• BIST 100

    10988,20%5,94
  • DOLAR

    41,28% -0,18
  • EURO

    48,61% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4862,98% 0,37
  • Ç. ALTIN

    7888,34% -0,03

Başıboş sokak köpekleri için 39 müfettiş görevlendirildi

13 Mart 2025, Perşembe 21:44
13 Mart 2025, Perşembe 21:44
Başıboş sokak köpekleri için 39 müfettiş görevlendirildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, başıboş sokak köpekleriyle ilgili yapılan çalışmaları yerinde teftiş etmeleri için 39 mülkiye müfettişi görevlendirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sahipsiz hayvanlarla ilgili yaptığı konuşmada 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun uygulamasına değinerek açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, "Değerli arkadaşlar, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununu ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. 39 mülkiye başmüfettişi bugün görev yerleri olan illere gönderdim. 14 gün onlara süre verdik. Büyük şehirlerin, il ve ilçe belediyeleri ile il özel idarelerinin uygulamalarını yerinde gidip detaylı olarak inceleyecekler.” dedi.

"Bu bir soruşturma süreci değildir"

Yerlikaya “Bu bir soruşturma süreci değildir. Bu durum tespiti yapılması. Gidecekler bakacaklar. Bugüne kadar 2 Ağustos'tan beri kanun yürürlüğe girdiğinden beri, yönetmelik de çıktığından bu yana yukarıda saymış olduğumuz kurum ve kuruluşlar ne yapmışlar? Hem onların yaptıklarına hem de yapılması gerekenleri de onlara hatırlatarak bir nevi rehberlik yapacaklar. İhmal konusu olan hususları ve aksayan yönleri de tespit edecekler ve mevzuatın gerektirdiği tedbirlerin alınmasını kendilerinden isteyecekler.” şeklinde konuştu.

“Ama özellikle şunun altını çiziyorum” diyerek konuşmasına devam eden Yerlikaya “İki ayda bir tekrar biz taşraya yani 81 vilayetimize arkadaşlarımızı, müfettişlerimizi göndereceğiz ve değerli arkadaşlar müfettişlerin tespit ettiği konuları biz milletimize sürekli olarak şeffaf biçimde paylaşacağız. Efendim hiçbir çalışma yapmamış ise, önce onları ikaz edeceğiz ama sonra gereğini yapacağım.” ifadelerini kullandı.

“Bazı belediyeler sahipsiz hayvanları sokaklardan toplayıp hayvan bakımevine teslim etmek yerine başka bir belediyenin sınırları içerisinde bırakıyor.” diyerek meselenin başka bir yönünü ele alan Yerlikaya “Bu yönde bize çok şikayetler gelmeye başladı. Bununla ilgili tedbirlerimizi aldık. Eğer böyle bir şey olduğunu tespit eder görürsek, onlarla da ilgili gereken idari adli soruşturmaları başlatacağız.” dedi. (İLKHA)

Çorum'da orman yangını

Meksika'da trafik kazası: 15 ölü, 3 yaralı

Doha'daki zirvenin ardından 25 maddelik ortak bildiri

Şanlıurfa’da çıkan orman yangını söndürüldü

Gazze'de 3 gazeteci daha katledildi

ABD, Güney Kore ve Japonya'dan Doğu Çin Denizi'nde tatbikat

Rusya, Ukrayna'da bir yerleşim birimini ele geçirdi

BM'den Gazze için harekete geçme çağrısı

Adana'da kaçak ilaç operasyonu: 31 bin adet ilaç ele geçirildi

İstanbul’da 8 saatlik su kesintisi: 6 mahalle etkilenecek

Polonya: Rusya, NATO ve müttefiklerini test ediyor

Kayseri’de bir ahırda 1,5 ton uygunsuz et ele geçirildi

MEB Türkiye geneli YKS denemelerini başlatıyor

Otobüs ile çarpışan tır alev alev yandı: 1 yaralı

Batman’da taksi şoförüne gasp: 4 şüpheli yakalandı

Nijerya'da otobüs kazası: 19 ölü

İzmir açıklarında 33 düzensiz göçmen kurtarıldı

Pakistan'da muson yağmurları kaynaklı can kaybı 985'e yükseldi

Çocukların önünde bir babayı vuran şahıs hakkında gözaltı kararı verildi

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 425'e yükseldi

siyonist rejim ordusu eski sözde genelkurmay başkanı: Bu aptallığı durdurun!..

Malezya Başbakanı: Kınamalar füzeleri durduramayacak

ABD, soykırımcı işgal rejimine "sarsılmaz" desteğini tekrar bildirdi

Katar Emiri: Tel Aviv yönetimi HAMAS ile ateşkes müzakerelerini bilinçli olarak sabote ediyor

72 binden fazla motokurye kayıt altına alındı

Bulgaristan, Rusya’ya nota verdi

Malatya'dan Gazze'ye ve Küresel Sumud Filosu'na anlamlı destek

Adanalı babalar: Namaz toplumu kötülüklerden alıkoyar

İspanyol aktör Javier Bardem, ödül töreninde Filistin halkına destek istedi

Şırnak’ta narkotik, asayiş ve kaçakçılık operasyonları: 31 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çorum'da orman yangını

Meksika'da trafik kazası: 15 ölü, 3 yaralı

Doha'daki zirvenin ardından 25 maddelik ortak bildiri

Şanlıurfa’da çıkan orman yangını söndürüldü

Gazze'de 3 gazeteci daha katledildi

ABD, Güney Kore ve Japonya'dan Doğu Çin Denizi'nde tatbikat

Rusya, Ukrayna'da bir yerleşim birimini ele geçirdi