• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Başkan Geçit: Yusuf usta 53 yıldır demir işçiliği gibi zor bir meslek dalını başarıyla yerine getiriyor

GÜNDEM 21.12.2024 16:41:46 0
Başkan Geçit: Yusuf usta 53 yıldır demir işçiliği gibi zor bir meslek dalını başarıyla yerine getiriyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden "Yaşayan İnsan Hazineleri" ödülünü alan sıcak demir ustası Yusuf Bayyiğit'i, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağı'ndaki atölyesinde ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Yaşayan İnsan Hazineleri" ödül töreninde Malatya'lı zanaatkâr, demirci ustası Yusuf Bayyiğit'e "Yaşayan İnsan Hazineleri" ödülünü takdim etmişti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 53 yıldır sıcak demir işçiliğini aralıksız sürdüren ve unutulmaya yüz tutmuş "Damascus" tekniğiyle yaptığı el emeği göz nuru bıçaklar ve kılıçlarla bu alanda isminden söz ettiren demirci ustası Yusuf Bayyiğit'i atölyesinde ziyaret ederek, büyük bir titizlik ve emekle hayata geçen eserleri inceledi.

Yusuf Bayyiğit'i aldığı ödülden dolayı tebrik eden Başkan Geçit, Anadolu medeniyetinde özel bir yeri olan bıçak ve kılıç gibi sanatsal mirasların korunması ve yaşatılması açısından önemli bir misyon üstelenen Yusuf Bayyiğit'in başarılarını takdirle karşıladıklarını söyledi.

Yusuf Bayyiğit'in ustalığı ve sanatıyla kültürel mirasın korunmasında öncü isimler arasında yer aldığını ifade eden Başkan Geçit, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden 'Yaşayan İnsan Hazineleri' ödülünü alan sıcak demir ustası Yusuf Bayyiğit ustamızı öncelikle hem aldığı ödülden dolayı hem de kültürel miraslarımızın korunması noktasındaki duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum. Yusuf Ustamızın bu başarısı hepimizi gururlandırdı. Sanat Sokağındaki atölyesinde birbirinden değerli eserler üreten Yusuf ustamızı ziyaret ederek bin bir emek ve gayretle yaptığı eserleri yakından inceledik. Ustamız geleneksel yöntemlerle sürdürdüğü bu kadim mesleğiyle bir yandan sanatsal mirasımızın yaşatılmasını sağlarken diğer taraftan yeni nesle bu kadim mesleği öğretmeye çalışıyor. 53 yıldır demir işçiliği gibi zor bir meslek dalını başarıyla yerine getiren Yusuf Ustamızın çabalarını asla unutmayacağız. Bu şehrin kültürüne ve sanatına emek veren zanaatkârlarımızla her zaman gurur duyuyoruz. Yusuf ustama, değerli eşine ve çocuklarına sağlıklı bir hayat diliyorum" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, teşekkürlerini sunan demirci ustası Yusuf Bayyiğit ise "Damascus" bıçakları ve kılıçları Başkan Geçit'e tanıttı. (İLKHA)

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ