• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Batman'da Diş Hekimliği Hastanesi’nin lansmanı yapıldı

02 Aralık 2024, Pazartesi 14:59
02 Aralık 2024, Pazartesi 14:59
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde açılacak olan Diş Hekimliği Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tanıtım lansman toplantısı yapıldı.

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde açılacak olan Diş Hekimliği Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin lansmanında, fakültenin kuruluş süreci ve geleceğe yönelik hedefleri detaylı şekilde paylaşıldı.

Batman Üniversitesi merkez kampüsünde Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi açılışına, Vali Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, eğitim görevlileri, kurum müdürleri ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri katıldı.

"Sağlık alanında bölgeye hitap eden bir il olacağız"

Lansman programında bir konuşma yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, Diş Hekimliği Fakültesinin, Batman Üniversitesinde olduğu gibi kente büyük katkılarının olduğunu ifade etti.

Vali Canalp, şunları söyledi:

"Bugün burada sağlıkla ilgili bir tesisimizin lansmanını yapıyoruz. Eğer siz sağlıkta çekim merkezi olursanız, vatandaşlarımızın, insanlarımızın ve kurumların davranışı nasıl olur? Eğer bir uydu halinde olursanız vatandaşların davranışı nasıl olur? Eğer sizin bir diş eğitim fakülteniz var ise bölgenizdeki diğer bütün ilçelerden ve illerden insanlar; ileri düzeydeki tedavilerini yaptırmak için Batman'a gelirler. Bu durumda Batman kendisini çekim merkezinde bulur. Ama eğer ileri düzeyde diş tedavisi veremiyorsanız ve bu düzeyde sağlık hizmetlerinden yoksun iseniz, siz bu hizmetler nerede veriliyorsa oraya gidersiniz. O çekim merkezine bağlı kalırsınız. İktisat ve ekonomi söz konusu olduğu zaman bu geçerli mi? Evet daha çok geçerlidir."

"Az zamanda çok iş yaptık"

Diş Fakültesinin kuruluşundan bugüne kadarki aşamaları, süreci, yapılan gayret ve çabalar hakkında bilgi veren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Verilen emeklerin karşılığını almanın duygusu içerisinde olduğunu ifade eden Demir, "Bugün burada çok anlamlı bir günde bulunuyoruz. Çünkü Diş Hekimliği Fakültemizin lansmanını sizinle paylaşacağız. Diş Hekimliği Fakültemiz, Tıp Fakültemizin alt yapısını oluşturma ayaklarımızın en önemli sacayaklarını oluşturuyor. Adım adım aşama aşama bu yolda zorluklara göğüs gere gere Sayın Vali'mizin, sayın milletvekilimizin ve diğer illerdeki paydaşlarımızın destekleriyle siz kıymetli hemşerilerimizin destekleriyle bu aşamaya geldik. Diş Fakültesi kadromuzda bir doçent, 20 doktor öğretim üyesi, 4 öğretim görevlisi olmak üzere toplamda 25 akademik personelimiz var. Az zamanda çok iş yaptık. Eğitim anlamında öğrencilerimiz, puanlama anlamında her bir Batmanlının onur duyacağız seviyeye geldi." şeklinde konuştu.

Lansman programının ardından Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama Ve Araştırma Merkezi ziyaret edildi.  (İLKHA)

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Ülke genelinde yağış beklenmiyor, sıcaklıklar yükseliyor

Filistin direniş grupları: ABD'nin "Gazze'ye uluslararası güç" planı yeni bir işgal girişimi

Kabine bugün yoğun gündemle toplanıyor

Katil Netanyahu'dan 7 Ekim için gayriresmî soruşturma hamlesi

Fas'ta Gazze ve Sudan için dayanışma çağrısı

Ateşkese rağmen siyonist saldırı: Bir şehit, çok sayıda yaralı

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Zonguldak’ta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Tır ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Sözleşmeli öğretmen atamaları için tercih başvuruları bugün başlıyor

Ara tatil sona eriyor, 18 milyon öğrenci yeniden ders başı yapacak

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Konya’da sisli hava etkili oluyor

Feribot seferlerine fırtına engeli

Mardin’de pikap uçurumdan yuvarlandı: 2’si çocuk 6 yaralı

Konya’da çıkan yangında iki müstakil ev kullanılamaz hale geldi

Kongo'da maden sahasında göçük: 70 can kaybı

Konya’da firari hükümlü yakalandı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Çin’e gidiyor

Trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücü hakkında işlem yapıldı

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 15 kişi hastaneye kaldırıldı

Batman’da çocuk sağlığı hizmetlerinde yaşanan eksiklik tepkilere neden oluyor

DSİ 1389 personel alımı yapacak

Pasifik'te tansiyon yükseliyor: Çin gemileri, Japon adalarına yaklaştı

Karabük'te feci kaza: 2 ölü, 7 yaralı

Arakçi: israil ve ABD hedeflerine ulaşamadı, bu süreçte zayıf ve güçlü yönlerimizi gördük

Zap Suyu'na düşen pikapta 2 kişi hayatını kaybetti

İşgal askerleri Lübnan topraklarında UNIFIL askerlerini hedef aldı

Balıkesir’de art arda depremler

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Ülke genelinde yağış beklenmiyor, sıcaklıklar yükseliyor

Filistin direniş grupları: ABD'nin "Gazze'ye uluslararası güç" planı yeni bir işgal girişimi

Kabine bugün yoğun gündemle toplanıyor

Katil Netanyahu'dan 7 Ekim için gayriresmî soruşturma hamlesi

Fas'ta Gazze ve Sudan için dayanışma çağrısı

Ateşkese rağmen siyonist saldırı: Bir şehit, çok sayıda yaralı