• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Batman'da Diş Hekimliği Hastanesi’nin lansmanı yapıldı

02 Aralık 2024, Pazartesi 14:59
02 Aralık 2024, Pazartesi 14:59
Batman
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde açılacak olan Diş Hekimliği Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tanıtım lansman toplantısı yapıldı.

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde açılacak olan Diş Hekimliği Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin lansmanında, fakültenin kuruluş süreci ve geleceğe yönelik hedefleri detaylı şekilde paylaşıldı.

Batman Üniversitesi merkez kampüsünde Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi açılışına, Vali Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, eğitim görevlileri, kurum müdürleri ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri katıldı.

"Sağlık alanında bölgeye hitap eden bir il olacağız"

Lansman programında bir konuşma yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, Diş Hekimliği Fakültesinin, Batman Üniversitesinde olduğu gibi kente büyük katkılarının olduğunu ifade etti.

Vali Canalp, şunları söyledi:

"Bugün burada sağlıkla ilgili bir tesisimizin lansmanını yapıyoruz. Eğer siz sağlıkta çekim merkezi olursanız, vatandaşlarımızın, insanlarımızın ve kurumların davranışı nasıl olur? Eğer bir uydu halinde olursanız vatandaşların davranışı nasıl olur? Eğer sizin bir diş eğitim fakülteniz var ise bölgenizdeki diğer bütün ilçelerden ve illerden insanlar; ileri düzeydeki tedavilerini yaptırmak için Batman'a gelirler. Bu durumda Batman kendisini çekim merkezinde bulur. Ama eğer ileri düzeyde diş tedavisi veremiyorsanız ve bu düzeyde sağlık hizmetlerinden yoksun iseniz, siz bu hizmetler nerede veriliyorsa oraya gidersiniz. O çekim merkezine bağlı kalırsınız. İktisat ve ekonomi söz konusu olduğu zaman bu geçerli mi? Evet daha çok geçerlidir."

"Az zamanda çok iş yaptık"

Diş Fakültesinin kuruluşundan bugüne kadarki aşamaları, süreci, yapılan gayret ve çabalar hakkında bilgi veren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Verilen emeklerin karşılığını almanın duygusu içerisinde olduğunu ifade eden Demir, "Bugün burada çok anlamlı bir günde bulunuyoruz. Çünkü Diş Hekimliği Fakültemizin lansmanını sizinle paylaşacağız. Diş Hekimliği Fakültemiz, Tıp Fakültemizin alt yapısını oluşturma ayaklarımızın en önemli sacayaklarını oluşturuyor. Adım adım aşama aşama bu yolda zorluklara göğüs gere gere Sayın Vali'mizin, sayın milletvekilimizin ve diğer illerdeki paydaşlarımızın destekleriyle siz kıymetli hemşerilerimizin destekleriyle bu aşamaya geldik. Diş Fakültesi kadromuzda bir doçent, 20 doktor öğretim üyesi, 4 öğretim görevlisi olmak üzere toplamda 25 akademik personelimiz var. Az zamanda çok iş yaptık. Eğitim anlamında öğrencilerimiz, puanlama anlamında her bir Batmanlının onur duyacağız seviyeye geldi." şeklinde konuştu.

Lansman programının ardından Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama Ve Araştırma Merkezi ziyaret edildi.  (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Hannah Spencer, Gazze duruşuyla İşçi Partisi'ni geride bıraktı

Londra'nın ikiyüzlülüğü: Filistinlilerin kanıyla test edilen casusluk sistemlerini satın aldı

HAMAS: Polis noktalarına saldırı tehlikeli bir ihlal

Trump'tan dayatma: İran uranyum zenginleştiremez

HÜDA PAR heyeti AK Parti'nin iftar programına katıldı

70 bin mümin Aksa'da teravihte buluştu

Çorum’da silahlı saldırıyla ilgili 6 şüpheli tutuklandı

Giresun merkezli 3 ilde uyuşturucu operasyonunda 29 tutuklama

Bakan Gürlek: Kamu görevlisine silah çekenler adalet önünde hesap verecek

Erzurum’da yoğun kar nedeniyle kriz masası kuruldu

Bakanlıktan personel alımı iddialarına ilişkin açıklama

İstanbul’da uyuşturucu operasyonunda silahlı çatışma

Siirt’te Ramazan coşkusu tasavvuf ezgileriyle yaşatıldı

Sahte polis çetesine eş zamanlı operasyon: 4 tutuklama

Aksaray’da yasa dışı avcılık yapan iki kişiye 191 bin TL ceza

Siirt’te kar yağışı nedeniyle 6 araç zincirleme kazaya karıştı

Bot arızalandı, AFAD mahsur kalan 2 kişiyi kurtardı

Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı'ndan Malatya'da geleneksel iftar buluşması

Suriye’de mayın patlaması: 3 ölü, 2 yaralı

Siirt’te kardan kapanan köylerdeki hastalar hastanelere ulaştırıldı

Filipinler, Japonya ve ABD'den Bashi Kanalı'nda tatbikat

Ukrayna ile Slovakya arasında Drujba petrol boru hattı gerginliği

Nijerya'da pazar yerine silahlı saldırı: 21 ölü, çok sayıda yaralı

İzmir'de çatı onarımı sırasında genç işçi yüksekten düşerek hayatını kaybetti

Siirt'te 9 kilo 300 gram kubar esrar ele geçirildi

Kongo'da 171 cesedin bulunduğu iki toplu mezar tespit edildi

Siyonist işgalciler Ramazan ayında da saldırıyor: Gazze'de 7 şehit çok sayıda yaralı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Malatya'da OSB sayısı 5'e yükseliyor

Afganistan-Pakistan geriliminin son dönemdeki tırmanışının ardında ne var?

Yollara Güvenle Çıkmak İçin Sanayide Hummalı Çalışma

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hannah Spencer, Gazze duruşuyla İşçi Partisi'ni geride bıraktı

Londra'nın ikiyüzlülüğü: Filistinlilerin kanıyla test edilen casusluk sistemlerini satın aldı

HAMAS: Polis noktalarına saldırı tehlikeli bir ihlal

Trump'tan dayatma: İran uranyum zenginleştiremez

HÜDA PAR heyeti AK Parti'nin iftar programına katıldı

70 bin mümin Aksa'da teravihte buluştu

Çorum’da silahlı saldırıyla ilgili 6 şüpheli tutuklandı