• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Başarılı öğrenciler Gaziantep Büyükşehir ile gönül coğrafyası Bosna-Hersek’e gidiyor

02 Eylül 2024, Pazartesi 18:06
02 Eylül 2024, Pazartesi 18:06
Başarılı öğrenciler Gaziantep Büyükşehir ile gönül coğrafyası Bosna-Hersek’e gidiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Başarılı öğrenciler Gaziantep Büyükşehir ile gönül coğrafyası Bosna-Hersek’e gidiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nde başarı yakalayan öğrenciler için düzenlenecek Bosna-Hersek gezisi için bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Yoğun sınav maratonu sonrası YKS ve LGS’de başarı yakalayan öğrencilerin vizyonlarını genişletmek ve ödüllendirmek amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bosna-Hersek’e gezi düzenliyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Türkiye’nin gönül coğrafyasının eşsiz noktalarından biri olan Bosna-Hersek gezisi için öğrencilerle birlikte Panorama 25 Aralık Müzesi Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Avrupa’nın kalbinde İslam’ın yaşadığı, “Bilge Kral” olarak anılan Aliya Izzetbegoviç’in ülkesi Bosna-Hersek’e düzenlenecek gezi, 3-12 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Türkiye genelinde YKS’de ilk bine, LGS’de ise ilk yüze giren 100 başarılı öğrenci, gönül coğrafyasının kadim şehirlerini gezecek. Öğrencilerin birçoğu için ilk yurtdışı seyahati deneyimi yaşatacak bu gezi ile kültür ve İslam uygarlığının acıyla yoğrulduğu, kardeşlik bilincinin yüksek olduğu Bosna-Hersek gezisi unutulmaz bir anı olacak.
Şahin, gençlere gezideki duygularını yazmalarını istedi
Bilgilendirme toplantısına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, geziye katılacak öğrencilerin tecrübelerini ve gördüklerini yazıya dökmelerini ve duygularını paylaşmalarını istedi. Başkan Şahin, geleceği parlak gençlere anı olacak bu yazıların kitaplaştırılabileceğini aktardı.
“Bu attığımız tohumun gelecek için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz”
Toplantıda konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Eğitim Şehri Gaziantep” hedefiyle çalışmalara devam edildiğini belirterek, “Ben bu salona baktığımda geleceğin Edison, Einstein, İbn-i Haldun’unu görüyorum. Gelecek sizsiniz. O yüzden bugün bu attığımız tohumun gelecek için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Her şeyin başı yetişmiş insan. Yalnızca matematik ve kimya değil, bir o kadar da insanlığı öğrenmiş insan. Merhameti, saygıyı, vicdanı, şefkati öğrenmiş insan. Geldiğimiz noktada önce kültürel bakış vardı. Bireysel başarıyı güçlendirmemiz, bunu toplumsal başarıya dönüştürmemiz ve fırsat eşitliği vermemiz gerektiğine inandık. Bütçemizin yüzde 10’unu eğitime ayırdık” dedi.
“Bizi biz yapan değerlere güvenin”
Konuşmasının devamında Bosna-Hersek’in Anadolu toprağı kadar kıymetli olduğunu belirten Başkan Şahin, “Bosna’da bir bilge kral var. Bosna-Hersek tesadüf olarak seçilmiş bir yer değil. Bosna’yı ve bilge kralı iyi anlamamız gerek. Özgüveni yüksek, sorgulayıcı, cesaretli, yaptığı işin ve makamın hakkını veren ve hakikaten bunu başarıya götüren çocuklar istiyoruz. Sizler geleceksiniz ama adalet duygusunu temin etmezsek yapacak bir şeyimiz olmaz. Size inanmış insanlar ve sizdeki cevheri elmasa çeviren öğretmenleriniz var. Sizin gibi evlatlara başkanlık yapma nasip oldu bana. Bosna-Hersek’te gördüğünüz şeyleri bana ulaşmanızı istiyorum. Bunu bir kitaba dönüştürelim. Yarın büyük adam olduğunuzda o sıcak duyguları okuyabilesiniz. Yolunuz açık olsun. Gittiğiniz her yerden çok şey öğreneceksiniz. Bizi biz yapan değerlere güvenin” diye konuştu.
Programda ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç ve Büyükşehir Belediyesi Eğitim, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Yasin Tepe konuşmalar yaparken Bosna-Hersek gezisinin önemine ve anlamına vurgu yaptılar.

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Ukrayna, İngiltere ile 100 Yıllık Ortaklık anlaşmasını onayladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü