• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Batman'da depremde kapatılan Kur'an kursunun ibadete açılması bekleniyor

GÜNDEM 26.09.2024 14:45:34 0
Batman

Batman'daki vatandaşlar, 6 Şubat 2023'te "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gördüğü gerekçesiyle kapatılan mahallelerindeki kız Kur'an kursunun yeniden hizmete açılması için çalışmanın yapılmasını istedi.

Batman merkez 19 Mayıs Mahallesi'nde bulunan Hacı Talat Cami Kız Kur'an Kursu, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gördüğü gerekçesiyle kapatıldı.

Geçici süreliğine eğitime kapatılan Kur'an kursunun depremden bu yana hâlâ kapalı durumda olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, Kur'an kurslarının en kısa sürede tekrar eğitime açılması için çalışma başlatılmasını talep etti.

Kur'an kursunun ya onarılması ya da yeniden inşa edilmesini istediklerini belirten mahalleli, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

"Kur'an kursunu açmalarını istiyoruz"

Özellikle kız çocuklarının Kur'an eğitiminden mahrum kaldıklarını vurgulayan İdris Irmak, "6 Şubat depremi nedeniyle bizim Kur'an kursumuz zarar gördü. Bundan dolayı gelip kapattılar. Cami halkı olarak istiyoruz ki gelip Kur'an kursunu açsınlar. Çocuklarımız yine Kur'an kursuna gitsin. Yetkililerden yardım istiyoruz. Kur'an kursunun kapatılmasından bu yana özellikle kız çocuklarımız burada Kur'an dersini alamıyor. Yetkililerden Kur'an kursunu onarmalarını ya da yeniden inşa etmelerini istiyoruz." dedi.

"Ya onarsınlar ya da yeniden inşa etsinler"

Kur'an kursunun bir kez daha eğitime açılmasını istediklerini kaydeden Hikmet Akbulut, "Kız Kur'an kursumuz depremde hasar gördü. Bundan ötürü çocuklarımız Kur'an eğitiminden mahrum kaldı. Bizler çocuklarımızın Kur'an dersi almalarını istiyoruz. Daha önce Kur'an eğitimine çok sayıda çocuk geliyordu. Depremden bu yana ise çocuklar gelmez oldu. Kur'an kursunun duvarları çatlamış. Ya kursumuzu onarsınlar ya da yıkıp yeniden inşa etsinler istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

İran’da kum fırtınası

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ