GÜNDEM 4.04.2024 11:40:06 0

Başkan Tutdere’nin ilk ziyareti mezarlık oldu

Başkan Tutdere’nin ilk ziyareti mezarlık oldu
Haberi Sesli Oku

Başkan Tutdere’nin ilk ziyareti mezarlık oldu

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, aldığı mazbata ve devir teslim töreni sonrası ilk olarak 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşların mezarlarını ziyaret ederek dua etti.
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde CHP’den Adıyaman Belediye Başkanlığına yüzde 50,36 oyla seçilen Abdurrahman Tutdere, aldığı mazbata ve devir teslim töreninin hemen ardından ilk olarak Adıyaman Belediyesi Mezarlığını ziyaret etti. Beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak mezarlığı ziyaret eden Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin mezarı başında dua etti. Hayatını kaybedenlerin mezarlarına karanfilde bırakan Tutdere, Adıyaman’ı depreme dirençli bir kent haline getirmek için var güçleriyle çalışacaklarını vurguladı.
Başkan Tutdere, “Hemşehrilerimizin değerli takdirleri ve iradeleri ile mazbatamızı aldık ve ilk ziyaretimizi 6 Şubat’ta yitirdiğimiz canlarımıza, deprem şehitlerimize gerçekleştirdik. Seçim kampanyasına başladığımız ilk günden bu yana ifade ettiğimiz gibi Adıyaman’ımız bir deprem şehri ve bilim insanlarının da söylediği üzere henüz kendi depremini yaşamadı. 6 Şubat’ta yaşadığımız acıların aynısını yaşamamak için ilk yapacağımız iş, depreme dair önlem almak ve Adıyaman’ımızı depreme dirençli bir kent haline getirmek olacak. Yeni yapılacak konutların güvenliği, mevcut konutlarımızın kontrolü, yerinde dönüşüm süreçlerinin hızlandırılması için arabuluculuk faaliyetleri için hızla çalışmaya başlayacağız. Kentimizde konteynerde yaşayan vatandaşımız için de önce konteyner kentlerdeki başta altyapı, temiz su, hijyen ve ulaşım sıkıntıları olmak üzere sorunlara el atacağız, sosyal konut projesi için de çalışmalarımıza başlayacağız” diye konuştu.

Yumurta fiyatları düştü talepler arttı

Ensarullah'tan dünyaya uyarı: Ben Gurion'a uçuşlarınızı durdurun, burası artık güvenli değil!

Kurumlar Vergisi Beyannamesi için son gün 5 Mayıs

Gazze'de "Yürütme Gücü" yeniden oluşturuluyor

Batman'da borç nedeniyle camilerin elektriğinin kesilmesine vatandaşlardan tepki

Bakan Tunç: Bilirkişilik eğitimleri 15 Mayıs'ta yeniden başlıyor

Nükleer Enerji Tedarikçi Bilgi Sistemi kullanıma açıldı

Afganistan'ın kuzeyinde sel can kaybı ve maddi hasara yol açtı

Rumenler tekrarlanan cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında

Nisan ayında EİB’den 1 milyar 468 milyon dolarlık ihracat

Kassam Tugayları, işgal saldırısında yaralanan siyonist esirin görüntülerini yayımladı

Ankara'da "Büyük Gazze Konferansı" gerçekleştirildi

Ensarullah Hareketi, işgal altındaki Ben Gurion Havalimanı'nı vurdu

İşgal çetesi 12 savaş uçağıyla Suriye’ye hava saldırısını gerçekleştirdi

İhmalkarlığın Bedeli Ağır Oldu: Belediye Kazısında Tonlarca Su Boşa Aktı

Yılın ilk 4 ayında havadan yapılan denetimlerde 37 binden fazla araca işlem yapıldı

Tapu masraflarına büyük zam! Yabancıya rekor artış

Tırın gizli bölmesine saklanan 351 bin euro  ele geçirildi

Nisan ayı enflasyon verileri yarın açıklanacak

Ankara'da kumar operasyonu: 15 gözaltı

Ticari taksi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar yarısı

Kütahya'da 4 büyüklüğünde deprem

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Yükleniyor