• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Başkan Geçit: İlçemiz için önemli kararlar aldık

04 Aralık 2024, Çarşamba 17:03
04 Aralık 2024, Çarşamba 17:03
Başkan Geçit: İlçemiz için önemli kararlar aldık
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında aralık ayı toplantısını yaparak 2024 yılı çalışmalarını tamamladı.

Yeşilyurt ilçesinde alt ve üst yapı yatırımlarının yanı sıra rezerv alanlar, kentsel dönüşüm, imar uygulamaları, yeni yaşam alanları, sosyal, kültürel, sanatsal, eğitim, çevre, park ve bahçeler, tarım ile sportif yatırımlara ilişkin kararların alındığı Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2024 yılı toplantıları kapsamında son kez bir araya geldi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit başkanlığında yapılan toplantıda, ilk olarak 06 Kasım 2024 tarihli kasım eyı toplantısının karar özeti kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayan Başkan Geçit, "Engelli olmak bir tercih veya kusur değildir. Hep birlikte hareket ederek engelleri kaldırmalıyız. Engellilere verilen değer ve kıymet bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösterir. Engelli evde saklanacak biri değildir, aksine sosyal ve ekonomik hayatın içinde olmalıdır. Belediye Meclisi olarak engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Dünya Engelliler Gününü kutluyorum, hayatımızın en kıymetli bireyleri olan engelli vatandaşlarımıza sağlık ve huzur dolu günler diliyorum." diye konuştu.

"Otistik kafe ve market kuracağız"

Engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarını artırmak için 2025 yılında toplumda farkındalık oluşturacak projeler ve hizmetler hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Geçit, "Engelli kardeşlerimiz ve aileleriyle sık sık görüşüyoruz, onlarla yaptığımız görüşmelerde 2025 yılının ikinci yarısında ilçemizde Otistik kafe ve market kuracağımızın sözünü verdik. Otistik çocuklarımız ve ailelerinin çalışacakları kafeterya ve marketimizin tüm gelirlerini yine bu ailelerimize vereceğiz. Bunun yanı sıra yine 2025 yılında engelli kardeşlerimiz ile ailelerine sosyal tesislerimizde yüzde 20 indirim uygulayacağız." ifadelerini kullandı.

2024 yılında alınan tüm kararların hayırlı olmasını temenni eden Geçit, Yeşilyurt Belediye Meclisinde birlik ve beraberliğin hâkim olduğunu, saygı, sevgi ve hoşgörü ortamında gerçekleşen toplantılarda ilçenin bugünü ve yarınlarını ilgilendiren önemli kararların alındığını ifade etti. Belediye meclis üyeleriyle uyumlu ve koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Geçit, tüm toplantıları 'şeffaf belediyecilik' ilkelerinden yola çıkarak belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınladıklarını sözlerine ekledi.

Yeşilyurt Belediye Meclisinin 2024 yılında 13 toplantı ve 16 birleşim gerçekleştirdiğini, bu toplantılarda 366 adet gündem maddesinin onaylandığını ifade eden Geçit, "Yeşilyurt'umuza daha iyi hizmetlerde bulunabilmek için meclis üyelerimizle birlikte önümüzde ki yılda da aynı şevk ve inançla çalışacağımıza inancımız tamdır. Aldığımız kararların, ülkemize, memleketimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Belediye Meclis Üyelerimizle uyumlu, koordineli, birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. 2025 yılında da yine aynı şekilde çalışarak ilçemizin her alanda gelişmesi ve geleceğe umutla bakabilmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz. 2025 yılının ülkemize, şehrimize, ilçemize ve tüm hemşerilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz." dedi.

Geçit'in konuşmasından sonra gündemdeki maddeleri tek tek görüşen Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim, spor ve kültürel projeleri kapsayan iş birliği protokolünün imzalanmasına karar verdi.

Yeşilyurt İlçesinde deprem yaralarının sarılması adına gerçekleşen rezerv yapı alanlarının imar durumu ve yapılaşma koşullarının uygun hale getirilmesi ve bu alanlarda yapılabilecek çalışmalar konusunda kararlar almaya devam eden Yeşilyurt Belediye Meclisi, üst ölçek planlara uygun olarak plan kriterleri ve şehircilik ilkeleri doğrultusunda hazırlanan Yakınca Mahallesi (Karlık Bölgesi) 1234, 1238, 1240 parsel numaralı Rezerv Yapı Alanlarını kapsayan, yaklaşık 69 alana ilişkin 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'nın onaylanmasına karar verdi. Toplantıda gündemdeki diğer imar maddeleri görüşüp onaylanırken, sekiz maddenin İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verildikten sonra aralık ayı toplantısı tamamlandı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İran'da 2 ayrı patlama: 5 ölü, 14 yaralı

Feribot seferlerine fırtına engeli

Malatya'da "Dünya Esirler ile Dayanışma Günü" yürüyüşü

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga 1’i ağır 4 yaralı

Prof. Dr. Öztürkmen: Gelecek nesiller için toprak, su ve doğanın sürdürülebilir şekilde kullanılması gerekir

Molla Er: Kudüs, Batı Şeria ve Gazze direnişinin gücünün kaynağı şehit liderlerin bıraktıkları mirastır

Üniversitelerden çocuklara uzanan doğa ve iklim eğitimi modeli

Diyarbakır’da kayıp kadını bulmak için çalışmalar devam ediyor

Umut Kervanı’ndan lösemiyi yenen Zafer için hayırseverlere destek çağrısı

Malatya'da Diyarbakırlılar taziye evi dualarla açıldı

"Sektör Kampüste Programı" 3 yılda 22 bin öğrenciye ulaştı

Ataşehir’de 4 katlı iş yerinde yangın

İran’da bir binada patlama: 4 ölü, 10 yaralı

Batman Gazetesi 64. Yayın Yılını Gururla Kutladı

Şanlıurfa’da yağmur ve sis kazaya neden oldu: 2 yaralı

Kahramanmaraş’ta 3,7 büyüklüğünde deprem

Yoğurt tüketimi meme kanserine karşı koruyucu olabilir mi?

Siirt–Bitlis karayolunda kaya düşmesi tehlikesi

Batı Karadeniz ve Marmara denizlerinde fırtına uyarısı

UDEF uluslararası öğrencilerin Türkiye deneyimlerini raporladı

Mersin–Adana Otoyolu'nda trafik yoğunluğu

HÜDA PAR Suriye'deki savaş mağduru Kürtler için meydanlara indi

Adana’da Jandarmadan şafak operasyonu: 8 gözaltı

Mardin’de 7’nci kattan düşen kadın öldü

Hatay’da otoyolda yarış yapan sürücüler yakalandı

Mersin’de bahis operasyonu: 8 şüpheli tutuklandı

Sosyal medyada yaş doğrulama dönemi mi başlıyor?

Kongo'da maden faciası: En az 226 ölü

Özalp’ten Gazetemize 11. Yıl Ziyareti

Batı kesimler için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran'da 2 ayrı patlama: 5 ölü, 14 yaralı

Feribot seferlerine fırtına engeli

Malatya'da "Dünya Esirler ile Dayanışma Günü" yürüyüşü

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga 1’i ağır 4 yaralı

Prof. Dr. Öztürkmen: Gelecek nesiller için toprak, su ve doğanın sürdürülebilir şekilde kullanılması gerekir

Molla Er: Kudüs, Batı Şeria ve Gazze direnişinin gücünün kaynağı şehit liderlerin bıraktıkları mirastır

Üniversitelerden çocuklara uzanan doğa ve iklim eğitimi modeli