• BIST 100

    10988,20%5,94
  • DOLAR

    41,28% -0,18
  • EURO

    48,61% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4862,98% 0,37
  • Ç. ALTIN

    7888,34% -0,03

Batman'da dolandırıcılar esnafı 300 bin TL mağdur etti: Dolandırıcılar bulunsun istiyoruz

16 Ocak 2025, Perşembe 11:18
16 Ocak 2025, Perşembe 11:18
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da bir esnaf, tanımadığı kişiler tarafından dolandırılarak yaklaşık 300 bin TL kaybetti. Zeytinyağı satışı bahanesiyle dolandırılan esnaf, dolandırıcıların bir an önce bulunarak mağduriyetinin giderilmesini talep ediyor.

Batman'da market işletmeciliği yapan esnaf Abdülaziz Ekinci, tanımadıkları kişiler tarafından dolandırıldı.

Ekinci, birkaç hafta önce, marketlerine gelip zeytinyağı sattıklarını söyleyen kişiler tarafından tuzağa düşürüldüklerini belirterek, yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

Olayın ardından yetkililere başvuran Ekinci, aradan uzun zaman geçmesine rağmen halen dolandırıcıların bulunmadığını söyledi.

Ekinci, mağduriyetinin giderilip bu tür dolandırıcılıkların önüne geçilmesi için önlemler alınmasını istedi.

Ekinci, olayın nasıl geliştiğini şu şekilde açıkladı: "Küçük bir işletmemiz var. Geçtiğimiz haftalarda tanımadığımız kişiler marketimize gelip zeytinyağı sattıklarını söylediler. Bizde fazla ilgilenmeyince 4 adet 5 litrelik yağ bırakıp 'Bu sizde kalsın, satarsanız parasını verirsiniz. Satmazsanız zaten yağ bizim, gelip geri alacağız' dediler ve gittiler. Ertesi gün o şahıslar bir adam gönderiyorlar. O kişi gelip bir zeytinyağı satın alıp gitti. Ondan sonraki gün hiç tanımadığımız bir numaradan arandık. 'Dün babam gelmiş sizden zeytinyağı almış. Organizede çiğköfte fabrikam var. Zeytinyağınızı çok beğenmişiz. İstersek bize bu zeytinyağını temin edebilir misiniz' dedi. Biz de esnafız ve ticaret yapıyoruz. 'Aldığımız kişiden soralım, eğer varsa zeytinyağı temin edebiliriz' dedik."

"Bir daha kendilerine ulaşamadık"

İşin ilerleyen aşamasında 2 bin litre zeytinyağı siparişi verdiklerini, ancak paranın peşin ödenmesinin ardından, yağların geldiğini ve satın alacak kişinin sonrasında bir daha kendilerine ulaşamadığını belirten Ekinci, "Aradık ve o şahıslar 'Zaten elimizde zeytinyağı var. Van tarafında giden bir arabamız var. Sizin oradan geçecek. Eğer isterseniz istediğiniz kadar size yağ bırakabiliriz' dediler. Biz de satın alacak kişiyi arayıp yağın olduğunu ve eğer isterse ona temin edebileceğimizi söyledik. O da 20 bin TL kaparo verip 2 bin litre yağ siparişi verdi. Biz de 2 bin litre yağ siparişini verdik. Aradan bir saat geçti, yağlarımız geldi. Adamlara parayı peşin verdik, onları gönderdik. O satın alacak kişiyi arayıp yağı almasını söyledik. Şahıs, 'Yarın gelip yağları alıp paranızı vereceğim' demişti. Şahıs ertesi gün söylenen saatte gelmedi. Bu durum birkaç gün sürdü. Daha sonra aradığımızda bir daha o şahsa ulaşamadık." dedi.

"Kaybımızın giderilmesini istiyoruz"

Daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Ekinci, "Aradan 30 gün geçmesine rağmen herhangi bir sonuç alamadık. Mağduruz. Esnafız, zor geçiniyoruz. 300 bin liraya yakın bizim kaybımız var. Bu kaybımızın giderilmesini istiyoruz. Bizim gibi birkaç esnafın daha bu şekilde dolandırıldığını öğrendik. Bu işin önünün alınmasını istiyoruz. Başka vatandaşların bunların tuzaklarına düşmemesi için acilen bir tedbir alınmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Dolandırıcılardan çok muzdaribiz"

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi de olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Dolandırıcılar tarafından bu üyemiz mağdur olmuştur. Yetkililerden isteğimiz dolandırıcılığın üzerinde durmaları ve bunu önlemeleridir. Dolandırıcılığın üzerine çok gitmeleri lazım. Esnaf olarak dolandırıcılardan çok muzdaribiz. Yetkililerden mağduriyeti bitirmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Dolandırıcılara karşı uyanık olalım"

Dolandırıcılığın önünün alınmasını ve diğer esnafların mağdur olmamaları için yetkililerden çözüm beklediklerini belirten Çiftçi, "Esnaflara da talebimiz, dolandırıcılara karşı uyanık olmalarıdır. İyi ölçüp biçmeleri gerekir. Tanımadıkları kişilerle alışveriş yapmasınlar. Bu konuda çok dikkatli davranmaları lazım. Uyanık olalım ki mağdur olmayalım." dedi. (İLKHA)

Viranşehir Devlet Hastanesi’nde başarılı rektum kanseri ameliyatı

Vali Atilla Toros, yeni eğitim-öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi

Türkiye’de ağustosta 143 bin konut satıldı

64 ilaç geri ödeme listesine alındı

Filistin Vakıflar Bakanlığı, siyonist rejimin İbrahim Camii'ni istimlak kararını reddetti

Mersin Valisi Toros, İlköğretim Haftası dolayısıyla öğrencileri kabul etti

Şanlıurfa’da birçok ilçede elektrik kesintisi uygulanacak

"Hazreti Peygamberin Aile Hayatı" konulu konferans gerçekleştirildi

İzmir’de FETÖ operasyonunda 10 şüpheli gözaltına alındı

Dr. Selmiye: Prematüre bebekler hayatta kalma mücadelesi veriyor

Batman'da sigaranın zararları anlatıldı

"C31K" operasyonunda 10 kişi tutuklandı

Brent petrol 67,27 dolardan işlem görüyor

ABD'den siyonit rejimin topyekûn kara işgaline destek

İspanya, siyonist rejim ile 700 milyon avroluk silah anlaşmasını iptal etti

Şanlıurfa’da iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

Tanklar Gazze kent merkezine doğru ilerliyor

FETÖ’nün Dışişleri Bakanlığı yapılanmasına operasyon: 15 gözaltı kararı

Son iki haftada uyuşturucudan bin 811 kişi yakalandı

Altın rekor tazeledi

Dolar kuru bugün ne kadar?

Serbest bölgelerde ihracatta rekor

Meteoroloji'den sağanak uyarısı

27 mülki idare amiri birinci sınıf amirliğe yükseltildi

İşgalciler Batı Şeria'da bariyerler kurdu, direnişçiler Nablus'ta saldırılara karşılık verdi

Haaretz'a konuşan siyonist asker: Günde en az 80 mermi sıkmak zorundayım

Trump'tan siyonist propagandaya ortak iddia: HAMAS'tan sert yanıt

İşgalciler, Gazze'yi tamamen ele geçirmek için hazırlık yapıyor

Gazze çok ağır ve şiddetli bir şekilde bombalanıyor: 62 şehit

Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Viranşehir Devlet Hastanesi’nde başarılı rektum kanseri ameliyatı

Vali Atilla Toros, yeni eğitim-öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi

Türkiye’de ağustosta 143 bin konut satıldı

64 ilaç geri ödeme listesine alındı

Filistin Vakıflar Bakanlığı, siyonist rejimin İbrahim Camii'ni istimlak kararını reddetti

Mersin Valisi Toros, İlköğretim Haftası dolayısıyla öğrencileri kabul etti

Şanlıurfa’da birçok ilçede elektrik kesintisi uygulanacak