • EURO

    47,07% -0,18
  • GRAM ALTIN

    4415,04% 0,46
  • Ç. ALTIN

    7061,38% 0,32

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ndeki yaralı depremzedelerle ilgili açıklama

08 Şubat 2023, Çarşamba 04:00
08 Şubat 2023, Çarşamba 04:00
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ndeki yaralı depremzedelerle ilgili açıklama
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ndeki yaralı depremzedelerle ilgili açıklama

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görevli Acil Tıp ve İlk Yardım Uzmanı Doktor Gökhan Eyüpoğlu, deprem bölgesinden getirilen ve bazıları yoğun bakımda bulunan yaralıların tedavilerinin sürdüğünü belirtti. Dr. Eyüpoğlu, bölgede bulunan depremzedelere de hipotermi uyarısında bulunarak, 'Oradaki tüm vatandaşlar için biz mümkün mertebe vatandaşlardan katmanlı bir şekilde kalın kıyafet giymelerini el ve ayaklarını kurutmalarını ve buna çabalamalarını öneririm' dedi.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürerken, beton yığınları arasından çıkarılan yaralı depremzedelerden 265’i de İstanbul’a getirilerek kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi. Bazı depremzedeler ise İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Durumu kritik olanlar yoğun bakım servisine alındı.
İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görevli Acil Tıp ve İlk Yardım Uzmanı Doktor Gökhan Eyüpoğlu da yaralı depremzedelerin son durumlarıyla ilgili bilgi verdi. Deprem anından itibaren muhtemel bir duruma karşı hazırlıklara başladıklarını söyleyen Doktor Eyüpoğlu, 'Öncelikle milletimizin tekrar başı sağ olsun bu vesileyle hayatını kaybedenlere baş sağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Deprem anından itibaren hastanemizde olası gelebilecek depremzedeler için hazırlıklar başladı ve ilk günden itibaren hava ambulansı ile İstanbul’a nakiller başladı. İstanbul’a getirilen hastalar havaalanlarında 112 komuta merkezi komutasında triaj yapılmakta ve hastanelere dağıtılmaktadır' dedi.

Depremzedelere hipotermi uyarısı
Yaralı depremzedelere nasıl müdahale edildiğini anlatan ve hipotermi konusunda da uyarılarda bulunan Eyüpoğlu, 'Acil servisimizde değerlendirmesi yapılıyor, yapıldıktan sonra ameliyat gerekenler acilen ameliyata alınmakta servis yatışı gereken de servisi yapılmakta ve maalesef asıl önemli bir kısmı da yoğun bakımlarınıza yatırılmaktadır. Bu durumda depremzedeler için gördüğümüz iki önemli yaralanma çeşidi var ezilmeye ve crush sendromları maalesef hipotermi yaralanmaları ezilmeler ile ilgili kısaca şöyle bilgi vermek istiyorum. Bu tür yaralanmalarda kişilerde böbrek fonksiyon bozuklukları elektrolit bozuklukları ve kol ve bacaklarda ödem şişlik görülür. Şu anda deprem bölgesinde olan ve belki de hiçbir sağlık kuruluşuna başvurmamış kendini iyi hisseden hastalarımız olabilir. Bu vatandaşların özellikle kol ve bacaklarında şişme ödem ve hissizlik olduğun zaman veya idrar miktarlarında azalma hissettikleri zaman mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmaları ve bu kol bacak yaralanmalarını basit olarak düşünmemelerini öneriyorum hipotermide. Maalesef kış aylarında bir deprem oldu. Dolayısıyla hipotermi oradaki tüm vatandaşlar için bir risk. Oradaki tüm vatandaşlar için biz mümkün mertebe vatandaşlardan katmanlı bir şekilde kalın kıyafet giymelerini el ve ayaklarını kurutmalarını ve buna çabalamalarını öneririm. Özellikle ıslak kıyafetler ve ıslak çorapların mümkünse değiştirilmesini öneririm. Tekrar milletimizin başı sağ olsun' dedi.
[gallery ids=',91688']

Floris Kasırgası İngiltere'de etkili oluyor

Küresel Kararlılık Filosu ablukayı kırmak için Gazze'ye doğru yola çıkacak

Rusya: Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'na artık bağlı değiliz

Kluçevski Yanardağı’nda volkanik hareketlilik yeniden arttı

Ukrayna, Kırım'daki Rus savaş uçaklarına İHA saldırısı düzenledi

Dengesini kaybeden yaşlı kadın inşaat alanına düşerek yaralandı

Gümüşhane'de zincirleme kaza: 7 yaralı

BM: Gazze'de özellikle çocuklar arasında açlık korkunç boyutlara ulaştı

Bakan Yerlikaya: 57 adet sahte diploma tespit edildi, 37 kişi tutuklandı

Yüksek Askeri Şura yarın toplanıyor

Kars ve Ardahan'da şap hastalığı alarmı

Somali'de Afrika Birliği'ne bağlı güçlere çifte bombalı saldırı

Balıkesir'de arazi yangınına müdahale ediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

Park halindeki otomobilin sürücü koltuğunda ölü olarak bulundu

Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 1’i ağır 4 yaralı

İLKHA'nın haberi sonrası Bedri Nas onkoloji hastanesine sevk edildi

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 93'ü çocuk 180'e yükseldi

Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Rusya: Ukrayna'nın askeri havaalanı altyapısı hedef alındı

İçişleri Bakanı Yerlikaya Ağrı'da çeşitli temaslarda bulundu

HÜDA PAR’dan ‘sahte diploma skandalı’ hakkında açıklama

Japonya'da sıcak çarpması nedeniyle 56 kişi öldü

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç’ten Çamlıyayla’ya ziyaret

İspanya ve Portekiz orman yangınları ile mücadele ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesinden çocuklara feribot gezisi

Sakarya'da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 1 tutuklama

ABD'den Hindistan'a Rusya suçlaması

Rusya'dan nükleer silah açıklaması

Sanal kumarın karanlık yüzü: İntihar riski ve aile yıkımları!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Floris Kasırgası İngiltere'de etkili oluyor

Küresel Kararlılık Filosu ablukayı kırmak için Gazze'ye doğru yola çıkacak

Rusya: Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'na artık bağlı değiliz

Kluçevski Yanardağı’nda volkanik hareketlilik yeniden arttı

Ukrayna, Kırım'daki Rus savaş uçaklarına İHA saldırısı düzenledi

Dengesini kaybeden yaşlı kadın inşaat alanına düşerek yaralandı

Gümüşhane'de zincirleme kaza: 7 yaralı