• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Batman robotik ve teknoloji festivali başladı

GÜNDEM 11.06.2025 17:41:00 0
Batman robotik ve teknoloji festivali başladı

Batman robotik ve teknoloji festivali başladı

Batman Valiliği himayelerinde Batman Belediyesi ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle öğrencilerimizin robotik ve teknoloji alanındaki becerilerini sergilemesine olanak tanımak amacıyla düzenlenen “Yedi İki Batman Robotik ve Teknoloji Festivali” başladı. 

Festival kapsamında düzenlenen "Yedi-İki Robot ve Teknoloji Yarışmasında; 112 okuldan, 340 takımın, 692 öğrenci yarışacak. 

Festivalin açılış programına katılan Valimiz Ekrem Canalp, okullar tarafından kurulan proje tanıtım stantlarını tek tek ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet edip, kendilerinden sergilemiş oldukları projeler hakkında bilgi aldı. 

Stant ziyaretlerinden sonra mensuplarına açıklamalarda bulunan Valimiz, Çocukların çok başarılı projeler hazırladıkların ifade ederek, “TÜBİTAK bölge finallerinde sekiz birinciliğin yedisini Batman almıştı. Bu başarı nereden geliyor sorusunun cevaplarından bir tanesi burada. Yani bizim okullarımız pek çok okulumuz aynı anda teknolojiyle iç içe ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanan projeleri hayata geçiriyor. Bugün burada da yapmış olduğumuz bu iş, bizim okullarımızı topluca kendi geliştirmiş oldukları uygulamış oldukları projeleri burada sergilemek çok değişik okullardan çok güzel fikirler, çok güzel projeler ortaya çıkmış durumda. Biz Batman'da teknolojinin bir tarafından altyapısını bir tarafından eğitim imkanlarını geliştirmeye devam edeceğiz. Diğer tarafından da ortaya çıkan ürünleri bu şekilde Batman'la da sergilemeye devam edeceğiz. Batman'ı izlemeye devam edin. Teknolojide de Batman Türkiye'nin öncüsü olacak” diye konuştu. 

Festival; 11-13 Haziran 19 Mayıs Kapalı spor salonunda ziyaretlerini ağırlayacak.  

Programa; Kozluk Kaymakamı/Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Güngör, Beşiri Kaymakamı/Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Yılmaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cafer Öz, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, kamu kurum müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı. 


 

Bakan Işıkhan Mardin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Gazze'de can kaybı 55 bin 297'ye yükseldi

İran'dan 3 ülkeye uyarı: israile yardım ederseniz üslerinizi vururuz

Güney Afrika'da sel felaketi: 78 ölü

Yaz aylarının serinletici lezzeti Cizre limonatası coğrafi işaret ile tescillendi

Adana'da kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı

Siyonist işgalcilerden Han Yunus'ta yeni katliam hazırlığı

Hindistan'da meydana gelen uçak kazasında ölü sayısı 270'e yükseldi

Şanlıurfa'da halk sağlığını tehdit eden ürünlere ceza

Şanlıurfa'da 170 dönümlük buğday tarlasında yangın

Rusya 1200 Ukraynalı asker ve sivilin cenazesini teslim etti

Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

Motosikletin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru: Başıboş köpek sorununa çözüm bulunmalı

Diyetisyen Korkmaz: Kolestrolü yüksek bireylerde beslenme önemlidir

HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Uyar, çürümeye terk edilen parklara dikkat çekti

Kış sofraların vazgeçilmezlerinden kurutmalık mevsimi başladı

Siirt'te LGS için ücretsiz ulaşım ve sessizlik çağrısı

Pazar günü nüfus müdürlükleri açık olacak

Siyonist rejimin İran'a saldırılarında 3 nükleer bilim insanı daha şehit oldu

Molla Osman Teyfur: Müslümanlar birleşmeli, siyonist zulme karşı ayağa kalkmalıdır

Ben Gurion havalimanı süresiz olarak uçuşlara kapatıldı

Pakistan Savunma Bakanı Asif: “İslam Dünyası Birleşmezse Bu Herkesin Başına Gelecek”

İzmir'de orman yangını: Hava ve kara ekipleri müdahale ediyor

Van'da "Unutulmaya Yüz Tutmuş Sanatlar" yaşatılıyor

Gazze'de son 48 saatte 90 şehit, 605 yaralı

Siyonist rejimden İran'a yeni saldırılar

AFAD duyurdu: Malatya’da deprem

Savaş uzarsa siyonist rejim dayanabilir mi?

Boli valiliğinden Anadolu Otoyolu'nu kullanacaklar için uyarı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ