• BIST 100

    10851,83%-0,82
  • DOLAR

    41,92% -0,04
  • EURO

    48,87% 0,15
  • GRAM ALTIN

    5431,82% -2,03
  • Ç. ALTIN

    9188,44% -2,65

Başkentteki vatandaşlar 4. gününde de depremzedeler için yardıma koştu

09 Şubat 2023, Perşembe 17:05
09 Şubat 2023, Perşembe 17:05
Başkentteki vatandaşlar 4. gününde de depremzedeler için yardıma koştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Başkentteki vatandaşlar 4. gününde de depremzedeler için yardıma koştu

Başkentte, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için yardım toplama çalışmalarına devam ediliyor.
Ankaralılar önceden belirlenen noktalarda depremzedeler için yardım malzemesi toplanmaya devam etti. Vatandaşlar önceki günlerde olduğu gibi bugün de yardım malzemelerini kutulara yerleştirmek ve tırlara yüklemek için birlik oldu. Büyük küçük demeden herkesin yardıma gelmesi moralleri yükseltti.

“Burada yardımlarınızı bekliyoruz”
Küçük yaşına rağmen depremzedelere yardım etmek için çalışan gelen 11 yaşındaki Sıla Altınyurt, “Burada çamaşır katlıyoruz. Gelen çamaşırları ayırıyoruz, ayrıca oyuncak bölümü var. Karşı tarafta da gıda bölümü ve yan taraflarda da farklı farklı bölümler var. Herkesin yardımıyla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Burada ayakkabılar, oyuncaklar, oyuncakların pilleri, kadın üst erkek üst vesaire var. Burada herkes tabi yardım ediyor. İnsanlarımız var ama maalesef eşyalarımız biraz sayılı. Burada yardımlarınızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Tek isteğimiz onların oradan sağ salim kurtulması”
Bir yandan gelen malzemeleri ayırırken bir yandan da depremzedelere yardımcı olmak istediği belirten Gönül Yağmur, “Burada işte, kalbimizin attığı yere yardım etmek istiyoruz yani depremzedelere yardımcı olmak istiyoruz. Onların acılarını hafifletmek istiyoruz. Onların acıları bizim acımızdır, paylaşımını yapmak istiyoruz. Burada yaptığımız işlemler elimizden geldiğince onlara destek olmak, onların işini kolaylaştırmaktır. Onlara o zor zamanda destek olabilmek için. Kalbimiz onlarla atıyor. Onların iyi olmasını istiyoruz. Tek isteğimiz onların oradan sağ salim kurtulması” ifadelerine yer verdi.

“Küçük oğlum var o da kendi battaniyesini hazırladı ve üzerine yazdı”
Türkiye ’de yaşanan bu felaketten dolayı küçük oğlunun da etkilendiğini söyleyen ve oğlunun da bir desteği olduğunu söyleyen Yılmaz Yıldırım, “Ülkemizin yaşamış olduğu bu acı malum olaydan sonra Buraya ilk defa geldim ve çok duygulandım. Büyük bir felaketin içerisindeyiz ama ülkemizin insanları o kadar güzel ki her yerden yardımlar geliyor. Herkes elinin gücünün yettiği kalbinin yettiğince maddi manevi her şekilde buradalar. Bugün ben sadece şunu göstermek için geldim. Küçük oğlum var o da kendi battaniyesini hazırladı ve üzerine yazdı. O acı hepimizin acısı. Allah ölenlere rahmet eylesin kalanlara şifa versin. Türk milleti olarak bunu söylemek istiyorum, ‘çok büyük bir milletiz’ oradakiler bunu bilsinler. Belki buradayız, oraya ulaşamıyoruz ama kalbimizle, yüreğimizle dualarımızla onlarlayız. Bizden gelenleri beklesinler. İnsanlar bütün yardımlarını buraya getirmişler. Hala gelmeye devam ediyor. Allah hepsinden razı olsun. Türkiye büyük bir millet ve Türkiye gerçekten güzel insanlarla büyümüş büyük bir millet” diye konuştu.
Deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere toplanan yardımlar tırlara yüklenerek yola çıktı. Tırların yaklaşık 10 saat içerisinde bölgelere ulaşacağı belirtildi.
[gallery ids=',97440,97441,97442']

Bakan Şimşek başkanlığında Gıda ve Finansal İstikrar Komiteleri toplandı

Bakan Tunç: Söz konusu Gazze olunca kimsenin aklına çocuk ve kadın hakları gelmiyor

Meteorolojiden Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Bakan Tunç’tan İmamoğlu soruşturmasına ilişkin açıklama

Melissa Kasırgası Karayipler'i etkisi altına aldı

Arjantin'de parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Milei’nin partisi kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Millî Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi’yi kabul etti

Adana’da yemek saati değişti: Gece yemek kültürü hızla yayılmakta

Adana'da iki araç çarpıştı: İkisi ağır 3 yaralı

Malatya'da ortaokul öğrencilerinden Gazze yararına kermes

Kamerun'da seçimler sonrası muhalefet zaferini ilan etti, sokaklar karıştı: 4 ölü

Öğrencilere afet ve yangın farkındalığı eğitimi verildi

Lavrov: Rusya–Kuzey Kore ilişkileri güçlü bir ivme kazandı

Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye, Alparslan’ın ve Selahaddin'in çocuklarının yeni bir dönemin kapısını açmalarıdır

Gaziantep'te 13 kilo skunk ele geçirildi: 2 şüpheli tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Milli Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi'yi kabul etti

İranlı hackerlar, siyonistlerin gelişmiş savunma projelerini hackledi

Karacadağ'dan sofralara uzanan lezzet: Qerejdax Pirinci

Gaziantep Forum II, STK özel oturumu ile tamamlandı

Washington’daki çıkmaz büyüyor: Trump, gıda yardımlarını askıya aldı

Kırma yeşil zeytine yoğun ilgi: Hem doğal hem ekonomik

Gaziantep'te polis ekiplerinden silah ve uyuşturucu operasyonu

Ebu Zeyd: Beyaz Saray'ın Gazze planı, şer'i siyasetin amaçları ile uluslararası hegemonyanın tuzakları arasında

Adana'da binlerce sürücüye ceza kesildi

Battalgazi'de kış öncesi asfalt çalışması

Yazar Aydın: Kitap, bilgiye giden köprüdür

Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikasının inşasına başlandı: Ekonomiye 3,5 milyar lira katkı sağlayacak

Gaziantep'te izinsiz avlanan şahsa idari işlem uygulandı

Malatya'da kulaçlar Gazze için atıldı

Vali Köşger: Hedefimiz; Adana’nın her sokağında olumlu tabloyu daha da güçlendirmektir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Şimşek başkanlığında Gıda ve Finansal İstikrar Komiteleri toplandı

Bakan Tunç: Söz konusu Gazze olunca kimsenin aklına çocuk ve kadın hakları gelmiyor

Meteorolojiden Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Bakan Tunç’tan İmamoğlu soruşturmasına ilişkin açıklama

Melissa Kasırgası Karayipler'i etkisi altına aldı

Arjantin'de parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Milei’nin partisi kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Millî Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi’yi kabul etti