• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Batman Valisi: Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz

10 Mayıs 2020, Pazar 02:24
10 Mayıs 2020, Pazar 02:24
Batman Valisi: Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman Valisi: Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz

BATMAN Valisi Hulusi Şahin, kentte artan koronavirüs vakalarına dikkat çekerek, radikal kararlar alma zorunda olduklarını ve Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanması için hükümete öneride bulunabileceklerini söyledi.

Batman İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Hulusi Şahin başkanlığında toplandı. Meclis, koronavirüs vakalarında artış yaşanan kentte yeni önlemler alınmasını kararlaştırıldı. Alınan yeni tedbirleri açıklayan Batman Valisi Hulusi Şahin, 'Bayrama huzurlu girmek istiyorsak tedbirlere uymamız gerekiyor. Yoksa bayramda daha ağır tedbirler alabiliriz. Böyle devam ederse hükümetimize diğer büyükşehirlerde olduğu gibi sokağa çıkma yasağına ilimizi de alma hususunda teklifte bulunabiliriz. Ciddi tedbirler alınmazsa böyle giderse bayram zehir olabilir. Radikal kararlar almak zorundayız. Bayramda sokağa çıkma yasağını yasağı önerisini de hükümete sunabiliriz. Tedbirleri sıkı alırsak buna gerek kalmaz. Yarından itibaren tek ve çift plaka uygulamasına geçiyoruz. Yani tek haneli günlerde plakasının sonu tek olan araçlar, çift haneli günlerde de çift rakamlı araçlar trafiğe çıkacak. Ayrıca 5 büyük ekip kuruyoruz. Bunlar Batman'daki tüm marketleri denetleyecek. Bu ekipler alınan tedbirlere uyulup uyulmayacağını denetleyecek' dedi.

'VAKA SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR'

Vali Şahin, yapılan değerlendirmeler sonucunda kentte ciddi dalgalanmalar gördüklerini ifade ederek, 'Yaptığımız değerlendirmelerde Batman'da ciddi bir dalgalanma olduğunu gördük. İlk haftalarda vaka sayılarında iyi noktadaydık ama son haftalarda yeniden bir yükselişin olduğu ve trend de çıkış yönünde. Türkiye genelinde hastalığın gevşemeye başladığına yönelik süreç Batman'da rehavete neden olduğunu söyleyebiliriz. Vaka sayımız gün geçtikçe artıyor. Radikal kararlar almaya mecbur kalıyoruz. Şehrin ana arterlerinde Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nda özellikle iftar saati sonrası yoğunluğun olduğu ve sosyal mesafeye uyulmadığını gözlemliyoruz. Bunun dışında Alo Tevşo Pazarı, Tabla Başı ve Elma sokağında da yoğunlukları sizler zaten yazıyorsunuz. Vatandaşlarımızın bu rahatlığı bizi daha zor günlere sevk ettiriyor. Arkadaşlarımızın tavsiyesi doğrultusunda yeni kararlar almak zorunda kaldık. Özellikle Alo Tevşo ve Elma sokağında bu şekilde devam edilemeyeceğinden esnafın da aldığı ürünleri göz önünde bulundurarak Pazartesi'ye kadar elindeki ürünü bitirmesini bekleyeceğiz. Pazartesi'den sonra o bölgelerle birlikte tabla başını 5 gün süreyle kapatacağız. Eğer Cumartesi ve Pazar günü esnaflar tedbirlere tam manasıyla uyarsa kararımızı yeniden gözden geçiririz. Ayrıca Cumartesi'den itibaren Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nı saat 20.00 ila 03.00 arasında yaya trafiğine kapatıyoruz. Aynı şekilde Cudi mahallesindeki Cizre Bulvarı'nı da kapatıyoruz' diye konuştu.


Ramazan Bayramı nedir? Ramazan Bayramı ile ilgili hadis ve ayetler neler? Ramazan Bayramı'nda alınacak hediyeler ve bayrama özel beslenme tavsiyeleri nelerdir?

Kaynak: DHA

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bakan Işıkhan: Batman, Türkiye Yüzyılı'nın lokomotif şehirlerinden biri oldu

Hark Adası neden önemli?

Hatay’da Umut Kervanı’ndan iftar sofrası

Kazakistan'da anayasa referandumu

Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeşli mevkidaşı Rahman ile görüştü

Polonya'da sıcak balon kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Umut Kervanı Tarsus'ta yetimlerin yüzünü güldürdü

Kudüs Kardeşlik Platformu: Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'de yaşanan soykırım durdurulmalı

Duayen hekimlerden 14 Mart Tıp Bayramı mesajı: Genç doktorlar ülkelerine hizmet etmeli

Konya Umut Kervanı Ramazanda yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu

Van-Bitlis kara yolunda feci kaza: 2 ölü, 5 yaralı

Konya’da siyer sergisi yoğun ilgi gördü

Adıyaman'da iş yerinden bakır ve hurda hırsızlığı yapan 4 kişi tutuklandı

Gaziantep Umut Kervanı sosyal marketi dualarla hizmete açıldı

ABD Büyükelçiliği önünde Filistin’e destek: Mescid-i Aksa’nın kapatılması kabul edilemez

Umut Kervan'ından bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine gıda ve kıyafet yardımı

Konya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Batman'da bayram öncesi otobüslerde emniyet kemeri denetimi

Adana’da 1,2 milyon fidan toprakla buluşturuldu

İran’dan BAE’ye liman ve üs uyarısı

Şanlıurfa’da yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık giyim yardımı

Kuran kursu öğrencilerinden ihtiyaç sahibi ailelere ramazan kolisi

Adana merkezli bahis operasyonu: 24 şüpheli tutuklandı

İstanbul’da kuyumcudan altın çalınması olayına ilişkin 5 şüpheli tutuklandı

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı

Pazar günü sandıklar kuruluyor: Fransa’daki belediye seçimleri siyasi barometre olacak

Meteoroloji, Siirt için kuvvetli sağanak uyarısı yaptı

Gaziantep'te araması bulunan bir şahıs yakalandı

Komutan Musevi: İran Füzelerinin Hedefe İsabet Oranı Kat kat arttı

11 ilde yatırım dolandırıcılığı operasyonu: 13 şüpheli yakalandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Işıkhan: Batman, Türkiye Yüzyılı'nın lokomotif şehirlerinden biri oldu

Hark Adası neden önemli?

Hatay’da Umut Kervanı’ndan iftar sofrası

Kazakistan'da anayasa referandumu

Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeşli mevkidaşı Rahman ile görüştü

Polonya'da sıcak balon kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Umut Kervanı Tarsus'ta yetimlerin yüzünü güldürdü