• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Batman'da belediyenin yapmadığı bozuk kaldırımları vatandaşlar yapıyor

26 Ağustos 2024, Pazartesi 06:02
26 Ağustos 2024, Pazartesi 06:02
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da alt yapı çalışmaları yapıldıktan sonra bozuk bırakılan kaldırımların yapılması için belediyeye defalarca müracaat eden ancak sonuç alamayan vatandaşlar, ellerine aldıkları kürekle kaldırımlarını yapmaya başladı.

Batman merkez Kısmet Mahallesi Veysel Karani Caddesi'nde yaklaşık bir yılı aşkın süredir yapılan alt yapı çalışmalarından sonra kaldırımlar bozuk bırakıldı. Kaldırımlarda oluşan çukurlar, vatandaşları ve esnafı zor durumda bırakıyor.

Daha önce defalarda ilgili yerlere iletmelerine rağmen bozuk bırakılan kaldırımların onarılmadığını belirten vatandaşlar, kendi imkânlarıyla kaldırımlarını yapmaya başladı.

Belediyenin yapması gereken bozuk kaldırımların bir yılı aşkındır, defalarca iletmelerine rağmen yapılmaması ve kaldırımlarda çok sayıda çukurun ulaşması nedeniyle zor anlar yaşayan vatandaşlar, son çare olarak kaldırımları kendileri yapmaya karar verdi.

Esnaf ve vatandaş kendi imkânlarıyla kaldırımlarını yaparken, birçok yerde oluşan çukurların yolda geçenlere zorluk çıkardığını belirtti. Vatandaşlar, belediyeye çağrıda bulunarak kısa sürede kaldırımların yapılmasını istedi.

"Belediyeden bir an önce hizmet bekliyoruz"

Alt yapı çalışmalarından sonra kaldırımlarının bozuk bırakıldığını belirten Yunus Görük, "Burası Veysel Karani Caddesi'dir. Kaldırımlar uzun süreden beri bozuk haldedir. Bazı esnaflar kendi imkânlarıyla kaldırımlarını yaptılar. Belediyeden bir an önce hizmet bekliyoruz ve bozuk olan kaldırımlarımızı yapmalarını istiyoruz. Kaldırımlar bozuk olduğu için insanlar yürümekte zorluk yaşıyor. Bazı vatandaşların ayakları takılıyor ve bazıları ise geçemediğinden yolu değiştirmek zorunda kalıyor. Bu kaldırımlar artık böyle olmaz ve bir an önce yapılmasını istiyoruz ve bu hizmeti de belediyeden bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Kapımızın önünü kendi imkânlarımızla yaptık"

Bozuk bırakılan kaldırımları kendi imkanlarıyla yaptıklarını belirten esnaf Muzaffer Uluç, "Kaldırımlarımız 7 aydır bozuk halde ve kimse yapmadı. İlgilenen olmadığı için kapımızın önünü kendi imkânlarımızla yaptık. Burayı bozup gittiler ve kimse sormadığı için ilgili kişilerden şikâyetçiyiz. Buradan geçmeye çalışan vatandaşların ayakları takılıyor ve düşen de oluyor. Sadece bazı esnaf kapısının önünü yapabildi ve geriye kalan kaldırımlar göründüğü gibi halen bozuk haldedir. Bu görüntüler ne Batman'a ne de belediyeye yakışmıyor. Yetkililerden isteğimiz kaldırımlarımızı yeniden güzel bir şekilde yapmalarıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik ve aileyi hedef alan içerikler, milli güvenlik sorunudur

Vietnam'da şiddetli yağışlar sele yol açtıı: 8 ölü

Filistin İslami Cihad Hareketi’nden ABD Temsilcisine Tepki

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Malatya'da trafik kazası sonrası kavga: 2 Yaralı

Rus ordusu Donbass’ta ilerleyişini sürdürüyor

Muğla açıklarında 22 düzensiz göçmen kurtarıldı

Mersin'de Milyonfest'e tepki: Gençlerimiz Gayri Ahlaki Hayata Özendiriliyor

AB hava yolculuklarında yeni dönem

Eski cumhurbaşkanına 12 yıl ev hapsi cezası

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü

Deprem sonrası bakır madeninde göçük: 6 işçi öldü

Angola'da akaryakıt zammı protestoları: 30 ölü, 277 yaralı

Ermenistan ve ABD'den ortak askeri tatbikat

Şanlıurfa’da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Yatağa bağlı kalmış 4 çocuk babası, ameliyat için hayırseverlerden yardım bekliyor

Siyonist analist: israil tarihinin en büyük yenilgilerinden biriyle karşı karşıya

Batman'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Palandöken: Serbest piyasa vatandaşın lehine işlemeli

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı

600 bin kamu işçisini ilgilendiren protokol imzalandı

Şili’de bakır madeninde göçük: 1 ölü, 5 kayıp

UNRWA: israil, Gazze dışındaki 6 bin yardım tırının girişini engelliyor

Mahalle sakinlerinden beton santrali tepkisi: Bir firma para kazanacak diye binlerce insanın sağlığını hiçe sayamaz!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik ve aileyi hedef alan içerikler, milli güvenlik sorunudur