• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,00
  • EURO

    45,61% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4288,99% 0,11
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00
Batman'da deprem, yangın, kimyasal sızıntılara karşı tatbikat yapıldı
GÜNDEM
Tarih: 25.10.2024 14:33
Güncelleme: 25.10.2024 14:33
Kaynak: ILKHA
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da 261 personel ve 42 araçla, AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan tatbikat kurumlar, vakıflar ve derneklerin katılımıyla yapıldı.

Yapılan tatbikatta Kozluk merkezli 5.7 çarpışmada yaşanan depremde enkaz altında kalanların kurtarılması ile birlikte, yaşanan kaza sonucu kimyasal sızıntıda yaralananlara karşı nasıl müdahale edileceğine yönelik eğitim verildi.

Diyarbakır'dan gelen AFAD Kimyasal Olaylara Müdahale ekipleri tarafından kurtarma tatbikatı yapıldı. Kurtarma ekiplerinin müdahalesi ile yangın söndürme ve soğutma çalışmaları icra edilip yaralılara ilk müdahalenin ve hastanelere sevk işlemleri yer aldı.

Tatbikatların ardından Batman Valiliği Mobil Koordinasyon Merkezinde değerlendirmelerde bulunan Batman Valisi Ekrem Canalp, "Kahramanmaraş merkezli depremlerde bunu net bir şekilde gördük ki mobil afet yönetim merkezlerine şiddetle ihtiyaç duyuluyor. Çünkü afette kamu ve valilik binaları yıkılmasa dahi hasar alabiliyor. Afet tırının içerisinde ihtiyaç duyulan her türlü donanım bulunmaktadır. Bugünkü tatbikatımızda Kozluk ilçemizde 5.7 şiddetinde olan bir depremin tatbikatı yapıldı. Böylesi bir durumda hangi kurumun ne yapması gerektiğine ilişkin sahada gerçek bir şekilde herkes üzerine düşen görevi yaptı." ifadelerini kullandı.

"Bütün arkadaşlarımız güzel bir performans gösterdi"

Olası bir afette kurtarma ekiplerinin nasıl davranması gerektiğinin canlı bir tatbikatının yapıldığını anımsatan Canalp, "Tatbikatta kimyasal madde riski olan alanlar için de Diyarbakır'dan gelmiş olan kimyasal olaylara müdahale mobil ekibi de yer aldı. Batman'da da kimyasal konularda petrol ve petrole dayalı sanayi tesislerinin varlığından dolayı ehemmiyet arz ediyor. Toplamda 261 personel ve 42 araçla tatbikat yaptık. Bütün arkadaşlarımız güzel bir performans gösterdi. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Tatbikata AFAD başta olmak üzere itfaiye, jandarma, polis dışında arama kurtarma ekiplerinden, Umut Kervanı Arama Kurtarma, İHH Arama Kurtarma ve birçok STK'lar yer aldı.

Tatbikatın ardından katılımı gösteren kurumlar, vakıflar ve STK temsilcileri ile hatıra fotoğrafı çekildi. (İLKHA)

Trump: ABD doğrudan müdahil olmayacak

Coffee Novella 2. Şubesini açtı

Aile hekiminden alınan raporlar artık ücretli

Minik yürekler, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye bağışladılar  

Şanlıurfa'dan direniş mesajı: Bir lokma değil, bir ömür feda!

İslami Cihad: Yardım kuyruğu katliamı siyonist rejimin soykırım savaşının yeni halkasıdır

Batman Havalimanı 5 ayda 272 bin yolcuyu ağırladı

Şanlıurfa’da silah kaçakçılarına operasyon: 18 Kalaşnikof ele geçirildi

HÜDA PAR Heyeti Eskişehir'de temaslarda bulundu

Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü Acar: Türkiye çölleşme açısından yüksek risk taşıyor

Gaziantep'te silah kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

İran'dan yeni misilleme açıklaması: İHA saldırıları yoğunlaşıyor

İran, Tel Aviv'in kuzeyindeki askerî karargâhı ve MOSSAD merkezini vurdu

Molla Mehmet Ali Altun: Evlilik külfet değil rahmet olmalı

Brent petrol 72,60 dolardan işlem görüyor

Tarım-ÜFE yıllık ve aylık arttı

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, ailelerin acısını paylaştı

Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 4,5 arttı

Firari torbacılara şafak operasyonu: 12 hükümlü yakalandı

İnşaat üretimi yıllık yüzde 9,5 arttı

6 ilde FETÖ operasyonu: 40 şüpheli yakalandı

Kahvehanede horoz dövüşüne polis baskını

Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı

Siyonistler işgal topraklarından kaçıyor: Deniz yoluyla Rum Kesimi’ne akın

Siyonist işgalciler Nablus'ta cami bastı

İran Tel Aviv'i vurdu, siyonist rejim Tebriz'e saldırdı

Altın fiyatları dalgalı seyirde

Adana'da kontrolden çıkan araç bariyerlere çarptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Kuzey Ege'den Doğu Anadolu'ya kuvvetli rüzgâr uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump: ABD doğrudan müdahil olmayacak

Coffee Novella 2. Şubesini açtı

Aile hekiminden alınan raporlar artık ücretli

Minik yürekler, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye bağışladılar  

Şanlıurfa'dan direniş mesajı: Bir lokma değil, bir ömür feda!

İslami Cihad: Yardım kuyruğu katliamı siyonist rejimin soykırım savaşının yeni halkasıdır

Batman Havalimanı 5 ayda 272 bin yolcuyu ağırladı