• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,58% -0,89
  • GRAM ALTIN

    6606,37% -12,25
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Batman üniversitesi Hasankeyf bağ bozumu ve gastronomi festivaline stantla katılım sağladı

20 Ekim 2024, Pazar 11:13
20 Ekim 2024, Pazar 11:13
Batman üniversitesi Hasankeyf bağ bozumu ve gastronomi festivaline stantla katılım sağladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman Valiliği, Gercüş Kaymakamlığı ve Gercüş Belediyesi iş birliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bağ Bozumu Festivali'nde Batman üniversitesi stantla katılım sağladı.

Etkinliğe Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya, Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve protokol üyeleri, cevizli sucuktan yapılmış kurdeleyi keserek festivalin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Batman Üniversitesi Hasankeyf Meslek Yüksekokulu standını ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve protokol üyeleri, öğrencilerle bir araya geldi.

Bakan Şimşek, Bakan Yardımcısı Kaya, Milletvekili Nasıroğlu ve Rektör Demir, Batman Üniversitesi öğrenci ve öğretim elemanlarıyla beraber cevizli sucuk yapımında bulunarak geleneksel lezzetin hazırlanmasına katkıda bulundu.

Standı ziyaret eden misafirlere yörenin pekmezle yapılan cevizli sucuğu, havdel tatlısı, Hasankeyf'in meşhur inciriyle yapılmış incir kurabiyesi ve şeker ilavesi olmadan yine pekmezle yapılmış olan reyhan şerbeti ikramında bulunuldu.

Festival süresince Batman Üniversitesinin yayın evine ait kitaplar ve sinevizyon gösterimi ile misafirlere Batman Üniversitesine ait çalışmalar tanıtıldı.

Standı ziyaret ederek öğrenci ve akademisyenler ile sohbet eden Rektör Prof. Dr. İdris Demir, bu tür etkinliklerin üniversite-kamu-özel sektör iş birliğini güçlendirdiğini, öğrencilerin teoride öğrendiklerini pratikte uygulama şansı yakaladığını ifade etti.

Üniversitenin gastronomi, konaklama ve turizm alanındaki uzman akademisyenlerinin de sadece öğrencilere değil, bölge halkına da tecrübelerini aktarma imkânı bulduğunu belirten Rektör Demir, bu çalışmaların hem Batman Üniversitesi'nin eğitim kalitesinin yükselmesi hem de bölgenin kalkınmasına katkı verme arayışının bir parçası olduğunu ifade etti.

Hasankeyf Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Çorbacı ise, üniversitenin uygulamalı eğitime verdiği önemi ve bu kapsamda yapılan çalışmaları aktardı.

2024-2025 eğitim öğretim yılında programların genişletildiğini ve öğrencilere gastronomi alanında daha fazla uygulamalı eğitim fırsatı sunulduğunu belirten Çorbacı, Hasankeyf inciriyle yapılan kurabiyenin yerel bir ürün olarak üniversitenin katkısıyla tanıtıldığını ve büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Protokol üyeleri, açılışın ardından Gercüş’ün üzüm bağlarına geçerek bağ bozumu etkinliğinde bir araya gelerek mezrone üzümü topladı.

Festival, katılımcılara yöresel ürünler ikram edilmesinin ardından yapılan uçurtma şenliğiyle sona erdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Şam'ın PKK/SDG hamlesi: Yeni anlaşma Suriye'de dengeleri nasıl değiştirecek?

ABD'den, Gazze'de soykırım yapan siyonist rejime 6,5 milyar dolarlık yeni silah onayı

Prof. Dr. Sağir: Kürtler Müslüman bir halktır, kardeşlerinizi terk etmeyin

Umut Kervanı Aynelarap'ta sivil halka yardım dağıttı

ABD'den İran'a gözdağı, Tahran'dan sert mesaj: "Süresi olan tehditlere boyun eğmeyiz"

Ateşkes hiçe sayılıyor: Siyonist rejimin saldırısında 2 şehit

Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

72 yaşında azmiyle hafızlık hayalini gerçekleştirdi

Siyonist rejim ateşkese rağmen Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Gaziantep’te 114 hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı

Fransa'dan 'ani tehdit' senaryolu askeri hava tatbikatı

Malatya’da torbacı operasyonu: 1 tutuklama

Bolu'da 3.1 büyüklüğünde deprem

Sosyal medya üzerinden satış vaadiyle dolandırıcılık yapan şüphelilere operasyon: 5 tutuklama

Rusya: Ukrayna'da 7 yerleşim yeri daha kontrolümüze geçti

Çiftçilere bugün 255,4 milyon liralık destekleme ödemesi yapılacak

Çanakkale'de iki oomobil çarpıştı: 5 yaralı

Vali Atilla Toros su taşkınlarıyla ilgili sahada incelemeler gerçekleştirdi

Milli Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak adaylar açıklandı

İngiltere ile ABD arasında Çin krizi

Kütahya'da 10,5 kilogram esrar ele geçirildi

DSÖ: Nipah virüsü yüzde 75 ölüm oranına sahip ve bu oran Covid-19'un 5 katı

Hazine ve Maliye Bakanlığından dolandırıcılık uyarısı

Çin'den İngiltere'ye tek taraflı vize muafiyeti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şam'ın PKK/SDG hamlesi: Yeni anlaşma Suriye'de dengeleri nasıl değiştirecek?

ABD'den, Gazze'de soykırım yapan siyonist rejime 6,5 milyar dolarlık yeni silah onayı

Prof. Dr. Sağir: Kürtler Müslüman bir halktır, kardeşlerinizi terk etmeyin

Umut Kervanı Aynelarap'ta sivil halka yardım dağıttı

ABD'den İran'a gözdağı, Tahran'dan sert mesaj: "Süresi olan tehditlere boyun eğmeyiz"

Ateşkes hiçe sayılıyor: Siyonist rejimin saldırısında 2 şehit

Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı