• BIST 100

    16139,48%-2,69
  • DOLAR

    43,96% 0,05
  • EURO

    51,49% -0,88
  • GRAM ALTIN

    7590,72% 2,09
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Batman Valisi: Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz

10 Mayıs 2020, Pazar 02:24
10 Mayıs 2020, Pazar 02:24
Batman Valisi: Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman Valisi: Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz

BATMAN Valisi Hulusi Şahin, kentte artan koronavirüs vakalarına dikkat çekerek, radikal kararlar alma zorunda olduklarını ve Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanması için hükümete öneride bulunabileceklerini söyledi.

Batman İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Hulusi Şahin başkanlığında toplandı. Meclis, koronavirüs vakalarında artış yaşanan kentte yeni önlemler alınmasını kararlaştırıldı. Alınan yeni tedbirleri açıklayan Batman Valisi Hulusi Şahin, 'Bayrama huzurlu girmek istiyorsak tedbirlere uymamız gerekiyor. Yoksa bayramda daha ağır tedbirler alabiliriz. Böyle devam ederse hükümetimize diğer büyükşehirlerde olduğu gibi sokağa çıkma yasağına ilimizi de alma hususunda teklifte bulunabiliriz. Ciddi tedbirler alınmazsa böyle giderse bayram zehir olabilir. Radikal kararlar almak zorundayız. Bayramda sokağa çıkma yasağını yasağı önerisini de hükümete sunabiliriz. Tedbirleri sıkı alırsak buna gerek kalmaz. Yarından itibaren tek ve çift plaka uygulamasına geçiyoruz. Yani tek haneli günlerde plakasının sonu tek olan araçlar, çift haneli günlerde de çift rakamlı araçlar trafiğe çıkacak. Ayrıca 5 büyük ekip kuruyoruz. Bunlar Batman'daki tüm marketleri denetleyecek. Bu ekipler alınan tedbirlere uyulup uyulmayacağını denetleyecek' dedi.

'VAKA SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR'

Vali Şahin, yapılan değerlendirmeler sonucunda kentte ciddi dalgalanmalar gördüklerini ifade ederek, 'Yaptığımız değerlendirmelerde Batman'da ciddi bir dalgalanma olduğunu gördük. İlk haftalarda vaka sayılarında iyi noktadaydık ama son haftalarda yeniden bir yükselişin olduğu ve trend de çıkış yönünde. Türkiye genelinde hastalığın gevşemeye başladığına yönelik süreç Batman'da rehavete neden olduğunu söyleyebiliriz. Vaka sayımız gün geçtikçe artıyor. Radikal kararlar almaya mecbur kalıyoruz. Şehrin ana arterlerinde Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nda özellikle iftar saati sonrası yoğunluğun olduğu ve sosyal mesafeye uyulmadığını gözlemliyoruz. Bunun dışında Alo Tevşo Pazarı, Tabla Başı ve Elma sokağında da yoğunlukları sizler zaten yazıyorsunuz. Vatandaşlarımızın bu rahatlığı bizi daha zor günlere sevk ettiriyor. Arkadaşlarımızın tavsiyesi doğrultusunda yeni kararlar almak zorunda kaldık. Özellikle Alo Tevşo ve Elma sokağında bu şekilde devam edilemeyeceğinden esnafın da aldığı ürünleri göz önünde bulundurarak Pazartesi'ye kadar elindeki ürünü bitirmesini bekleyeceğiz. Pazartesi'den sonra o bölgelerle birlikte tabla başını 5 gün süreyle kapatacağız. Eğer Cumartesi ve Pazar günü esnaflar tedbirlere tam manasıyla uyarsa kararımızı yeniden gözden geçiririz. Ayrıca Cumartesi'den itibaren Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nı saat 20.00 ila 03.00 arasında yaya trafiğine kapatıyoruz. Aynı şekilde Cudi mahallesindeki Cizre Bulvarı'nı da kapatıyoruz' diye konuştu.


Ramazan Bayramı nedir? Ramazan Bayramı ile ilgili hadis ve ayetler neler? Ramazan Bayramı'nda alınacak hediyeler ve bayrama özel beslenme tavsiyeleri nelerdir?

Kaynak: DHA

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İzmir merkezli 3 ilde suç örgütüne operasyon: 7 Kişi tutuklandı

Bingöl’de toplu taşıma ücretlerine tepki

Av sezonu 1 Mart’ta sona eriyor

Dr. Üzer: Kadın hastaların bayan personel talep etmesi en doğal haktır

Halı sahada kalp krizi anı kameralara yansıdı

Diyarbakır’da 8 yıldır aranan uyuşturucu hükümlüsü yakalandı

Siyonist rejim: Son 24 saatte 289 yaralı hastanelere kaldırıldı

Taşdelen Lisesi olayına ilişkin yayın yasağı kararı

Umut Kervanı’ndan Erciş’te ihtiyaç sahiplerine nakdi yardım

Orta Doğu hava sahası krizi Asya–Avrupa uçuşlarını vurdu: Bilet fiyatlarında sert yükseliş

Vali Gül’den yaralı öğrenciye geçmiş olsun ziyareti

Umut Kervanı İskenderun’da ihtiyaç sahibi ailelere et ve gıda ulaştırdı

HAKSİAD Van Şubesi üniversite öğrencileriyle iftar yaptı

Açık öğretim kurumları yazılı sınavları için yedek salon başvuruları başladı

Öğretmenin öldürülmesine tepkiler sürüyor

İran'da şehit sayısı 787'ye yükseldi

Oruçluyken spor yapacaklara uzman uyarısı: Vücudu zorlamayın

Kuyumcular: Savaş uzarsa ekonomiye etkisi daha ağır olur

Dış Ticaret rakamları açıklandı: İhracat ve ithalat arttı

Avrupa Yetim Eli’nden Adana’da Ramazan yardımı

Apollo ve kurucularına “Epstein” darbesi: 12 milyar dolarlık değer kaybı sonrası toplu dava süreci

Dr. Öğretim Üyesi Kırmızıgül: Diş kaybı sonrası implant gecikirse tedavi zorlaşıyor

Konya’da mesleki eğitim ile istihdam artacak

Adana'da su yükseldi, oltalar peş peşe atıldı

Prof. Dr. Sönmez: Gazze'de yaşananlar Müslümanlar için bir uyanış vesilesi olmalı

İstanbul suç örgütüne operasyon: 5 şüpheli yakalandı

Siyonist rejim aralarında kadınların da olduğu 40 Filistinliyi esir aldı

Rusya, dondurulan varlıkları için AB’ye dava açtı

İDEV: Öğretmene şiddet kabul edilemez

Minik yürekler Ramazan ayında da Gazze için çarpıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir merkezli 3 ilde suç örgütüne operasyon: 7 Kişi tutuklandı

Bingöl’de toplu taşıma ücretlerine tepki

Av sezonu 1 Mart’ta sona eriyor

Dr. Üzer: Kadın hastaların bayan personel talep etmesi en doğal haktır

Halı sahada kalp krizi anı kameralara yansıdı

Diyarbakır’da 8 yıldır aranan uyuşturucu hükümlüsü yakalandı

Siyonist rejim: Son 24 saatte 289 yaralı hastanelere kaldırıldı