11220,22%1,89
41,59% 0,08
48,87% 0,25
5168,63% 0,06
8498,94% 0,00
Batman'ın merkez ilçesine bağlı Oymataş köyü ile Kantar köprüsü arasında bulunan Dicle Nehri’nde, kaçak avcılığa yönelik denetim gerçekleştirildi.
Batman İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Merkez İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda yaklaşık 3 bin 500 metre uzunluğunda serpme ve hayalet ağ tespit edildi.
Ağlara takılan sazan, kefal ve şabot türü balıklar canlı olarak yeniden suya bırakılırken, kaçak avcılıkta kullanılan ağlar ise imha edilmek üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Batman İl Jandarma Komutanlığı, doğal yaşamın ve su ürünlerinin korunmasına yönelik denetimlerin kararlılıkla süreceğini bildirdi. (İLKHA)