• BIST 100

    17375,05%2,41
  • DOLAR

    44,60% 0,11
  • EURO

    52,35% 0,46
  • GRAM ALTIN

    6811,84% -0,26
  • Ç. ALTIN

    10994,46% 0,29

Başkan Şahin'den inşaat sektörüne indirim müjdesi

07 Ocak 2022, Cuma 11:02
07 Ocak 2022, Cuma 11:02
Başkan Şahin
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Başkan Şahin'den inşaat sektörüne indirim müjdesi

Başkan Fatma Şahin, inşaat sektörüne destek eli uzattı ve imar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyenin aldığı ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacağını müjdeledi.

Ekonominin ve kalkınmanın önemli bir parçası olan inşaat sektörüne destek olmak amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanevetçi’yle bir araya geldi. Yapılan toplantının ardından Başkan Şahin, sektör temsilcilerine imar raporu harcı ile GASKİ’nin şantiye aboneliği için aldığı depozitoda yüzde 50, hafriyat giderleri için de yüzde 20 oranında indirim yapılacağını açıkladı.

BAŞKAN ŞAHİN: BU İNDİRİMLERİ DİĞER BELEDİYELERİMİZDEN DE BEKLİYORUZ

Toplantının ardından açıklamada bulunan GBB Başkanı Şahin, Gaziantep Modeli’nin bir kardeşlik modeli olduğunu anımsatarak, “İyi günde, kötü günde hastalıkta ve sağlıkta bir ve beraber olmalıyız. Dünya çok zor bir dönemden geçiyor. Pandemi ile birlikte ekonomik ve çevresel alışkanlıklar ciddi bir değişime ve dönüşüme uğradı. Bu yeni dünya düzeninde her sektör salgından farklı bir şekilde etkileniyor. İnşaat sektörünün de özellikle maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle derneğimizin merkezi yönetimden ve belediyemizden talepleri var. Biraz önce bunları konuştuk. Bununla birlikte Gaziantep’te taleplerin yerine getirilmesi için milletvekillerimiz ve bakanlarımızla da bir araya geldik.

Raporlarımızı oluşturup Ankara’ya gönderdik. Önümüzdeki hafta da zaten Ankara’ya bu sektör taleplerinin konuşulması için bir ziyaretimiz olacak. Gaziantep özelinde yerel çapta belediye olarak bizim de üzerimize düşen görevlerimiz var. İnşaat sektörü ekonomi için can suyu. İstihdam üretiyor. Farklı farklı sektörlerin çalışmasına ve dinamik kalmasına yol açıyor. Bu sektör bir çark. Bu çarkın dönmesi lazım. İnşaat sektörünü bir beton sektörü olarak değil, kalkınmanın bir parçası olarak görmeliyiz. Yaptığımız istişareler sonunda belediye olarak bizi ilgilendiren maliyetleri düşürme kararı aldık.

Bu bir duruştur. Bu diğer kurumlara da örnek olmaktır. Özetle bizimle ilgili kısımlarda imar raporu harcında hali hazırda aldığımız ücreti yüzde 50 düşürüyoruz. Hayırlı olsun. Bunun yanında GASKİ’nin şantiye aboneliği için istediğimiz depozitoyu da yüzde 50 düşürüyoruz. Diğer maliyet olan hafriyat giderlerinde de yüzde 20 düşürme kararı aldık. Biz bu yaptığımız çalışmanın aynısını diğer belediyelerimizden de bekliyoruz. Bugün bu duruşu göstermeyenler, yarının iyi gününde kimsenin yüzüne bakamaz.” diye konuştu.

KANEVETÇİ: BAŞKANIMIZ TALEPLERİMİZE KAYITSIZ KALMADI

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanevetçi ise daha önce yaptıkları toplantıdan çıkan talepleri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e arz ettiklerini ifade ederek, “Başkanımız taleplerimize kayıtsız kalmadı. İnşaat sektörü ekonominin önemli sektörlerinden bir tanesi. İstihdama ve ekonomiye katkısı çok büyük. Bugünlerde de desteğe ihtiyacımız var. Başkanımızdan da destek talebinde bulunduk. Sağ olsunlar yaptığımız toplantı neticesinde de Başkanımız Fatma Şahin’in bizlere önemli destekleri olacak.” dedi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Malatya'da silahlı kavga: 1 ölü

Malatya'da inşaattan düşen işçi ağır yaralandı

Belçika, işgal rejimine gönderilen askeri teçhizata el koydu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Netanyahu'ya tepki

Çorum'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

Macron ile Pezeşkiyan kalıcı ateşkesi görüştü

Tarsus’ta Berdan Nehri’nde kaybolan genç için arama çalışmaları sürüyor

Dışişleri Bakanlığı: Netanyahu'nun hedefi, barış görüşmelerini baltalamak ve bölgedeki yayılmacı politikalarını sürdürmektir

ABD istihbaratından İran raporu: Yenilmekten çok uzak, hala ciddi bir füze gücüne sahip

netanyahudan savaş mesajı

At eti skandalındaki firma yolsuzluk soruşturmasında

Malatya'da bıçaklı kavga: 2 yaralı

Türkiye’nin enerji açmazına çözüm

Malatya'da açılacak olan Burger Kıng protesto edildi

SPK açığa satış yasağını uzattı

İran ve ABD müzakeresinde masada neler var?

Hayvan otlatırken kalp krizi geçiren çoban hayatını kaybetti

Yargıda hız ve etkinlik vurgusu

İran’dan ABD müttefiki Arap ülkelerine binlerce saldırı

Siirt’te su arızası kısmen giderildi: İki mahallede su kesintisi sürüyor

Iğdır'da silahlı kavga: 2 ölü, 6 yaralı

Çocuklar için güvenli dijital ortam

CENTCOM, “İki ABD savaş gemisi Hürmüz’de mayın temizleme görevinde” iddiasında bulundu

Tavuk etleri piyasaya sürülmeden yakalandı

Bursa’da Filistin için kitlesel yürüyüş: Dünya siyonizmden kurtulacak

Siirt’te mesleki eğitim: Öğrenciler mezun olmadan iş sahibi oluyor

Libya jet kazasında sabotaj bulgusu yok

Güney Kore liderinin paylaşımı işgal rejiminde krize neden oldu

Adana'dan işgal rejimine tepki: Filistinli esirlere yönelik idam kararı gayrimeşru bir karar

Balıkesir'de 3.6 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da silahlı kavga: 1 ölü

Malatya'da inşaattan düşen işçi ağır yaralandı

Belçika, işgal rejimine gönderilen askeri teçhizata el koydu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Netanyahu'ya tepki

Çorum'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

Macron ile Pezeşkiyan kalıcı ateşkesi görüştü

Tarsus’ta Berdan Nehri’nde kaybolan genç için arama çalışmaları sürüyor