Başkan Çiftçi’den Kuyumculara Müjde

Başkan Çiftçi’den Kuyumculara Müjde
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 2.02.2025 12:15:00 0

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, kuyumcu esnafının ruhsat almak için gerekli olan ustalık belgesi sorununu çözüme kavuşturdu.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yaptıkları esnaf ziyaretleri ve kuyumculardan gelen ustalık belgemiz yok ve temin edebileceğimiz usta öğreticiler de bulunmadığı yönünde gelen şikayet ve talepler sonrasında kuyumcuların yüzünü güldürecek haberin müjdesini verdi.

Başkan Çiftçi ve Mesleki Eğitim Merkezi yetkililerinin istişareleri ve girişimleri sonucunda iki usta öğretici ayarlanarak Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde‘Kuyumculuk Teknolojisi’ kursunun yapılan başvurular sonrasında açılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çiftçi, “Batman Esnaf ve Sanatkarlar odası olarak yaptığımız esnaf ziyaretlerinde gelen talep ve ihtiyaçlarına yönelik program ve çalışmalara devam ediyoruz. Kuyumcu esnaflarımızın iş yeri açma ruhsatı alması için gerekli olan ustalık belgesini almaları için istenilen belgelerin halk eğitimde usta öğreticinin bulunmamasından dolayı kurs açılamadığı, esnaflarımızgerekli belgeyi alamadığı ve zor durumda kaldıklarını söylediler. Bu kapsamda Milli Eğitim Mesleki Eğitim Bürosu ve usta öğretici olan iki esnafımızla görüşüp kuyumculuk teknolojisi dalında kalfalık ve ustalık eğitimleri için görüşmelerde bulunduk. Girişimlerimiz sonucunda kursumuz açılacaktır. Kursa başvurarak sınavdan başarılı olan sektör üyelerimiz belge almaya hak kazanacaklardır. Bu kurstan yararlanmak isteyen esnaflarımız 3-25 Şubat tarihleri arasındaZiyagökalp Mahallesi İluh Devlet Hastanesi arkasın dabulunan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde açılacak olan kurslara başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru sonrasında nisan ayında sınav yapılacak ve esnaflarımız belgelerine kavuşacaktırlar. Bu gelişmenin kuyumcu sektöründeki esnaflarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor,esnaflarımız için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğimizi tekrar ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Çiftçi, son olarak isteyen kuyumcu sektörü esnaflarının 05550747370 numaralı Alo Esnaf Hattı’nda da bilgi alabileceklerini bildirdi.

Anahtar Kelimeler: Başkan Çiftçi’ Kuyumculara Müjde

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

DSÖ: Gazze hastanelerinde 2 milyon kişi için sadece 1500 yatak kapasitesi kaldı

Elazığ'da, Gazze'ye giden aktivistler coşkuyla karşılandı

Sarayiçi İlkokulu öğrencileri 20 Gazzeli yetime sponsor oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Psikolojik Danışman Akgül: Tatil, sadece dinlenmeden ibaret olmamalı

Bingöl Kent Konseyi Başkanlığına Yunus Kuyuldar seçildi

Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa'ya yönelik kapatma, işgalcilerin yeni bir fiili durum dayatmasıdır

Bingöl'de aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de su krizi: Mahalle sakinleri yolu trafiğe kapattı

Bingöl’de ev yangını

DİKA yönetim kurulu toplandı: Bölgesel kalkınma hamlesi masaya yatırıldı

Nijeryalı Mühendis Bayero: Filistin'in yanında durmak, insanlığın yanında durmaktır

Altun'dan siyonist rejime tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü

Gazze için başlatılan açlık grevi sona erdi: Tarihin doğru yerindeyiz

HAMAS: Gazze’deki yardım katliamları ABD gözetiminde gerçekleşiyor

Bursa merkezli 6 ilde dolandırıcılık operasyonu: 8 tutuklama

Şanlıurfa’da yaz aylarının sessiz tehlikesi: Akut gastroenterit uyarısı

Türkiye Gençlik Konseyi yeniden yapılanıyor

Sudan Hızlı Destek Kuvvetleri'nin İHA saldırısında 13 sivil hayatını kaybetti

Siirt’in Kurtalan ilçesinde çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi

Adana’da motosiklet kazası: 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Siyonist rejim derinlere saldırıyor ama boşuna: İran'ın yeraltı kaleleri sarsılmadı

Gazze için açlık grevi: Sessizliğe karşı vicdan nöbeti

İstanbul'da yarın 12 saatlik su kesintisi

Trump: ABD doğrudan müdahil olmayacak

Yükleniyor