• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15
Batman İl Sağlık Müdürü Solmaz'dan "Dünya Sağlık Günü" mesajı
SAĞLIK
Tarih: 7.04.2025 10:34
Güncelleme: 7.04.2025 10:34
Kaynak: ILKHA
Batman İl Sağlık Müdürü Solmaz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Murat Solmaz, "7 Nisan Dünya Sağlık Günü" dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Solmaz açıklamasında, bugünün sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve herkesin sağlık hizmetlerine eşit erişiminin savunulması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

2025 yılının temasının “Sağlıklı Başlangıçlar, Umutlu Gelecekler” olarak belirlendiğini ifade eden Solmaz, bu temanın özellikle anne ve yenidoğan sağlığına dikkat çektiğini belirtti.

Solmaz, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gercüş, Kozluk, Beşiri ve Sason Devlet Hastanelerinde hizmet veren “Gebe Okulları”, ayrıca Sason Devlet Hastanesi bünyesindeki “Gebe Oteli” ve Sağlıklı Hayat Merkezindeki gebe misafirhanesi uygulamasıyla anne adaylarına doğuma bilinçli ve sağlıklı şekilde hazırlanmaları için destek sunduklarını söyledi.

Solmaz, "Gebe okullarımızda; gebelik süreci, doğum, lohusalık, emzirme ve bebek bakımı konularında eğitimler verilmekte; böylece anne adaylarının fiziksel ve ruhsal olarak bu sürece en iyi şekilde hazırlanmaları sağlanmaktadır. Gebe otelimiz ise özellikle kırsal bölgelerden gelen annelerimizin doğum öncesi hastaneye kolay erişimini sağlamakta ve bu süreci daha güvenli hale getirmektedir." dedi.

Ayrıca, il genelindeki tüm toplum sağlığı merkezlerinde anne ve çocuk sağlığı konularında düzenli eğitimler verildiğini anımsatan Solmaz, "Sahada görev yapan personellerimizle bilgilendirme çalışmaları yürütülmekte ve belirli periyotlarla şehrin çeşitli noktalarında stant ve saha çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bu faaliyetlerle halkımızın sağlık konusundaki farkındalığı artırılmakta, özellikle kadın ve çocuk sağlığı alanında koruyucu sağlık hizmetleri güçlendirilmektedir." diye konuştu.

Toplum sağlığı, erken yaşta atılan doğru adımlarla şekillendiğine işaret eden Doktor Solmaz, şöyle devam etti:

"Koruyucu sağlık hizmetleri yalnızca bugünü değil, geleceği de güvence altına alır. Sağlık sadece tedavi değil; aynı zamanda hastalığı önlemek, yaşam kalitesini artırmak demektir. Sağlıklı nesiller, ancak herkesin sağlık hizmetlerine eşit erişimiyle mümkündür. Batman İl Sağlık Müdürlüğü olarak; kent genelindeki tüm sağlık kuruluşlarımızla kaliteli, erişilebilir ve insan odaklı sağlık hizmeti sunmak için kararlılıkla çalışıyor, halk sağlığını korumaya ve sağlık bilincini artırmaya yönelik faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." (İLKHA)

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü