• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15
Başkente gelen afetzedeler KYK yurtlarına yerleştiriliyor
GÜNDEM
Tarih: 10.02.2023 20:25
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Başkente gelen afetzedeler KYK yurtlarına yerleştiriliyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Başkente gelen afetzedeler KYK yurtlarına yerleştiriliyor

Afet bölgesinden gelen depremzedeler Ankara’da Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait yurtlara yerleştiriliyor.
Deprem bölgesinden gelen bine yakın afetzede Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde bulunan kız ve erkek öğrenci KYK Yurtlarında misafir ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) koordinesinde afetzedeler Ankara Valiliği onayı ile yurda giriş yapabiliyor.
3 öğün yemek ve 7 gün 24 saat sıcak su hizmeti verilen yurtlarda bulunan odaların kapasitesi 6 kişilik bir aileyi konuk edebiliyor. Yurtta bulunan odalarda banyo, tuvalet ve 6 kişilik yatak bulunuyor. Yurt binalarının girişlerinde GSB tarafından görevlendirilen personeller konuk edilen depremzedelerin temel ihtiyaçlarının giderilmesinde görev alıyor.

“Ankara’da okuyan yeğenimin tavsiyesi üzerine bu yurda geldik”
Ankara’da üniversite eğitimi gören yeğeninin tavsiyesi üzerine Çubuk’ta bulunan KYK yurdundan haberdar olduklarını belirten Şahin Keçeci, 'Hasardan çok haberdar olamadık. Kendimizi aile olarak dışarı attık. Evin durumu ile ilgili pek bilgimiz yok. Binadaki kolonlarda problem var mı bilirkişilerin bakması gerekiyor. Sadece kalın giysiler giyip ufak tefek battaniyeleri alıp evden çıktık. Yurtta imkanlarımız çok iyi. Deprem bölgesinden geldik. İki, üç gün kalabalık olan ortamlara sığındık. Burada bütün imkanlarımız sağlıyorlar. Aşağıda arkadaşlar birçok şeyi dağıtıyorlar. Dört aile olarak buraya geldik. Kız kardeşlerim, annem ve babamı buraya getirdik. Ankara’da okuyan yeğenimin tavsiyesi üzerine bu yurda geldik. Bizde onun üzerine telefonla irtibata geçtik, yetkililer, ‘Burada sizi misafir edebiliriz’ dediler. Sürecin nasıl olduğunu bilmiyoruz. Gaziantep’te sarsıntılar hala devam ediyor. Şu an için bekleyeceğiz, belli bir süre burada kalacağız” diye konuştu.

“Burada rahattım ama biraz korkum vardı”
Yerleştikleri yurtta kendini daha güvende hissettiğini belirten Kahramanmaraş Elbistan’dan gelen Belinay Kurt (9), “Deprem olduğunda köye gitmiştik. Köye gittiğimizde de deprem oldu. En son buraya geldik. Burada kendimiz biraz daha güvende hissediyorum. Depremde çok korkmuştum. Evdeki eşyalar hep yere düşmüştü. Kapıya sıkışmıştım. Deprem durur durmaz dışarıya çıktık. Burada rahattım ama biraz korkum vardı. Artık hepsi geçti kötü hissetmiyorum” ifadelerine yer verdi.

“Eşim bu durumda olmasaydı ben Kahramanmaraş’ta cenazeleri bırakıp gelmezdim”
Deprem bölgesinde birçok akrabasını kaybettiğini ve felçli eşi ile yurda yerleştiğini aktaran Zeynep Kırıcı, “Şu anda birçok akrabam enkazın altında. Ne cenazelerini gördük, ne yüzlerini gördük, ne de çıkınca gördük. Eşim bu durumda olmasaydı ben Kahramanmaraş’ta cenazeleri bırakıp gelmezdim. Akrabalarım beni arayıp Hasan amcayı ne yaptınız diye soruyorlar. Dünürüm Niğde’den araç istedi, o adamlar bizi Ankara’ya getirdi. O zamana kadar bizim ayaklarımız yerdeydi. Çocuklarımıza, süt, iç çamaşırı, oda için terlik aldık fazlasına gerek yok. Fazlası haram” dedi.
[gallery ids=',103475,103476,103477']

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında