• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Batman'da Diş Hekimliği Hastanesi’nin lansmanı yapıldı

02 Aralık 2024, Pazartesi 14:59
02 Aralık 2024, Pazartesi 14:59
Batman
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde açılacak olan Diş Hekimliği Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tanıtım lansman toplantısı yapıldı.

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde açılacak olan Diş Hekimliği Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin lansmanında, fakültenin kuruluş süreci ve geleceğe yönelik hedefleri detaylı şekilde paylaşıldı.

Batman Üniversitesi merkez kampüsünde Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi açılışına, Vali Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, eğitim görevlileri, kurum müdürleri ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri katıldı.

"Sağlık alanında bölgeye hitap eden bir il olacağız"

Lansman programında bir konuşma yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, Diş Hekimliği Fakültesinin, Batman Üniversitesinde olduğu gibi kente büyük katkılarının olduğunu ifade etti.

Vali Canalp, şunları söyledi:

"Bugün burada sağlıkla ilgili bir tesisimizin lansmanını yapıyoruz. Eğer siz sağlıkta çekim merkezi olursanız, vatandaşlarımızın, insanlarımızın ve kurumların davranışı nasıl olur? Eğer bir uydu halinde olursanız vatandaşların davranışı nasıl olur? Eğer sizin bir diş eğitim fakülteniz var ise bölgenizdeki diğer bütün ilçelerden ve illerden insanlar; ileri düzeydeki tedavilerini yaptırmak için Batman'a gelirler. Bu durumda Batman kendisini çekim merkezinde bulur. Ama eğer ileri düzeyde diş tedavisi veremiyorsanız ve bu düzeyde sağlık hizmetlerinden yoksun iseniz, siz bu hizmetler nerede veriliyorsa oraya gidersiniz. O çekim merkezine bağlı kalırsınız. İktisat ve ekonomi söz konusu olduğu zaman bu geçerli mi? Evet daha çok geçerlidir."

"Az zamanda çok iş yaptık"

Diş Fakültesinin kuruluşundan bugüne kadarki aşamaları, süreci, yapılan gayret ve çabalar hakkında bilgi veren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Verilen emeklerin karşılığını almanın duygusu içerisinde olduğunu ifade eden Demir, "Bugün burada çok anlamlı bir günde bulunuyoruz. Çünkü Diş Hekimliği Fakültemizin lansmanını sizinle paylaşacağız. Diş Hekimliği Fakültemiz, Tıp Fakültemizin alt yapısını oluşturma ayaklarımızın en önemli sacayaklarını oluşturuyor. Adım adım aşama aşama bu yolda zorluklara göğüs gere gere Sayın Vali'mizin, sayın milletvekilimizin ve diğer illerdeki paydaşlarımızın destekleriyle siz kıymetli hemşerilerimizin destekleriyle bu aşamaya geldik. Diş Fakültesi kadromuzda bir doçent, 20 doktor öğretim üyesi, 4 öğretim görevlisi olmak üzere toplamda 25 akademik personelimiz var. Az zamanda çok iş yaptık. Eğitim anlamında öğrencilerimiz, puanlama anlamında her bir Batmanlının onur duyacağız seviyeye geldi." şeklinde konuştu.

Lansman programının ardından Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama Ve Araştırma Merkezi ziyaret edildi.  (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Elazığ'da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

ABD, Orta Doğu'ya askeri malzeme transferini artırıyor

Tayland'da halk erken seçim için sandık başında

Siyer Yarışması'na katılan Bursalı çocuklar: Ödül değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için yarıştık

Ticaret Bakanlığı tavuk ihracatını durdurdu

Somali Cumhurbaşkanı, işgal rejiminin 'müdahalesini' kınadı ve Somaliland'da üs kurulmasını reddetti

Siyer Yarışması'na katılan Malatyalılar: Ödül değil, Peygamberimizi tanımak için girdik

Batman'da maddi hasarlı kaza

Diyarbakır'da siyer yarışması heyecanı kadrajlara yansıdı

İstanbul Havalimanı Avrupa hava trafiğinde ilk sırada

Rusya, Ukrayna'da 2 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşıyla görüştü

Siyer Yarışmasına katılanlardan Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür

Siyer Yarışması'na katılan küçük çocuklar: Peygamberimizin hayatını öğrenmenin mutluluğunu yaşıyoruz

Bingöl'de 2 otomobil çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye sel can kayıplarına ve geniş kapsamlı hasara yol açtı

Hindistan'da lunapark kazası: 1 ölü, 13 yaralı

İstanbul'da hamsi festivali: 10 bin kişiye 5 ton hamsi ikram edildi

Bakan Kacır, CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile İstanbul’da görüştü

Fransa'da çığ düşmesi sonucu 2 kişi öldü

İstanbul Havalimanı’nda 90 bin canlı tıbbi sülük ele geçirildi

Çocuklardan siyer yarışması mesajı: En güzel hediye Peygamberimizi tanımak

İran: ABD, gerekli ciddiyeti gösterirse nükleer görüşmeler sürer

Suriye'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 2 ölü, 2 kayıp

Siyer Yarışması'na katılan çocuklar: Peygamber Efendimizin hayatını anlamak bizim için bir onurdur

Japonya'da Başbakan Takaiçi'nin partisi erken seçimde galip geldi

Kocaeli’de Siyer Yarışması yoğun katılımla gerçekleştirildi

Van’da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

Gözlerinden rahatsız olan çocuk, Siyer Yarışması'na elinde mercekle katıldı

Portekiz, 40 yıl sonra ilk kez ikinci tur seçim için sandık başında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Elazığ'da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

ABD, Orta Doğu'ya askeri malzeme transferini artırıyor

Tayland'da halk erken seçim için sandık başında

Siyer Yarışması'na katılan Bursalı çocuklar: Ödül değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için yarıştık

Ticaret Bakanlığı tavuk ihracatını durdurdu

Somali Cumhurbaşkanı, işgal rejiminin 'müdahalesini' kınadı ve Somaliland'da üs kurulmasını reddetti

Siyer Yarışması'na katılan Malatyalılar: Ödül değil, Peygamberimizi tanımak için girdik