• BIST 100

    10878,51%0,23
  • DOLAR

    40,67% 0,02
  • EURO

    46,96% -0,25
  • GRAM ALTIN

    4412,07% 0,04
  • Ç. ALTIN

    7054,63% -0,07

Başkan Sekmen: “Yaralarımızı hep birlikte sarıyoruz”

13 Şubat 2023, Pazartesi 12:40
13 Şubat 2023, Pazartesi 12:40
Başkan Sekmen: “Yaralarımızı hep birlikte sarıyoruz”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Başkan Sekmen: “Yaralarımızı hep birlikte sarıyoruz”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Asrın felaketi karşısında yaralarımızı hep birlikte dün olduğu gibi bugün de Devletimiz ve aziz milletimiz el ele vererek sarıyoruz” dedi.
Başkan Mehmet Sekmen, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ile birlikte yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti: “Dünya’da böyle bir deprem böyle bir afet asla görülmedi. Tabi biz haberi alır almaz bölgeye ulaştık. İlk önce ekiplerimiz Hatay ilimize konuşlandı. Sonra diğer ekiplerimizle Malatya ve Adıyaman’da görev yapıyoruz. Adıyaman Belediye Başkanımız Süleyman Kılınç kardeşimle birlikte yoğun bir gayret içerisindeyiz. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Aziz milletimizin başı sağ olsun. 40 AK Partili Belediyemiz Adıyaman’da görev başında Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız başta olmak üzere Devletimiz tüm imkânlarını bölgeye seferber etti. Şuanda iki Bakanımız burada görev başında Genel Başkan Yardımcılarımız burada büyük bir gayret gösteriyor. Arama ve kurtarma çalışmaları çok büyük hassasiyetle yürütülüyor. Rabbim deprem şehitlerimizin makamlarını cennet eylesin. Biz; felaket bölgelerinde arama ve kurtarma, temizlik, su ve altyapı, lojistik, lavabo kurulumu, ekmek, sıcak yemek, mobil fırın, mobil mutfak ve yardım konvoylarımızla vatandaşlarımızın emrindeyiz. Adıyaman ve diğer belediyelerimizle beraber ilimizde defin çalışmalarımız sürüyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın cenaze nakillerini de büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Devletimizin tüm erkânına şükranlarımızı sunuyorum. Hakikaten her türlü imkân vatandaşlarımızın emrine sunuluyor. Yüce Allah’tan niyazımız şudur ki Rabbim bir daha böyle acılar aziz milletimize yaşatmasın.”
“Dünya tarihinde görülmemiş bir afeti yaşadık”
Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç da, depremin dünya tarihinde görülmemiş bir felaket olduğunu belirtti. Kılınç, şöyle dedi: “Tüm Türkiye’mize geçmiş olsun. Dünya tarihinde görülmemiş bir depremle karşı karşıya kaldık. Bir günde 7.7 ve 7.6 olmak üzere dehşet bir depremdi. Tarifi çok zor bir acı yaşıyoruz. Her ailenin çok ciddi kayıpları var. Çok şükür Devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız, Diğer Büyükşehir Belediye Başkanlarımız sağ olsunlar burada AK Parti’mizin tüm belediyeleri yanımızdalar. Sivil toplum örgütleri hepsinden Allah razı olsun. Şuan yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Şehrimize temiz su vermeye çalışıyoruz. En azından insanların yaşam koşullarını biraz daha rahatlatmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibi sağ olsunlar Adıyaman’ımıza çok ciddi destekleri var. Bizim çalışanlarımızın depremde vefat etti ve yaralı olan kardeşlerimiz var, ailelerini kaybeden kardeşlerimiz de var. Var olan personellerimizle birlikte Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekipleri ile birlikte özellikle temiz su, kanalizasyon ve defin hizmetleri ile gayretlerimiz devam ediyor. Mahallelerimizde tuvalet ve su ihtiyacını gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tarifi mümkün olmayan bir acıyla karşı karşıyayız. Cenab-ı Hak yardımcımız olsun. Tüm deprem şehitlerimizi Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın.”
Öte yandan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılınç, ESKİ Genel Müdür Yardımcısı Elimdar Aydemir, Daire Başkanları ve 300 kişilik ekip Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezi’nin yönetiminde felaket bölgesinde görev yapıyor.
[gallery ids=',111703,111704,111705,111706,111707,111708']

Emzirme sadece beslemek değil, bağ kurmak için bir fırsat!

Battalgazi Belediye Meclisi ağustos ayı ilk oturumunu gerçekleştirildi

Serinlemek için girdiği su kanalında boğuldu

Rehberlik öğretmeni Kılınç: LGS süreci; öğrenci, veli ve öğretmen için oldukça zorlu bir süreçtir

Bingöl’de çıkan yangınlar kısa sürede söndürüldü

Prof. Dr. Ekinci'nin "HAMAS" paylaşımı tepki çekti

Belediye Başkanı Geçit: Belediyecilik sadece bina yapmak değil, gönül yapmaktır

Batman OSB'de arsa tahsisleri devam ediyor

Büyükşehir belediyesi semt konakları öğrencilerine deprem ve yangın eğitimi verildi

Bursa'da fırtına bekleniyor: Valilik uyardı

Murat Nehri’ne giren şahıs hayatını kaybetti

YAŞ kararları açıklandı, Genelkurmay Başkanlığına Bayraktaroğlu getirildi

Gaziantep'te cami görevlileri kermesten elde ettiği geliri Gazze için bağışladı

Sudan'dan BAE’ye "paralı asker" tepkisi

Pakistan Büyükelçiliği’nde Keşmir için adalet çağrısı

Uyuşturucu operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı

Uzmanlar uyarıyor: Çocuklar felaketlerden en çok ruhsal olarak etkileniyor

Gazze'ye yönelik saldırılarda şehit sayısı 61 bini geçti

Bingöl'ün Genç ilçesinde silah ve uyuşturucu operasyonu

Bingöl'de 1.696 kök kenevir ele geçirildi

TESSEP: Tesettür, toplumun fuhşiyâta sürüklenmesinin önündeki engeldir

8. Dönem Toplu Sözleşme hizmet kolu görüşmeleri tamamlandı

İbrahim Arpa: YKS tercihlerinde dikkatli olunmalı

Bingöl'de 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İngiliz ve Amerikan uçakları Gazze üzerinde casusluk uçuşları yapıyor

Ukrayna’dan Rostov’a İHA saldırısı

Sudan'da kolera salgını: 3 bin 547 vaka, 149 can kaybı

Yüksek Askeri Şura toplantısı başladı

Şanlıurfa’da sahte rent a car tuzağı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı'ndan Batı Şeria'da küstah ifadeler

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Emzirme sadece beslemek değil, bağ kurmak için bir fırsat!

Battalgazi Belediye Meclisi ağustos ayı ilk oturumunu gerçekleştirildi

Serinlemek için girdiği su kanalında boğuldu

Rehberlik öğretmeni Kılınç: LGS süreci; öğrenci, veli ve öğretmen için oldukça zorlu bir süreçtir

Bingöl’de çıkan yangınlar kısa sürede söndürüldü

Prof. Dr. Ekinci'nin "HAMAS" paylaşımı tepki çekti

Belediye Başkanı Geçit: Belediyecilik sadece bina yapmak değil, gönül yapmaktır