• BIST 100

    15525,63%-1,13
  • DOLAR

    44,08% 0,04
  • EURO

    51,02% -0,33
  • GRAM ALTIN

    7236,43% -0,89
  • Ç. ALTIN

    11764,73% -1,49

Batman Valisi: Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz

10 Mayıs 2020, Pazar 02:24
10 Mayıs 2020, Pazar 02:24
Batman Valisi: Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman Valisi: Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz

BATMAN Valisi Hulusi Şahin, kentte artan koronavirüs vakalarına dikkat çekerek, radikal kararlar alma zorunda olduklarını ve Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanması için hükümete öneride bulunabileceklerini söyledi.

Batman İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Hulusi Şahin başkanlığında toplandı. Meclis, koronavirüs vakalarında artış yaşanan kentte yeni önlemler alınmasını kararlaştırıldı. Alınan yeni tedbirleri açıklayan Batman Valisi Hulusi Şahin, 'Bayrama huzurlu girmek istiyorsak tedbirlere uymamız gerekiyor. Yoksa bayramda daha ağır tedbirler alabiliriz. Böyle devam ederse hükümetimize diğer büyükşehirlerde olduğu gibi sokağa çıkma yasağına ilimizi de alma hususunda teklifte bulunabiliriz. Ciddi tedbirler alınmazsa böyle giderse bayram zehir olabilir. Radikal kararlar almak zorundayız. Bayramda sokağa çıkma yasağını yasağı önerisini de hükümete sunabiliriz. Tedbirleri sıkı alırsak buna gerek kalmaz. Yarından itibaren tek ve çift plaka uygulamasına geçiyoruz. Yani tek haneli günlerde plakasının sonu tek olan araçlar, çift haneli günlerde de çift rakamlı araçlar trafiğe çıkacak. Ayrıca 5 büyük ekip kuruyoruz. Bunlar Batman'daki tüm marketleri denetleyecek. Bu ekipler alınan tedbirlere uyulup uyulmayacağını denetleyecek' dedi.

'VAKA SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR'

Vali Şahin, yapılan değerlendirmeler sonucunda kentte ciddi dalgalanmalar gördüklerini ifade ederek, 'Yaptığımız değerlendirmelerde Batman'da ciddi bir dalgalanma olduğunu gördük. İlk haftalarda vaka sayılarında iyi noktadaydık ama son haftalarda yeniden bir yükselişin olduğu ve trend de çıkış yönünde. Türkiye genelinde hastalığın gevşemeye başladığına yönelik süreç Batman'da rehavete neden olduğunu söyleyebiliriz. Vaka sayımız gün geçtikçe artıyor. Radikal kararlar almaya mecbur kalıyoruz. Şehrin ana arterlerinde Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nda özellikle iftar saati sonrası yoğunluğun olduğu ve sosyal mesafeye uyulmadığını gözlemliyoruz. Bunun dışında Alo Tevşo Pazarı, Tabla Başı ve Elma sokağında da yoğunlukları sizler zaten yazıyorsunuz. Vatandaşlarımızın bu rahatlığı bizi daha zor günlere sevk ettiriyor. Arkadaşlarımızın tavsiyesi doğrultusunda yeni kararlar almak zorunda kaldık. Özellikle Alo Tevşo ve Elma sokağında bu şekilde devam edilemeyeceğinden esnafın da aldığı ürünleri göz önünde bulundurarak Pazartesi'ye kadar elindeki ürünü bitirmesini bekleyeceğiz. Pazartesi'den sonra o bölgelerle birlikte tabla başını 5 gün süreyle kapatacağız. Eğer Cumartesi ve Pazar günü esnaflar tedbirlere tam manasıyla uyarsa kararımızı yeniden gözden geçiririz. Ayrıca Cumartesi'den itibaren Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nı saat 20.00 ila 03.00 arasında yaya trafiğine kapatıyoruz. Aynı şekilde Cudi mahallesindeki Cizre Bulvarı'nı da kapatıyoruz' diye konuştu.


Ramazan Bayramı nedir? Ramazan Bayramı ile ilgili hadis ve ayetler neler? Ramazan Bayramı'nda alınacak hediyeler ve bayrama özel beslenme tavsiyeleri nelerdir?

Kaynak: DHA

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Manisa'da 2 bin 580 sikke ve 235 tarihi obje ele geçirildi: 1 gözaltı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırıları sonucu şehit gazeteci sayısı 261'e yükseldi

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü

Denizli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Birliğimizi korursak hiçbir zalim bize saldırmaya cesaret edemez

İran Kızılayı: ABD-israilin saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Bazı kullanıcılar ‘yapay zeka psikozu’ riski altında olabilir!

Malatya'da cami yararına hurda toplayan 72 yaşındaki adam ölü bulundu

Siyonist rejim Orta Doğu'daki gündemden yararlanarak Gazze'de katliamlarını tırmandırıyor

Macaristan’dan AB’ye Rus enerji ürünlerine yasaklar derhal kaldırılsın

Diyarbakır'a düşen mühimmatın görüntülerine İLKHA ulaştı

Azerbaycan ve İran, sınır ötesi yük taşımacılığına yeniden başladı

Enerji fiyatlarındaki artış AB'de endişeye karşılanıyor

Macron: Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle Kıbrıs yakınlarına ulaştı

Avrupa en büyük silah ithalatçısı oldu

Glasgow’daki tren istasyonunda yangın sonucu istasyon kapatıldı

Çocuklarda ekran karşısında yemek masum mu?

BAE'de askeri helikopter düştü: 2 ölü

Çin-Rusya yolcu treni seferleri 6 yıl aradan sonra yeniden başladı

Vaiz Karanfil: Zekât bireysel yardımdan öte İslam hukukuna göre sistematik şekilde verilmeli

İşgalin Lübnan'a saldırısında 20 şehit 55 yaralı

Umut Kervanı İzmir'de Ramazan ayı vesilesiyle yüzlerce aileye yardımda bulundu

Umut Kervanı Adana'da çocuklara yönelik giyim yardımında bulundu

Eğitimci Haras, suça sürüklenen çocuklarla ilgili konuştu: Temel sebep maneviyattan uzaklaşmak

Başkan Er: Altyapıdan ulaşıma, çevre projelerinden sanayi yatırımlarına kadar birçok alanda önemli çalışmalar yürütüyoruz

Putin, İran'ın yeni Yüksek Lideri Mücteba Hamanei'yi tebrik etti

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 2 şahıs yakalandı

Adana’da uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı

İzmir’de kağıt havlu yüklü TIR’da yangın

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Manisa'da 2 bin 580 sikke ve 235 tarihi obje ele geçirildi: 1 gözaltı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırıları sonucu şehit gazeteci sayısı 261'e yükseldi

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü

Denizli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Birliğimizi korursak hiçbir zalim bize saldırmaya cesaret edemez

İran Kızılayı: ABD-israilin saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü