• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Batman'da cami cemaatinden elektrik kesintisine tepki: Devlete çözüm çağrısı yapıldı

08 Mayıs 2025, Perşembe 15:11
08 Mayıs 2025, Perşembe 15:11
Batman
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman'da camilerinin 400 bin TL'yi bulan elektrik borcu nedeniyle yaklaşık bir buçuk aydır elektriğinin kesik durumda olduğunu belirten cemaat, devletin cami giderlerine sahip çıkmasını istedi.

Batman'daki Karşıyaka Yeni Camii'nin elektriği, 400 bin TL'yi bulan borç nedeniyle yaklaşık bir buçuk aydır kesik olduğu bildirildi.

Camide klimaların çalışmaması özellikle yaşlı cemaatin ibadete katılmasını zorlaştırıyor.

Cami cemaatinden birçok kişi, giderlerin yıllardır kendi ceplerinden karşılandığını belirterek devletin cami masraflarına sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

İmamın her hafta yardım topladığını ancak borcun büyüklüğü karşısında bunun yetersiz kaldığını ifade eden cemaat, ilgili kurumlara seslenerek elektrik sorununun kalıcı şekilde çözülmesini talep etti.

Hüsnü Onal

"Devlet bunu neden ödemiyor?"

Cami cemaatinden Hüsnü Onal, "Camiler Diyanet İşlerine aittir. Diyanet İşleri neden bu işle ilgilenmiyor? Cami lamba parasını her ay cebimden öderim ama klimaya geldi mi devlet bunu neden ödemiyor? Okulun elektrik giderini nasıl ödüyorlarsa camilerinkini de ödemeleri lazım. Camide vakıf malıdır. Ama ilgilenen yok. Yazın klimalar çalışmazsa nasıl olacak? Her hafta cuma günlerinde imamlar camiler ve Kur'an kursları için yardım topluyor. Bizler camileri yapıyoruz, bari sizler de elektrik parasını ödeyin. Devlet cami giderlerini karşılaması gerekir. Hazinedeki para nereye gidiyor?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Enver Polat

"Cemaat kendi elektrik parasını ödeyemiyor"

Enver Polat ise, caminin bir buçuk aydır elektriksiz olduğunu belirterek, "Cami elektrikleri yok. İmam adeta dilenci gibi milletten para istiyor. Bir buçuk aydır elektriklerimiz yok. Cami, medrese giderlerini Diyanet'in, devletin karşılaması lazım. Devlet elini taşın altına koymuyor. Cemaat nasıl versin? Cemaat kendi elektrik parasını ödeyemiyor." dedi.

Hüseyin Ak

"Devletin bu sorunu çözmesini istiyoruz"

Sıcakların artmasıyla özellikle yaşlıların mağdur olduğuna dikkat çeken Hüseyin Ak, "Camimizin elektrikleri bir buçuk aydır kesilmiş durumda. Havalar ısındığı için mahalledeki ihtiyarlar klimalar çalışmaması nedeniyle camiye gelemiyorlar. Bundan dolayı elektrikleri bıraksınlar istiyoruz. Cumhurbaşkanı bu işi halleder. Tüm siyasi partilerden bu işin üstünde durmalarını istiyoruz. Birkaç ay millet elektrik parasını kendi cebinden öder ama bu sorun sürekli olan bir sorundur. Elektriklerin bırakılmasını istiyoruz, bu işin artık hallolmasını istiyoruz. Elektrik parasını toplamak istiyoruz ama meblağ o kadar çok ki toplayamıyoruz. Devletin bu sorunu çözmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Şehmuz Durmaz

"Cemaatin bu parayı toplama imkanı yok"

Şehmuz Durmaz, caminin 400 bin TL'yi bulan borcunun cemaat tarafından ödenemeyeceğini belirterek, "Camimizin elektrikleri bir aydır kesilmiş durumda. 400 bin TL borcundan bahsediliyor. Cemaatin bu parayı toplama imkanı da yok. Devletin yardımcı olmasını istiyoruz. Elektrikleri bıraksınlar, bizler de rahat bir şekilde camiye gelip ibadetlerimizi yapalım istiyoruz." dedi.

Mustafa Yıldız

"Cami cemaatinin bu giderleri ödemesini istiyorlar"

Cami cemaatinden Mustafa Yıldız ise geçmişte cami giderlerinin belediyeler ve özel idareler tarafından karşılandığını hatırlatarak şunları söyledi: "Eskiden cami giderleri belediyeler, özel idarelere aitti. Ama şimdi nasıl olduğunu bilmiyorum. Şu anda elektrikleri kesiyorlar. Cami cemaatinin bu giderleri ödemesini istiyorlar. Camiler Allah'ın evleridir. Devletin bu giderleri karşılamaya mecburdur." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

DMM’den proje okullarıyla ilgili iddialara yalanlama

Küba'da askeri tatbikat hareketliliği!

HAMAS, Belçika'nın kararını memnuniyetle karşıladı

Ukrayna ile Litvanya arasında enerji ve savunma alanında iş birliği

Diyarbakır'da kaybolan kadını arama çalışmaları 4'üncü gününde de devam ediyor

Gazze’de şehit sayısı 71 bin 657’ye yükseldi

Suriye'de iki insani koridor oluşturuldu

Suriye'de iki insani koridor oluşturuldu

HÜDA PAR: Suriye'deki ateşkesin kalıcı barışa dönüşmesini temenni ediyoruz

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Eşin: Faizsiz bir ekonomik sistemi getirmekte kararlıyız

Birçok il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

ABD'de 400 binden fazla ev elektriksiz kaldı

Batman’da köy yollarını açmak için karla mücadele devam ediyor

İstanbul’da narkotik operasyonu: 54 kilo 600 gram eroin ele geçirildi

Adıyaman'da konut sevinci yarım kaldı

DMM’den Şam Havalimanı iddialarına yalanlama

Moğolistan topraklarının yaklaşık yüzde 90'ı karla kaplı

HÜDA PAR'dan Suriye için yapılan acil yardım çağrısına destek

Irak'ta cumhurbaşkanlığı seçimleri 27 Ocak'ta yapılacak.

Batman Yeşilay ve Kızılay’dan İş Birliği Mesajı

Batı Şeria'da bir genç işgalciler tarafından şehit edildi

Batman’da trafoda patlama: Mahalle elektriksiz kaldı

Gaziantep'te drift atan şehir içi otobüs sürücüsüne ceza

ABD'de 8 binden fazla uçuş iptal edildi

Yol kesip saldıran sürücü yakalanarak işlem yapıldı

Yüzyılın Konut Projesi’nde bu hafta 9 ilde kuralar çekilecek

Gaziantep'te kasten yaralama suçundan aranan şahıs yakalandı

Gaziantep'te hapis cezası bulunan 2 firari yakalandı

Avustralya'da köpekbalığı saldırıları: Bir ölü 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DMM’den proje okullarıyla ilgili iddialara yalanlama

Küba'da askeri tatbikat hareketliliği!

HAMAS, Belçika'nın kararını memnuniyetle karşıladı

Ukrayna ile Litvanya arasında enerji ve savunma alanında iş birliği

Diyarbakır'da kaybolan kadını arama çalışmaları 4'üncü gününde de devam ediyor

Gazze’de şehit sayısı 71 bin 657’ye yükseldi

Suriye'de iki insani koridor oluşturuldu