• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15
Batman Üniversitesinden URAP Türkiye sıralamasında önemli yükseliş
EĞİTİM
Tarih: 29.10.2024 10:40
Güncelleme: 29.10.2024 10:40
Kaynak: ILKHA
Batman Üniversitesinden URAP Türkiye sıralamasında önemli yükseliş
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dünya üniversitelerini bilim alanlarına göre sıralayan sayılı kurumdan biri olan URAP (University Ranking by Academic Performance), 2024 yılı Türkiye sıralamalarını açıkladı.

URAP merkezinden yapılan açıklamaya göre üniversiteler, tıp fakültesi bulunan ve bulunmayan olarak iki farklı kategoride değerlendirildi.

Batman Üniversitesi 2024 yılında tıp fakültesi bulunmayan üniversiteler arasında 466.38 puan ile 84 üniversite arasında 42'nci sırada yer aldı.

2023 yılında açıklanan sıralamada Batman Üniversitesi, tıp fakültesi olmayan üniversiteler arasında 436.52 puan ile 67. sıradaydı.

Genel sıralamada ise Batman Üniversitesi, geçen yıl 146'ncı sırada yer alırken bu sene 27 basamak birden yükselerek 119'uncu sıraya yerleşti.

URAP Türkiye sıralamasında bu yıl en fazla yükseliş kaydeden üniversiteler arasında olan Batman Üniversitesinin bu başarısının son yıllarda akademik üretkenlik göstergelerindeki iyileştirme çabalarının bir göstergesi olarak ortaya çıktığı kaydedildi.

2024-2025 URAP Türkiye sıralamasında kullanılan göstergeler arasında makale sayısı, öğretim elemanı başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim elemanı başına düşen atıf sayısı, bilimsel doküman sayısı, doktora öğrenci ve mezun sayısı, öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı, uluslararası veya ulusal ortak makale sayısı ve TÜBİTAK proje sayısı gibi parametreler bulunuyor.

Bu parametrelere göre Batman Üniversitesinin URAP sıralamasında aldığı puanlar ise makale puanı 103.13, atıf puanı 93.77, bilimsel doküman puanı 78.58, doktora puanı 45.06, öğretim üyesi/öğrenci puanı 67.00, uluslararası iş birliği puanı 41.27, yurtiçi iş birliği puanı 32.76, TÜBİTAK proje puanı 4.80 olarak açıklandı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir; "Dört bir koldan yaptığımız çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor olmanın olumlu sonuçlarını görmek Üniversitemizin geliştirilmesi yolundaki motivasyonumuza önemli katkı sağlıyor. URAP sıralamasında üniversitemizin gösterdiği bu önemli başarı, akademik gelişim ve sürdürülebilir büyüme konusunda katkı sağlayan personelimizin özverili çalışmalarının bir sonucudur. Sıralamada bu önemli yükselişte katkısı olan akademik personelimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi. (İLKHA)

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında