• BIST 100

    10883,34%-0,36
  • DOLAR

    42,44% 0,03
  • EURO

    48,97% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5540,32% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9212,02% 0,00

Batman’da 15 günde 358 olay aydınlatıldı, 297 kişi yakalandı

09 Ekim 2022, Pazar 12:25
09 Ekim 2022, Pazar 12:25
Batman’da 15 günde 358 olay aydınlatıldı, 297 kişi yakalandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman’da 15 günde 358 olay aydınlatıldı, 297 kişi yakalandı

Batman’da 15-30 Eylül tarihleri arasında meydana gelen 429 olaydan 358’inin aydınlatıldığı, 297 şahsın ise yakalandığı belirtildi.
Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde suçların önlenmesi, suçluların yakalanması amacıyla, 15-30 Eylül tarih aralığında, ’Hırsızlık, Dolandırıcılık, Yankesicilik, Kasten Öldürme, Kasten Yaralama’ suçları başta olmak üzere çalışmaların yapıldığı belirtildi. 15 günde meydana gelen 429 olaydan 358 olayın aydınlatıldığı, 297 şahsın da yakalanarak adli makamlara sevk edildiği ifade edildi.
Şahıslardan; 13 tabanca, 11 kurusıkı tabanca, bir av tüfeği, 40 oyun pulu, 3 bin 750 TL kumardan elde edilen para, bir çalıntı jenaratör, bir çalıntı bilgisayar, bir ses sitemi, bir çalıntı cep telefonu, bir çalıntı tabanca, bir çalıntı otomobil ve 4 çalıntı motosiklet ele geçirildiği kaydedildi. 15-30 Eylül tarihleri arasında meydana gelen hırsızlık olaylarının yüzde 70’inin aydınlatıldığı belirtilen açıklamada, diğer hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.
İlde farklı zamanlarda meydana gelen hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edilen 47 şüpheli şahsın yakalanarak adli makamlara sevk edildiği, 6 şahsın ise adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildiği ifade edildi.
Adli makamlarca haklarında yakalama kararı verilen şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda ’Hırsızlık’ suçlarından 19 yıl 6 ay hapis cezası, 18 yıl 8 ay hapis cezası, 12 yıl 5 ay hapis cezası ve ’Kasten Öldürme’ suçundan 10 yıl hapis cezası bulunan şahıslar başta olmak üzere toplam 73 şahsın yakalandığı, 23 şahsın tutuklanarak cezaevine teslim edildiği ve 50 şahsın da adli makamlarca serbest bırakıldığı belirtildi. ’Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama’ suçundan 2 iş yerinin kapatıldığı, 5 şahsa kumar oynamaktan ayrı ayrı bin 819 TL olmak üzere toplam 7 bin 276 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi. ’Fuhuşa Teşvik Aracılık veya Zorlama” suçundan 3 şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı, bir şahsa bin 171 TL idari para cezası uygulandığı ifade edildi.’Günübirlik Kiralık Dairelere’ yönelik yapılan uygulamalarda ise 5 kiralık daire hakkında, daire sahiplerine “1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefet suçundan şahıslara ayrı ayrı 26 bin 786 TL olmak üzere toplam 133 bin 930 TL idari para cezası uygulandığı kaydedildi.
İlde kayıp şahıs olarak aranan 23 şahıstan 20’sinin ise bulunduğu belirtildi.
[gallery ids=',48404,48405,48406,48407']

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Kışa tam donanımlı şekilde hazırız

Diyarbakır'da silahlı saldırı: 1 yaralı

Pakistan'da polis karakoluna saldırı: 3 ölü, 12 yaralı

Türkiye’nin nüfusu 85,98 milyon olarak açıklandı

Diyarbakır'da karşı şeride geçen otomobil kazaya yol açtı: 3 yaralı

Kasımda güven endeksi arttı

Kayapınar Belediye Başkanı Özhan, Ankara'daki yerel yönetim programına katıldı

Nijerya’da kaçırılan 303 öğrenciden 50’si kaçıp evine döndü

Rusya’nın Harkov saldırısında en az 4 kişi öldü

Endonezya'nın Semeru Dağı yine patladı

Motorine 2,44 lira indirim bekleniyor

Yarım asırlık ustadan kritik uyarı: Araçların kışlık bakımı ihmal edilirse can kaybına kadar gider!

15 bin sözleşmeli öğretmen ataması bugün yapılıyor

Kasımda kapasite kullanım oranı yüzde 74,4 oldu

Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Önlü'den "Öğretmenlik Mesleği Kanunu" vurgusu

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Nijerya Devlet Başkanı, kaçırılan 89 kişinin kurtarıldığını açıkladı

Fahiş fiyat ve stokçuluğuna 10 ayda 936 milyon TL ceza kesildi

Bugün 32 kentte sağanak yağış bekleniyor

Kırmızı bültenle aranan 9 kişi Türkiye’ye getirildi

Şanlıurfa’da 3 asırlık Ali Baba Hayratı geleneği bu yıl da sürdü

Altın fiyatları haftaya düşüş eğilimiyle başladı

Brent petrol 62,15 dolardan işlem görüyor

Umut Kervanı İskenderun’da ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve et ulaştırdı

İzmir'de iki işçi servisi çarpıştı: 13 yaralı

Göktaş: Gazze direnişi dünya genelinde uyanışa vesile oldu

Zelenskiy'den ABD'nin önerdiği Ukrayna barış planına ilişkin açıklama

Sinop’ta berber dükkanına silahlı saldırı düzenleyen 2 şüpheli yakalandı

ABD’nin Ukrayna’da barış planına karşı AB ülkeleri teklif sundu

Gürcistan'da yol inşaatında toprak kayması: 4 işçi öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Kışa tam donanımlı şekilde hazırız

Diyarbakır'da silahlı saldırı: 1 yaralı

Pakistan'da polis karakoluna saldırı: 3 ölü, 12 yaralı

Türkiye’nin nüfusu 85,98 milyon olarak açıklandı

Diyarbakır'da karşı şeride geçen otomobil kazaya yol açtı: 3 yaralı

Kasımda güven endeksi arttı

Kayapınar Belediye Başkanı Özhan, Ankara'daki yerel yönetim programına katıldı