• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Batman Üniversitesi'nde "Enerji" konulu konferans düzenlendi

GÜNDEM 19.11.2024 10:15:15 0
Batman Üniversitesi

Batman Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen "Küresel Gelişmeler Işığında Avrupa Birliği-Türkiye İlişkilerinde Enerji" başlıklı konferans düzenlendi.

Batı Raman Kampüsü'nde gerçekleşen konferansta açılış konuşmalarını Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Belgin Akçay yaptı.

Rektör Demir, konuşmasında Batman Üniversitesi’nin enerji alanındaki ihtisaslaşma sürecine dikkat çekerek enerji konusunun sadece mühendislik değil, çok boyutlu bir mesele olduğunu vurguladı.

Enerji diplomasisi, enerji tasarrufu ve sürdürülebilir politikaların önemine değinen Prof. Dr. Demir, "Üniversite olarak enerji alanında birçok TÜBİTAK projesi yürüttük. Petrol pompası tasarımından yalıtım malzemesi üretimine kadar somut ürünler geliştirdik ve kısa sürede Üniversitemiz ile aynı yıl ihtisaslaşan yedi üniversite arasında açık ara farkla ilk sıralaya yükseldik." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Belgin Akçay ise yaptığı konuşmada Avrupa Birliği’nin kuruluş amaçlarını ve Türkiye ile ilişkilerini ele aldı.

Avrupa Birliği’nin güvenlik ve refahı artırmayı hedeflediğini belirten Prof. Dr. Akçay, Türkiye için AB’nin ekonomik ve stratejik bir ortak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin ihracatının önemli bir kısmının Avrupa Birliği ülkelerine yapıldığını hatırlatan Akçay, AB’nin bölgeye doğrudan yabancı yatırımlar açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı.

Konferans panelinde konuk konuşmacılar, enerji konusundaki güncel gelişmeler ve Türkiye’nin bu süreçteki rolünü ele aldı.

Moderatörlüğünü Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Çelikpala’nın üstlendiği panelde, enerjinin uluslararası ilişkilerden çevre politikalarına kadar pek çok alandaki etkileri konuşuldu.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar İpek, yenilenebilir enerjinin iklim kriziyle mücadeledeki önemini vurgulayarak sürdürülebilir politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Enerji dönüşümünün sadece çevresel değil, ekonomik ve sosyal faydalar da sağladığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Danışmanı Hüseyin Can Ercan, enerji konusunun günümüzde çok disiplinli bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Mühendislikten uluslararası ilişkilere, ekonomiden çevreye kadar pek çok alanı ilgilendiren enerji dönüşümünün, yeşil enerji politikalarıyla hız kazandığını belirtti.

Batman Üniversitesi Enerji Koordinatörlüğü’nden Doç. Dr. Mehmet Rıda Tür ise, enerjide çeşitliliğin krizlerin önlenmesindeki önemine dikkat çekti. Batman Üniversitesi’nin enerji alanında yürüttüğü akademik ve endüstriyel çalışmaların, bölgeye değer kattığını ifade etti.

Etkinlik, panelistlerin ve seyircilerin sorularının yanıtlamasının ardından sona erdi. (İLKHA)

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ