• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15
Başkan Er: Söğütlü Camii'nin altında herhangi bir ticari alan oluşturulmayacak
GÜNDEM
Tarih: 16.01.2025 23:23
Güncelleme: 16.01.2025 23:23
Kaynak: ILKHA
Başkan Er: Söğütlü Camii
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Söğütlü Camii'nin altında herhangi bir ticari alanın oluşturulmayacağını kaydeden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, taziye ve toplantılar için çok amaçlı salon ile çocukların ve halkın eğitim alabilecekleri alanların yapılacağını söyledi.

Malatya'nın simge eserlerinden biri olup 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerde ağır hasarlı olduğu için yıkılan ve eski Belediye Meydanı'nda bulunan Emekliler Parkı'nın olduğu alanda yeniden inşa edilmeye başlanan Söğütlü Cami'nin yapı kontrol işi, imzalanan protokol ile Malatya Büyükşehir Belediyesine devredildi. 

27 Eylül 2024 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımlarıyla temeli atılan Söğütlü Cami'nin yapı kontrol işi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Müftüsü Ramazan Dolu ile Enesler İlim ve Hizmet Vakfı adına iş adamı Bayram Kızılaslan tarafından imza altına alındı.

"Cami inşaatı süresince yapı kontrol işi belediyemiz tarafından yapılacak"

Gerçekleştirilen protokol imza töreni sırasında açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Malatya'mız için çok önemli olan bir protokole imza attık. 6 Şubat depreminde Söğütlü Cami'miz hasar almıştı ve yıkıldı. Söğütlü Cami uzun mütalaalardan sonra Emekliler Parkı'nın olduğu alana yapılması için Bakanımızla birlikte karar vermiştik. Alanda temel çalışmaları yapıldı ve fore kazık çalışmaları gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak buranın yapı kontrolünü üstlendik. Özel yapı denetim firmalarına gerek kalmadan Büyükşehir Belediyemiz bu sorumluluğu alacak. Cami inşaatı süresince yapı kontrol işi Belediyemiz tarafından yapılacak" dedi.

"Caminin altında, yanında herhangi bir ticari mekân olmayacak"

Emekliler Parkı'nın bulunduğu alana inşa edilen caminin önünün meydan olacak şekilde planlandığını belirten Er, "Daha önceki projede Kuyumcular Çarşısının iki bloğunun olduğu alana cami projelendirilmişti. Cami yeri Emekliler Parkı'nın olduğu alana yapılması kararlaştırılınca o alanın meydan olarak kalmasını istedik. Şu anda caminin bir önceki planlanan alan ile cami inşaatının önündeki ve valilik tarafına bakan kısmı da meydan olarak düzenlenecek. İnşallah Malatya’mız için güzel bir eser olacak. Şu konuyu da özellikle net bir şekilde ifade edeyim, caminin altında, yanında herhangi bir ticari mekân olmayacak. Camimizin altında dini hizmetlerin verileceği alanlar oluşturulacak. Taziye ve toplantılar için çok amaçlı salon, çocuklarımızın, hemşehrilerimizin eğitim alabilecekleri alanlar yapılacak. Malatya’mız için güzel bir eser olacağına inanıyorum. Allah hayırlı ve mübarek etsin. Allah nice güzel eserler yapmayı bizlere nasip etsin" dileğinde bulundu.

Er, konuşmasının devamında hayırsever iş adamı Bayram Kızılaslan'a teşekkür ederek, "Bayram Kızılaslan, Hazreti Ebubekir (Radıyallahu Anhu) misali imkânlarının çok üzerinde Malatya'mıza katkıları bulunmakta. Daha önce yapmış olduğu eserleri biliyoruz. Malatya'mıza okul kazandırdı, Üniversitemizde çeşitli işler yaptı ve şu anda da Söğütlü Camimizi yapacak. Hemşehrilerim adına kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi. (İLKHA)

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti