Batman Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı filosuna 27 yeni araç tahsis edildi

GÜNDEM 26.12.2023 12:55:08 0
Batman Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı filosuna 27 yeni araç tahsis edildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı filosuna 27 yeni araç tahsis edildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Batman Belediyesi tarafından toplamda 27 araç valilik bahçesinde yapılan tören ile Batman Emniyet Müdürlüğüne ve İl Jandarma komutanlığına teslim edildi.
Batman İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına araç ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak valilik bahçesinde araç teslim töreni yapıldı. Törene; Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın ve İl Emniyet Müdür vekili Serkan Serin katıldı.

'Bütün uyuşturucu kaçakçıları ve üreticilerine şunu söylemek istiyorum; kaçamazsınız, yakalarız'
Araç teslim töreninde konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp 'Emniyetimiz ve jandarmamız Türkiye çapında gerçekten de dünyaya örnek teşkil edecek müthiş bir mücadele veriyor. Vermiş olduğumuz bu mücadele uyuşturucuya karşıdır. Dünyada uyuşturucu gittikçe yaygınlaşıyor. Özellikle sentetik uyuşturucular dünyanın her memleketinde bir yaygınlık gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak öyle bir mücadele sergiliyoruz ki şu anda Avrupa’daki 30 Avrupa ülkesindeki toplam yakalanan uyuşturucu miktarlarına yakın uyuşturucu Türkiye’de yakalanıyor. Türkiye’nin sadece transit yollarında değil, kentlerinde de, şehirlerinde de kasabalarında da köylerine de yılmak usanmak bilmeyen çok iyi bir mücadele veriliyor. Bizler de Batman Belediyesi olarak yapılmış olan bu mücadeleye hem polisimizin hem jandarmamızın yapmış olduğu bu mücadeleye iyi bir destek verelim istedik. Bu çerçeve içerisinde de 9 adet aracı polisimiz için biz temin ettik. Emniyet Genel Müdürlüğümüz de 4 araç da kendileri ilave etmek suretiyle 13 araç polisimize, gene aynı şekilde jandarmamıza 9 araç Batman Belediyesi olarak biz temin ettik. 5 aracı da Jandarma Genel komutanlığımız temin etti. Dolayısıyla da toplam şu anda polisimize ve jandarmamıza uyuşturucu ile mücadelede etkin bir şekilde mücadele yapabilmelerini temin etmeleri için 27 tane ilave araç vermiş olduk. Donanım olarak en iyi aracı tahsis ettik. Hem emniyetimiz hem de jandarmamız bundan sonraki süreç içerisinde çok daha etkin bir mücadele edecek. Bütün uyuşturucu kaçakçılarına da üreticilerine de şunu söylemek istiyorum; Batman’da şunu bilesiniz ki, emniyetin de, jandarmanın da kapasitesi çok maksimum düzeydedir. Kaçamazsınız, yakalarız' dedi.

'Batman’da bin 906 şüpheli yakaladık'
2023 yılı içerisinde bin 663 operasyon yaptıklarını söyleyen Batman Valisi Canalp, 'Sadece 2023 yılı içerisinde Batman’da yapmış olduğumuz mücadelenin büyüklüğünü uyuşturucuyla mücadelede polis ve jandarma olarak bin 663 operasyon yaptık. Batman’da bin 906 şüpheli yakaladık ve bunların içerisinden de 181’i tutuklandı. Yapmış olduğumuz bu bin 663 operasyon neticesinde 470 kilogram skunk maddesi ele geçirdik. 40 kilogram metamfetamin ele geçirdik, 79 kilogram esrar ele geçirdik. 2 bin 495 kök de Hint keneviri ele geçirdik. Aynı şekilde emniyetimizin de jandarmamızın da yapmış olduğu belli programlar çerçevesinde 62 bin vatandaşımızla da uyuşturucu ile mücadele bilgilendirme faaliyeti yaptık. Devlet olarak da yapmış olduğumuz mücadeleyi yılmadan, usanmadan devam ettireceğiz' diye konuştu.

Trump yönetimi "TikTok" için üçüncü kez uzatma kararı aldı

HAMAS: İran'a askerî müdahale bölgeyi patlama noktasına sürükler

YKS’ye giden yolda ‘kaygı’ tuzağına düşmeyin!

İran 5 Mossad casusunu yakaladı

HAMAS ve Rusya, Moskova'da Gazze'deki soykırımı ve İran'a yönelik saldırıları görüştü

Don vurdu, fiyatlar uçtu: Malatya'nın kayısısı kırmızı etle yarışıyor

İran'dan vatandaşlarına WhatsApp uyarısı: Telefonlarınızdan silin

İran hava savunması işgalin F-35 savaş uçağını ve casus İHA'sını düşürdü

Brent petrol 74,63 dolara geriledi

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Gazze sağlık sistemi yakın çöküş aşamasında

Siyonist Rejim, Filistin Telekomünikasyon altyapısını hedef almaya devam ediyor

Batman'da verim yarı yarıya düştü!

Faruk Dinç: Kudüs için canımız da malımız da kanımız da feda olsun

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

Yükleniyor