• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,54% 0,27
  • EURO

    43,69% 0,34
  • GRAM ALTIN

    4030,23% 0,67
  • Ç. ALTIN

    6483,07% 0,00

Batman'da hatimle teravih namazına ilgi artıyor

GÜNDEM 9.03.2025 15:32:05 0
Batman

Hatimle teravih namazı, Batman'da giderek daha fazla kişi tarafından tercih edilirken, manevi atmosferi ve sabır gerektiren yapısıyla dikkat çekiyor.

Peygamber Efendimizin sünneti olan hatimle teravih namazı, Batman'da giderek daha fazla ilgi görmeye başladı.

Ramazan ayında, Batman merkez Güneş Camisi'nde hafız talebeleriyle birlikte hatimle teravih namazı kıldıran Kur'an Kursu Öğreticisi Nihat Sabur, hatimle teravih namazının sünnet olduğunu ve bu uygulamanın Batman'da yaygınlaştığını söyledi.

Sabur, hatimle teravih namazının manevi atmosferinin yüksek olduğunu ve sabır isteyen bir ibadet olduğunu belirtti.

Peygamberin sünneti olan hatimle teravih namazı kıldırmanın memnuniyetini dile getiren Kur'an Kursu Öğreticisi Nihat Sabur, "Ramazan ayı boyunca Güneş Camisi'nde hafız talebelerimizle birlikte hatimle teravih namazı kıldırıyoruz. Batman'ın üç camisinde de hatimle teravih kıldırılmaktadır. Hatimle teravih namazı, Peygamber Efendimizin sünnetlerindendir. Bu gelenek eskiden beri devam ediyor. Batı tarafında yaygın olan bu sünnet, elhamdülillah son zamanlarda Güneydoğu'da da yaygınlaşmaya başladı ve devam ediyor. Cemaatin daha fazla katılımıyla daha da güzel hale gelecektir." dedi.

"Hatimle kılınan teravih namazının manevi atmosferi çok yüksektir"

Hatimle teravih namazına, Kur'an'a samimi ve sabırlı olanların katıldığını belirten Sabur, "Yatsı namazının farzını ve sünnetlerini kıldıktan sonra teravih namazına başlıyoruz. Teravih namazının her rekâtında Fatiha Suresi'nden sonra bir sayfa Kur'an okumakla, 20 rekâtın sonunda Kur'an'ı Kerim'den bir cüz okumuş oluyoruz. Buraya, Kur'an'a samimi ve sabırlı olanlar gelmektedir. Hatimle kılınan teravih namazının manevi atmosferi çok yüksektir ve sabır istemektedir. Bu nedenle herkes bu sabrı gösteremediği için buraya fazla katılım olmuyor." ifadelerini kullandı.

"Ramazan ayının ilk gününden son gününe kadar bir hatim bitiriyoruz"

Hatimle teravih namazına rağbetin her geçen gün arttığını ifade eden Sabur, son olarak şunları söyledi:

"Cemaatimizde 15 ile 70 yaş arasındaki kişiler iştirak etmektedirler. Bir kere buraya gelip hatimle namaz kılan, her zaman gelmeye başlıyor. Batman'da 5 yıldır hatimle teravih namazı kıldırıyorum ve elhamdülillah katılım her geçen gün artmaktadır. Buraya alışan ve hatimle teravih namazını terk eden kimseyi görmedim. Ramazan ayının ilk gününden son gününe kadar bir hatim bitmiş olacaktır ve buna da 'Hatimle Teravih' denir. Bu uygulamanın Batman geneline yayılmasını çok istiyoruz ve cemaatimizin sabırla dinleyerek iştirak etmelerini bekliyoruz. Bununla birlikte, bizi eğiten hocalarımıza ve bize bu görevi veren Diyanet İşleri Başkanlığı'na teşekkür ediyorum." (İLKHA)

Mardin’de 3 firari şahıs yakalandı

Siyonist rejim Gazze'de iki evi vurdu: 9 şehit, çok sayıda yaralı

Mevduat ve fon gelirlerinde stopaj uygulaması 31 Temmuz'a kadar uzatıldı

Brent petrolün varili 62 dolar seviyesinde

Ukrayna: Rusya'nın İHA saldırılarında 31 kişi yaralandı

Yapıcıoğlu Tarsus’ta esnaf ve tekstil sektörü temsilcileriyle buluştu

Ülke genelinde düzensiz göç denetimi: 547 göçmen yakalandı, 21 organizatör gözaltında

Sağlık Bakanlığı 19 bin personel alımı yapacak

Döviz kurlarında son durum

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Doğu ve Güneydoğu için toz taşınımı ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden sel ve su baskını uyarısı

Abdulmelik el-Husi: ABD uçak gemileri Yemen direnişinden kaçıyor

UNRWA: 3 bin yardım tırı Gazze sınırında bekletiliyor

HAMAS'tan ABD'ye tepki: UNRWA'nın yasaklanmasına verilen destek, siyonist soykırıma ortaklıktır

Kassam Tugayları'ndan Refah'ta siyonistlere pusu

Siyonist rejim Şam'da başkanlık sarayı yakınına hava saldırısı düzenledi

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ