• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

Batman kazaların sık yaşandığı yolda refüj çalışmaları başlandı

02 Ağustos 2024, Cuma 12:58
02 Ağustos 2024, Cuma 12:58
Batman kazaların sık yaşandığı yolda refüj çalışmaları başlandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman kazaların sık yaşandığı yolda refüj çalışmaları başlandı

Batman’da 29 Temmuz’da 4 kişinin hayatını kaybettiği, önceki gün de 8 kişinin daha trafik kazasında yaralandığı Batman-Beşiri-Siirt karayolu ile ilgili Batman Valiliği, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği harekete geçti. Karayolunda orta refuj çalışmalarını inceleyen Vali Ekrem Canalp, karayolu üzerindeki 6 düğün salonunun mühürleneceğini belirtti.
Batman Siirt çevre yolunda geçtiğimiz hafta sonu 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan yolda orta refüj çalışmalarına start verildi. Karayolları 9. Bölge müdürlüğü yetkilileri ile orta refüj çalışmalarını yerinde inceleyen Batman Valisi Ekrem Canalp yaptığı açıklamada tespit etmiş oldukları 6 adet düğün salonunda mühürleneceğini bilgisini de paylaştı.
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Batman Valisi Ekrem Canalp basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda bulunan Batman Valisi Ekrem Canalp “Beşiri yolu halkımız tarafından uzun yılardan beri hep gündemde tutulmaktadır. Yolla ilgili ihtiyaçlar sıkıntılar hep talep edilmektedir. Bu yolumuzla ilgili de maalesef yaşanan trafik kazalarıyla ilgili bunların azaltılması ile ilgili, yol güvenliği ile ilgili alacağımız tedbirler var. Bu yol aynen Hasankeyf yolla ilgili duble yol olarak dört dörtlük bitirildiği zaman hem ayrılmış yol olacak hem kenarında servis yollarıyla beraber faaliyet gösteren bir yol olacak. Dikey trafik hareketi tamamen kesilecek, dört dörtlük aydınlatması olan bir yol olacak, hatta bisiklet yolarının dâhil olduğu bir yol haline getirilmiş olacak. Ancak yolun bitmesini bakliyemeyiz bu yolun bu şekle gelinceye kadar alınması gereken tedbirleri masaya yatırdık. Bölge müdürlüğümüz ile beraber, Emniyet ve Jandarmayla ile beraber yapılacak olan işlerin listesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunlardan 1 tanesi, şuanda gördüğünüz gibi yolu ayrımlı yol haline getirmektir. Bu yolla ilgili temel sıkıntılardan en esaslı olanı yoldaki dikey trafiktir. Karayollarımız burayı yaptığı zaman yolun sağında solunda şu anda var olan tesisler yoktu. Her zaman söylüyoruz Batman’ın ihtiyaç duyduğu şey organize sanayidir. Organize sanayi olmadığı zaman gecekondu sanayileşme olduğu zaman, neyin olduğunu bu yol net bir şekilde gösteriyor. Yani organize yolu üzerindeki kenarındaki sanayileşme gece kodu sanayileşmedir. Gece kondu sanayileşme olduğu zaman da trafik güvenliğinin ne şekilde sağlamanın zor olduğunu ve kazalara nasıl sebebiyet verdiğini buradan bir kez daha görüyoruz. Bu refüj çalışması bittiği zaman dikey trafik sona erecektir. Dolayısıyla da hem yaya trafiği güvenliği açısından hem de araç güvenliği açısından daha iyi bir noktaya geleceğiz. Bu yol üzerinde yine geçici olarak trafik güvenliğini sağlamak ve dikey trafik hareketine destek olmak için 2 adet ışıklı kavşak inşa edilecektir” dedi.

“6 düğün salonu mühürlendi”
Batman Siirt çevre yolu üzerinde bulunan 6 düğün salonu mühürlendiğini söyleyen Vali Canalp “Güzergâh boyunca tespit etmiş olduğumuz 6 adet düğün salonu var. Bu düğün salonları ile ilgili il Özel idaremiz şuanda gerekli idari işlemleri yapıyor ve mühürleme işlemleri başlamış durumdadır. Buradaki düğün salonları da mühürlenecektir ve buradaki faaliyetlerde izin verilmeyecektir” dedi.

Türkiye ve Somali arasında balıkçılık alanında anlaşma

Bakan Kurum: Asrın felaketinde konut hasarının değeri 57 milyar dolar olarak hesaplandı

Rusya: Venezuela ile ilgili gerilim tırmanıyor, taraflara itidal çağrısı yapıyoruz

İSKİ’den İstanbul’a 1 milyar 540 milyon tl’lik yatırım

MAZLUMDER: Reşit olmayan çocukların idari gözetimi sonlandırılmalı

İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı daha somut iş birlikleri geliştirmeliyiz

Öğrencilere trafik eğitimi verildi

Rusya, ilk 70 kübitlik kuantum bilgisayarının testlerini tamamladı

MEB’in dijital servisleri ÖBS ve OVA’dan 600 bini aşkın kişi yararlandı

Siirt halkından asgari ücret çağrısı: Artan gıda ve kira fiyatları karşısında 30 bin bile yetmez

Afganistan, İran sınırında yeni kargo hangarları açtı

Ukrayna Karadeniz'de bir Rus tankerini daha vurdu

Umman ve Hindistan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması imzaladı

Mersin’de kaçak kazı operasyonu: 3 şüpheli yakalandı

Şırnak’ta DENEYAP Çalıştayı düzenlendi

Merkez Bsı rezervleri 190,8 milyar dolara yükseldi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’n ikinci toplantısından da rakam çıkmadı

Şanlıurfa’da gençler arasında madde bağımlılığı endişesi

Battalgazi Belediyesinden ailelere destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mevlana Külliyesi’nden Şanlıurfa’ya seslendi

HÜDA PAR İl Başkanı Şahin: Batman'dan Türkiye siyasetine bakışımız net

HAMAS: Gazze’de çocuk ölümleri kuşatma ve yeniden inşanın engellenmesinin sonucudur

Sudan'daki elektrik santraline saldırı: 2 ölü

Mersin'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı

Mersin'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı

Dünya genelinde grip vakalarında artış: Yeni A(H3N2) virüsleri öne çıkıyor

Taş: Gazze, gündemde sıradan bir haber haline gelebiliyorsa, ciddi bir bilinç sorunu var demektir

Gazze’de bir bebek daha soğuktan şehit oldu

HAMAS yetkililerinden Kemal Ebu Avn: İşgal rejimi ateşkesi 1400'den fazla kez ihlal etti

Uzmanlar, gayrimenkulde yaşanan durgunluğa karşı vatandaşları uyardı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye ve Somali arasında balıkçılık alanında anlaşma

Bakan Kurum: Asrın felaketinde konut hasarının değeri 57 milyar dolar olarak hesaplandı

Rusya: Venezuela ile ilgili gerilim tırmanıyor, taraflara itidal çağrısı yapıyoruz

İSKİ’den İstanbul’a 1 milyar 540 milyon tl’lik yatırım

MAZLUMDER: Reşit olmayan çocukların idari gözetimi sonlandırılmalı

İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı daha somut iş birlikleri geliştirmeliyiz

Öğrencilere trafik eğitimi verildi