• BIST 100

    14146,33%-0,26
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Başkan Er: 6 bin metre uzunluğunda yeni bir yağmur suyu hattı inşa ediyoruz

17 Şubat 2025, Pazartesi 16:57
17 Şubat 2025, Pazartesi 16:57
Başkan Er: 6 bin metre uzunluğunda yeni bir yağmur suyu hattı inşa ediyoruz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Toplamda 12 kilometre bir şebeke oluşturacaklarını kaydeden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yağmur suyu ile birlikte içme suyu, kanalizasyon ve atık suları da deşarj edeceklerini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yeni yapılacak olan 6 kilometrelik yeni bir yağmur suyu hattı ile ilgili açıklamada bulundu.

Depremin yaralarının sarılmasıyla ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten projelerin ilerleyişi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

"2025 yılı sonunda büyük oranda hak sahiplerine iş yeri ve konutları teslim edeceğiz"

Malatya'da 80 bin hak sahibi olmasına rağmen 95 bin konutun ihalesinin bitirildiğini kaydeden Er, "2025 yılı sonunda büyük oranda hak sahiplerine iş yeri ve konutları teslim edeceğiz" dedi.

"Çarşı projesini ihya ederken çok fazla miktarda yeraltı suları çıkmaya başladı"

Er, Akpınar Çarşısı'ndaki projelerin ilerleyişi hakkında bilgiler vererek, "Akpınar Çarşısı'nda ve çevre yolu kenarında çalışmalar sürüyor. Çarşı projesini ihya ederken çok fazla miktarda yeraltı suları çıkmaya başladı" ifadelerini kullandı.

"Bu hattımıza ilaveten 6 kilometrelik yeni bir hat daha inşa ediyoruz"

Yağmur suyu hatları ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Er, "Şu anda 6 bin metre uzunluğunda bir yağmur suyu kanalımız var. Cengiz Topel ve Hasanbey Caddesi'nden gelip Fuzuli Caddesi'nden Tuzlu Caddesi'ne kadar uzanan bu kanal, Şire Pazarı'ndan çevre yolunun altından Çarmuzu Deresi'ne deşarj oluyor. Bu hattımıza ilaveten 6 kilometrelik yeni bir hat daha inşa ediyoruz" dedi.

Ayrıca, mevcut yağmur suyu hatlarına ilaveten yeni hatlar inşa edildiğini belirten Er, "Cengiz Topel ve Hasanbey Caddesi'ndeki yağmur suyu hatlarımızın bir kısmını Emeksiz Caddesi'nden Niyazi Mısri Camii'nin oradan çevre yolunun altından karşı tarafa geçirerek Çarmuzu Deresi'ne deşarj edeceğiz" diye konuştu.

Er, yeraltı suları ile ilgili de bilgi vererek, "Saray Mahallesi'nden Cirikpınar'a, Akpınar'a kadar çok ciddi yeraltı suları çıktı. Bu yeraltı sularını da hattımıza aktararak Çarmuzu Deresi'ne deşarj edip sulama suyu olarak kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Akpınar çevresindeki inşaat projelerinin ilerleyişi hakkında bilgi veren Er, "İlk ihale edilen alan olan Akpınar çevresindeki inşaatlarımızın ilk etabını 2025'in ilk çeyreğinde teslim etmeyi düşünüyoruz" dedi.

"Toplamda 12 kilometre yağmur suyu ve yeraltı sularını deşarj edecek bir şebeke oluşturuyoruz"

Bunun dışında, yağmur suyu ve yeraltı sularının deşarj edilmesi konusunda MASKİ ve TOKİ müteahhitleri ile birlikte çalıştıklarını belirten Başkan Er, "Malatya'mız için gerçekten çok önemli bir proje. Toplamda 12 kilometre yağmur suyu ve yeraltı sularını deşarj edecek bir şebeke oluşturuyoruz" dedi.

"Yağmur suyu ile birlikte içme suyu, kanalizasyon ve atık sularını da deşarj edeceğiz"

Son olarak, yağmur suyu projesinin yanı sıra içme suyu, kanalizasyon ve atık sularının da deşarj edileceğini belirten Başkan Er, "Yağmur suyu ile birlikte içme suyu, kanalizasyon ve atık sularını da deşarj edeceğiz" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. (İLKHA)

ABD, Suriye'de DAİŞ hedeflerine saldırdı

Gazze'de ateşkese rağmen katliam: 5 şehit, 5 yaralı

Hindistan, Pakistan'a giden suyu kesti

Muğla açıklarında 3.6 büyüklüğünde deprem

Siirt’te zorlu kış şartlarında yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yapıcıoğlu: Memleketin her meselesinde ilkeli duruşumuzu koruyor, uygulanabilir çözümler üretiyoruz

Kayseri'de trafik kazası: 4 yaralı

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar: Aileyi hedef alan anlayışlara karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençliğin ahlak ve anlam krizi görmezden gelinemez!

Fransa’da çiftçilerin protestoları devam ediyor

HÜDA PAR'ın 13'üncü kuruluş yıl dönümü Diyarbakır'da coşkuyla kutlandı

Küba'da virüsler tüm ülkede salgına yol açtı, vaka sayısı artıyor

Mardin’de tır ile otomobil kazasında otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

HAMAS: Kudüs'te yeni yerleşim birimi kurulması ilhak projesinde tehlikeli bir tırmanış ve yeni bir suç teşkil etmektedir

Gavdos Adası açıklarında 545 düzensiz göçmen kurtarıldı

Rusya Merkez Bsı politika faizini 50 baz puan düşürdü

Japonya'dan nükleer silah açıklaması

Sakarya'da şap karantinası

İçişleri Bakanlığı: Kocaeli'de Rus menşeli keşif ve gözetleme amaçlı İHA bulundu

Freni patlayan vinç 6 aracı biçti: 7 yaralı

BM: Gazze'de 1,6 milyon kişi akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya

ABD, Suriye'ye yönelik Sezar yaptırımlarını yürüklükten kaldırdı

Ailenin karşılaştığı sorunlar düzenlenen çalıştay ile masaya yatırıldı

Hakkâri’de yasa dışı avcılığa 956 bin TL para cezası

Tayvan'da metro istasyonunda bıçaklı saldırı: 3 ölü

Ağrı’da zamanla yarış, 2 yaşındaki Aras bebek uçak ambulansla İstanbul'a sevk edildi

AB ülkeleri Ukrayna'ya 90 milyar avro kredide anlaştı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Pütürge'ye 41 milyon liralık hizmet

Kahramanmaraş'ta 4,2 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD, Suriye'de DAİŞ hedeflerine saldırdı

Gazze'de ateşkese rağmen katliam: 5 şehit, 5 yaralı

Hindistan, Pakistan'a giden suyu kesti

Muğla açıklarında 3.6 büyüklüğünde deprem

Siirt’te zorlu kış şartlarında yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yapıcıoğlu: Memleketin her meselesinde ilkeli duruşumuzu koruyor, uygulanabilir çözümler üretiyoruz

Kayseri'de trafik kazası: 4 yaralı