• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Batman Üniversitesi Rektörü Demir, Gercüş’te lise öğrencileriyle buluştu

13 Ekim 2024, Pazar 17:08
13 Ekim 2024, Pazar 17:08
Batman Üniversitesi Rektörü Demir, Gercüş’te lise öğrencileriyle buluştu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları kapsamında Gercüş Anadolu Lisesi ile Gercüş Şehit Kadri Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen 'Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü' kapsamında, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Gercüş’te lise öğrencileriyle bir araya geldi.

Gercüş Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleşen buluşmaya, Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve Batman Üniversitesi'nden akademisyenler de katıldı.

"Sizler bizim için çok değerlisiniz"

Programın açılış konuşmasını yapan Gercüş Kaymakamı Öztaş, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Sizler gibi ben de Midyat Anadolu Lisesi'nde okurken alanında uzman insanları okulda ağırlıyorlardı. Kendilerini dinlerdik; keşke ben onlara aklıma gelen her soruyu sorsaymışım. Bizler ve sizler için muhatap olmak, muhatap alınmak çok güzel bir haslet. Doğrudan burada bir üniversitenin rektörüyle buluşmak çok önemli. Hocamızın işini, gücünü yarım bırakarak sizlerle bilgilerini paylaşmak için buraya gelmesi, önemli bir özveridir. Hocamıza yönelteceğiniz sorularla hayat tecrübelerinden ne alabilirseniz almaya çalışın. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Kapım siz değerli öğrencilerimize her zaman açık." dedi.

'Günümüzde Gençlerin Sahip Olması Gereken Beceriler' adlı sunumu gerçekleştiren Rektör Demir, 21. Yüzyılda yaşanan hızlı değişimden örnekler vererek gençlerin çağa ayak uydurmak ve kendilerini yetiştirmek için gerekli donanıma sahip bireyler olması için üstlenmeleri gereken sorumluluktan söz etti.

"Yeni bilgileri öğrenmeniz ve kendinizi geliştirmeniz gerekiyor"

Demir, öğrencilere verdiği derste; "Bilgi çağında yaşayan bireylerin sizlerin etkin ve nitelikli olabilmeleri için bir kısım beceri setlerine ihtiyaç var.  Üç tane farklı setten bahsedeceğim ve bunların her birinin içerisinde de farklı farklı alt başlıklar var. Bunlar; yaşam ve kariyer becerileri, öğrenme ve yenilik becerileri, bilgi medya ve teknoloji becerileridir. Bilginin akış hızına yetişebilmek için yeni bilgileri öğrenmeniz ve kendinizi geliştirmeniz bekleniyor. Yerinizde sayarsanız olmaz, bir yere varamazsınız, bilgi eksikliklerinin farkında olmanız gerekiyor. Bilgiyi edinmek için bilgiye ulaşma yolları geliştireceğiz ve edindiğimiz bilgileri devamlı güncelleyeceğiz." dedi.

"Teknoloji araçlarını etkin bir şekilde kullanmak gerekir"

"Çözümün parçası olun, sorun olur her zaman, daha birçok sorunla karşılaşacaksınız; ama sen neyi tercih ediyorsun? Her zaman sorunu nasıl çözeriz, diye düşünün; sorunun parçası olmayın, çözümün parçası olmaya gayret edin." diyen Demir, "Bilgiye erişmek, bilgiyi sorgulamak araştırmak, medya metinlerini anlamak çözümlemek ve teknoloji araçlarını etkin bir şekilde kullanmak gerekir. Bilgi okuryazarlığı, medya okuryazarlığı, teknoloji okuryazarlığı hususunda bildiklerimizi genişletmemiz gerekiyor. İnanın sosyal medyanın büyük bir kısmında yanlışlıklar var. Öyle her söylenen, her yazılan, her çizilen doğru değil. Onu alıp mihenk taşına vurmanız gerekiyor, kendi süzgecinizden geçirmeniz lazım. Bazı kişiler nedense maalesef öyle iyi niyetli değil. İnsanları manipüle etmeye, provoke etmeye, yanlış yola sürüklemeye çalışan kişiler var. Bunların yazdığı her şeyi doğru kabul etmemek lazım. İnternette gördüğünüz her bilginin peşine takılmayın.  Önce onun doğru olup olmadığını araştırın, bilgiyi kontrol ederek mantığınızla ölçün, tartın, değerlendirin." şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Program öğrencilerin Rektör Demir’e ve misafirlere sordukları soruların ardından sona erdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Bolivya’da düşen askeri uçakta 15 kişi öldü, 30’dan fazla yaralı

Dışişleri Bakanlığı: İran ile olan üç sınır kapımız açık durumda

Gaziantep’te "Kardeşlik Sofrası" kuruldu

İran: ABD-israil saldırılarında şu ana kadar 201 kişi öldü, 747 kişi yaralandı

İran, Hürmüz Boğazı'nı kapattı

Siirt’te otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı

Mardin’de 3 araç şarampole yuvarlandı: 1’i ağır 9 yaralı

Erdoğan: Netanyahu'nun kışkırtmalarıyla başlayan ABD–israil saldırılarından derin bir üzüntü ve endişe duyuyoruz

Ağrı’da yorgun düşen vaşak kameralara yansıdı

İran, Bahreyn'de ABD'ye ait üs ve hedefleri vurdu

Yapıcıoğlu: Erbakan Hoca Antisiyonist ve Antiemperyalist bir perspektife sahipti

Kassam Tugayları: ABD-israil saldırıları yalnızca İran’a değil tüm İslam dünyasına yöneliktir

Memur-Sen Malatya'dan 28 Şubat mesajı: Vesayetle tam hesaplaşma şart

İşgalci ABD-siyonist rejim saldırısında ilkokul hedef alındı: 85 çocuk şehit edildi

BM Güvenlik Konseyi Orta Doğu'daki gelişmeleri ele almak üzere acil toplanacak

Memur-Sen: İran’a yönelik saldırı insanlık dışı bir zorbalık

Yapıcıoğlu: İslam ülkeleri dayanışma içinde hareket etmeli

BM: Orta Doğu'da askeri tırmanış endişe verici, taraflar derhal müzakere masasına dönmeli

HÜDA PAR'dan 28 Şubat açıklaması: Darbe dönemine ait tüm fişlemeler temizlenmeli

Bingöl'de feci kaza: 2 ölü, 3 yaralı

ABD, Lübnan'daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı

Mil-Diyanet Sen: İslam ülkeleri müşterek hareket etmeli

Çin: İran'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde büyük iyileştirme: Asansörler ve acil servis yenileniyor

Siirt’te karla mücadele sürüyor: Kapanan köy yolları açılıyor

Battalgazi Belediyesi'nden 28 Şubat'a tanıklık eden fotoğraf sergisi

İletişim Başkanı Duran: Gerilimin tırmanması kabul edilemez, barış için diyalog şart

Dışişleri Bakanlığı: Tarafları saldırılara bir an önce son vermeye davet ediyoruz

İran, Katar'daki ABD'ye ait erken uyarı radarını imha etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Bolivya’da düşen askeri uçakta 15 kişi öldü, 30’dan fazla yaralı

Dışişleri Bakanlığı: İran ile olan üç sınır kapımız açık durumda

Gaziantep’te "Kardeşlik Sofrası" kuruldu

İran: ABD-israil saldırılarında şu ana kadar 201 kişi öldü, 747 kişi yaralandı

İran, Hürmüz Boğazı'nı kapattı

Siirt’te otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı